Жените без корекции

• 18 636
  • 518
  •   1
Отговори
# 435
Миенето на лицето само с вода, без сапун, когато никакви кремове и гримове не са мацани върху него, е повече от достатъчно кожата да бъде чиста и здрава.

И това е вярно, колкото и разните там козметици и козметични компании да се опитват да ни убедят, че ако не използваме n на брой продукта, лицето ни гъмжи от бактерии и не знам си там какво. Пълни глупости и грешни внушения, целящи единствено печалба.

Добавям ето това мнение на дерматолог от мрежата

"Opting for water-only cleansing can promote naturally glowing skin by helping maintain the skin's natural oils. These oils play a crucial role in supporting your skin barrier, which helps retain moisture and gives your skin a radiant appearance."

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 13:15 от Telesilla

# 436
Това може да е вярно за сутрешното миене на лице. Вечер след цял ден навън, на праха и мръсотията, няма как да се получи. И няма адекватен дерматолог, който да твърди такова нещо. Единствено, ако си седи човек у дома, денонощно би могло да се получи.
Отделно, че кремовете защитават кожата от мръсен въздух и праховите частици не се набиват в нея. С това не агитирам никой, да ползва крем и как да си мие лицето. Единствено уточнявам, че вечерно измиване само с вода не значи чисто лице.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 13:42 от alex_jp

# 437
  • Melmak
Аз живея в София и тук градът е толкова мръсен, че лицето се набива с прах и мръсотия и само с водичка не става да се измие. Косата ми се цапа ужасно много тук в сравнение с други градове.

Иначе и аз ходя на козметик и си правя хидрафейшъл, харесва ми как почиства. Но не мисля, че хората, които не ходят са нехигиенични.

# 438
Лицето си наистина го мия само с вода и смея да твърдя, че е чисто, здраво и с перфектна кожа Grinning

Броят бактерии и други микроби не съм ги брояла, но предполагам, че тяхното прекомерно присъствие би трябвало да се проявява по някакъв забележим начин.

Обаче се съгласявам, че хората с проблемна кожа имат нужда от по-специална грижа.

Също когато ползвам грим, няма как да мина само със студена вода.

Наистина всичко си зависи. На мен София не ми е проблем иначе Grinning

# 439
  • Варна
Козметик съм посещавала само за масаж на лице. Лежа си, слушам приятна музика и разпускам. С удоволствие разговарях и с козметичката, която всъщност е учителка. Много приятна жена. Ааа, и веждите ми оформяше точно както исках. И без да ми се възпалява кожата след това. Ей, три косъмчета да отскубна и после 3 дни кожата около веждите ми е червена. Обаче ѝ се роди внуче и помага на дъщеря си. Иначе с удоволствие бих ходила пак.
Не се доверявам лесно, даже ми е притеснително да отида при друг.Просто съм гнуслива, че и свенлива.
Добре, че заради ползването на епилатор на млади години за краката, сега нямам косми. Grinning

# 440
Моите опити с процедури на лицето при козметичка в 90% от случаите са завършвали с обрив. И опити да ме накарат да купувам от козметиката, която предлагат, правейки ми сметка колко лева на месец ми излизал еди кой си крем и за какво друго не съм ги дала. Цените на услугите, сравнявайки ги с тези за фризьор и маникюр са доста завишени, което пък съвсем ме кара да се замисля, струват ли си времето и мъките.
Нямам проблемна кожа и имам елементарните познания да се грижа сама за нея. На 40 и кусур лазарника пъпки за изстискване вече нямам Laughing

# 441
  • София /Абсурдистан
Аз си досъсипах ноктите с гел. Те и преди не бяха цвете, но сега хептен за нищо не стават. Пробвах заздравяване с какво ли не, ефект никакъв.

# 442
  • Melmak
Пак проблем са некадърните “специалисти”. Преди години посещавах една, опитна уж дама, която ми почистваше лицето по старовремския начин с пара и стискане. След такова почистване всеки път излизаха пъпки. Оправдаваше се, че кожата се чистела. Моля ти се.. така се чисти…

Оказа се, че парата изобщо не е за моето лице, нито стискането. Сега съм много по-доволна от това, което прави хидрафейшъл. Никой не ме кара да си купувам нищо.

# 443
Гелът може да съсипе само нокътя, върху който е поставен. След свалянето му и като израсте новата част, тя би следвало да е без проблеми. Ако новият нокът, който расте е мек или се цепи, проблемът е в липсата на витамини, минерали, някакви проблеми с щитовидната жлеза и т. н.

# 444
  • Melmak
Оо, такава онихолиза може да се докара, че ….

# 445
  • Между гори и планини
На 45 години съм и никога не съм посещавала козметик. Една от малкото във форума съм с моя реална снимка. Само в най - големите жеги не нося грим, но и гримът ми не е 5 пласта. Зимата слагам силно хидратиращ крем, лятото серум и надявам се да съм по- сериозна в слънчевата защита. Цял ден съм на двора, плевя и прекопавам. Живяла дъм и в града. Имам лош навик - пуша. И можете да ми видите кожата. Мия си лицето с измиващо гелче на Нивея, козметика - бюджетна.
Имам позната която след като видях от посещение на козметик и ми призля - подпухнала, зачервена, месец ѝ трябваше да се оправи. Абсурд да си пипна лицето!
Коко Шанел е казала, че една жена не е ли красива до 30 годишна, никога няма да бъде. До 30 годишна ако не знае как да си почиства кожата, да сложи приятен грим и след това няма да може.

# 446
Обичам да ходя на фризьор и козметик, доставя ми голямо удоволствие. Не знам защо хората се лишават от това.

# 447
  • София
В какво се изразява почистването на лицето при козметик? Това не е ли процедура за проблемна кожа? Не виждам нищо общо с хигиената, но може нещо да не съм в час.

# 448
Обичам да ходя на фризьор и козметик, доставя ми голямо удоволствие. Не знам защо хората се лишават от това.
За мен това е досадно занимание. Различни сме хората и удоволствията ни също Stuck Out Tongue Winking Eye

# 449
Малко беше изместена темата в посока поддържане.
Жени без корекции разбирам - жени без корекции. Тоест, никакъв ботокс и силикон, както и други хирургични интервенции по лице и тяло.
И друг път съм казвала - когато се налага корекция по медицински причини и е съвсем незначителна - лошо няма. Мое мнение, което можете да оспорвате до откат, но няма да променя.
Да се боцкаш, режеш и да си имплантираш какво ли не, само за да си в тренда, и щото "и другите така правят", за мен е не само безсмислено, но и глупост. Пак лично мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт