Декемврийски бебета - тема 2

• 19 674
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Аз не знам какво правя неправилно. Нищо не съм променила в режим или дремки. Защо едното бебе продължава да се буди в 1, вместо в 4, както беше преди? Другата си спи пак по цяла нощ, понякога сестра й я буди по рано, както днес - в 6

Може яденето да не и стига или да не се уморява достатъчно или да е преуморена повече, може и заради ново умение трябва да наблюдаваш дали има нещо различно 😮‍💨

# 226
Привет на всички, има ли някое бебче, което се храни с Хип 2ка вече? Боряна все още е с Хип 1, но остава гладна и се буди по-често за хапване, търси по-голямо количество мляко и това не ми харесва. Не искам да и се разшири стомахчето. Мисля да минавам вече на Хип 2, но прочетох, че е по-гъсто. Така ли е? Да взимам ли биберони с по-голям поток или такива за по-гъсти храни? Ние сме с Филипс Авент. Тя яде вече пюрета, достигна до 120гр на хранене и няма да увеличавам за сега много обема и до края на седмицата, след като въведем месо мисля да опитам да заместя обяда вече. Благодаря за отговорите.

# 227
Дохранвате ли я с мляко след тези 120грама? След като стана на 6м смених млякото с 2, смених бибероните с М размер преди месец-два, защото се изнервяше на бавното хранене .

quote author=milena_miladinova link=topic=1767480.msg49775776#msg49775776 date=1748316340]
Привет на всички, има ли някое бебче, което се храни с Хип 2ка вече? Боряна все още е с Хип 1, но остава гладна и се буди по-често за хапване, търси по-голямо количество мляко и това не ми харесва. Не искам да и се разшири стомахчето. Мисля да минавам вече на Хип 2, но прочетох, че е по-гъсто. Така ли е? Да взимам ли биберони с по-голям поток или такива за по-гъсти храни? Ние сме с Филипс Авент. Тя яде вече пюрета, достигна до 120гр на хранене и няма да увеличавам за сега много обема и до края на седмицата, след като въведем месо мисля да опитам да заместя обяда вече. Благодаря за отговорите.
[/quote]

# 228
  • UK
Алис днес става на шест месеца и вече нямаме избор, ще трябва да захранваме, но ще се опитаме да не разчитаме на пюрета, защото имали много добавена захар според консултантите по хранене. Това е за тукашните, естествено, не знам в България как са, не ми се карайте. Simple Smile Днес за пръв път успя да седне без да я държа за повече от две секунди. Освен това се е научила да казва “мама” като плаче, не че говори, просто е лесен звук за изговаряне, обаче ми къса сърцето като ме гледа и плаче “маамаааа”, и нямам избор, правя каквото иска. Като не плаче, казва “баба” и съответно майка ми е най щастливата, пратих й клипче да пусне във Фейсбук Simple Smile Днес е на “да” съответно с всички сили се опитвам да я накарам да каже “дада” та като реве, да си търси баща си Simple Smile То горкото няма никаква представа какво казва, любимата й дума е “абуе”, ама няма значение Simple Smile

# 229
Дохранвате ли я с мляко след тези 120грама? След като стана на 6м смених млякото с 2, смених бибероните с М размер преди месец-два, защото се изнервяше на бавното хранене .

quote author=milena_miladinova link=topic=1767480.msg49775776#msg49775776 date=1748316340]
[/quote]

Да, дохранвам с още около 40-50мл да достигне дажбата от 160мл за хранене и така чрез млякото да приеме протеини (трябвало на всяко хранене да се приемат протеини).

# 230
Здравейте, мамиии! Как сте, как са бебоците?
Аз идвам с въпрос. Другия месец трябва да водим Йоан на ортопед и нефролог на профилактични. Ортопеда ок, същия при който бяхме, обаче нефролог? Имате ли отзиви за някой добър за София? И трябва ли преди това да са пуснати изследванията за кръв и урина (понеже разбрах, че на 6ти месец и това се прави)?

# 231
Здравей, Lex! На мен ми препоръчаха нефролог за София - Кабинет по детска нефрология и педиатрия, Д-р Татяна Цанова.

# 232
Здравей, Lex! На мен ми препоръчаха нефролог за София - Кабинет по детска нефрология и педиатрия, Д-р Татяна Цанова.
Аз толкова не я понасям тая жена, че няма на къде.
Допадна ми Емил Атанасов, преглежда с направление в МЦ по детски болести и платено във Вита. Бебето сигурно при него ще го водя.

# 233
Аз записах за Кремена Димитрова по отзиви в нета, но ще сме на 6ти юни, така че след това мога да дам мнение
За Цанова и аз имам малко смесени чувства..
А и ми е много далеч като за профилактичен преглед.
По моята логика предварително ще пуснем изследванията, за да ги коментира тя, т.е. вече ги пуснахме де.

# 234
Как успяхте да съберете урината (при момчетата) и кръв от пръста ли?

# 235
Оф това беше голям екшън преди години. Сега мисля с колектор да действам.

# 236
Хай, случвало ли ви се в бебето да пропусне дрямка? Днес направи едно будуване 4ч и половина Cry и се чудя предвид, че беше предпоследната (втора) дрямка за деня, дали да я вдигам въобще за още едно будуване.

# 237
Аз бих я събудила

# 238
При нас от около седмица започнаха да се появяват 3.5-4 часа интервали на будуване или след обедния или преди вечерния сън. Днес на обяд се събуди в 14:30 и заспа в 18 ч. Иначе аз от 16:30 се опитвам да го приспя, но без успех. Обаче беше спокоен през цялото време. А, до този сън е спал само 1:30 ч. Явно ще минава на 2 дремки или пък е нещо инцидентно, но пък цяла седмица да е така... Знам ли?!

# 239
При нас също преди вечерния сън прави 3.5 - 4 будуване. Не винаги, но често.

Общи условия

Активация на акаунт