Декемврийски бебета - тема 2

• 19 677
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, здравейте! Не мога да ви изчета Simple Smile
Включвам се набързо само с препоръки за нефролог. Емил Атанасов е уролог, готин е следим бебето при него, както и при Цанова. Тя е нефролог, но профилактичния преглед трябва нефролог, а при нужда уролог. Едното не изключва другото. Във вита при Атанасов се чака много за часове, не знам дали ще се класирате. В супер док има платен абонамент и ако се освободи час, ще ви информират и трябва да се действа бързо.
Цанова работи до обяд с направления, а следобяд платено. Има много неща които не харесвам в нея, но и при други съм ходила, та на нея се спряхме. Най не ми харесва, че влиза по един придружител.

# 241
За урината с колектор, става много лесно - миеш, залепяш, чакаш, махаш Grinning после режеш едното крайче и сипваш в нормален контейнер (това ни го каза лекарката, не да изсипваме обратно от дупката, защото може да се замърси пробата).

Кръв от пръстчето, да. Ние понеже пуснахме и желязо и още нещо и взеха от 2 пръстчета. Но само накрая се разрева и то защото беше много време заклещен на едно място.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 22:23 от sisi11

# 242
Здравейте, мами!
Последните седмици само чета, защото се местихме от апартамента и беше фрапиращо! Местили сме се много пъти, вкл.различни държави, но нищо не може да се сравни с преместването с бебе. То не бяха колички, гимнастики, люлки, скрин😀 Добре, че го направихме сега, а не след една година, като сме събрали още боклуци. Всичко вече е подредено, чистя в свободното си време, кеф ти прозорци, кеф ти первази. Вчера садих цветя в обедната “почивка”. Детето е на двора по цял ден и му харесва. Вчера му събух чорапите и пипахме тревата, ако сте гледали клипчета как си вдигат краката и ги е страх от тревата. Същото е😂😂😂
Заместих обедното хранене с 125 грама пюре.Давам 60 грама плодово сутрин към 10 часа и после мляко. Купила съм мляко 2 и скоро ще мине на него.
Както бяхме спрели да му даваме мляко през нощта, така от една седмица се буди към 2 и иска да яде. Правим му, разбира се.
Продължава да си спи продължителен сън от 20 до 6 часа.
А защо ги водите на уролог/нефролог - профилактирате и следите някакъв проблем или просто така?
Утре имаме час за ортопед при д-р Атанасов. Ще го питам може ли вече да седи и дали да сменяме коша за количката, защото зимният му е малък и лежи със свити крачета. Бащичко ще е 2 метра.
Иначе не говори все още 🙈 не се върти сам😀

# 243
Големият ми син има(ше) хидронефроза, Атанасов може да е уролог, но му следеше бъбреците и беше далеч по адекватен от Цанова, която ми каза, че съм лоша майка, защото детето е с памперс и искаше да го забели насилствено.

# 244
Момичета, малката спря да се обръща от корем на гръб - не го е правила от няколко седмици и сякаш е забравила как става. Тази сутрин обаче се беше обърнала по корем, докато спи. Проблем ли е да спи така при положение, че си поставя главата на страна?
Ние ходихме на уролог заради бактерия в урината. Той видя, че връща урина към бъбреците и сега ще сме пак на нефролог, защото според него може да е проблем. Ще ходим при Димитрова. Преди бяхме ходили при Русинов и за него всичко беше ок, включително връщането на урина, което било нормално за тази възраст...
Малко се ошашках да не стане сериозен проблем с бъбреците и едва ще дочакам прегледа на 6-и.

# 245
  • Пловдив
По колко часа нощен сън имат бебетата ви? Нашите най-често ги храним към 8.30 и след това приспиваме, като понякога приспиването се проточва и до 10-10 и нещо и сутрин се събуждат към 6. Което е малко нощен сън. Има ли трикове събуждането да се отложи до към 7? Не ми се иска вечер да ги храним по-рано, тъй като мъжът ми работи до около 19 часа и да имаме време заедно, а и лятото разходките няма да почват преди този час.
В момента се опитваме да минем от 4 на 3 дремки, но е трудничко с едното бебе, а и може би се натрупват много часове будни през деня.

# 246
Pifiella, честито за местенето! Аз като знам колко мой багаж пренесох, представям си с бебе.. 😅 Прегледите са профилактични, до колкото съм запозната ортопед, нефролог и кръвни изслвдвания.

Лятна буря, Йоан заспива след 10, по-рано не иска, колкото и да съм се опитвала. Сутрин се буди между 6 и 8, зависи дали баща му е на работа. Редките случай в които е заспивал по-рано съм забелязала, че не спи добре и често се буди. Явно просто така си е свикнал вече.

Дух, напълно ме отказа от Цанова, за което благодаря. Аз съм от хората, които приемат думите доста на вътре и после го мислят с месеци, а тази явно не си мери приказките много. Ще разгледам другите имена, които се споменаха, но въпросната няма да е със сигурност.

# 247
10-11 часа е нощния сън при нас (или беше допреди 2 дни). Много дълго приспиване правите. Може би им идва в повече дневния сън и затова се будят рано?  Подобно нещо се случва и при нас последните дни. Много е свикнала да се буди рано и дори и да легне към 9, става в 6:30. Опитвам да приспя, за да станем към 8, но без успех.

# 248
  • Пловдив
Снощи заспаха много бързо. За 10-15 минути на количката. Признавам си, че така се преспиваме почти винаги. През деня бяха много навън и будни.
Тази сутрин се събудиха в 6, ядоха и заспаха. Това броите ли го за нощен сън. Едното бебе заспа буквално с биберона.

# 249
Лекс, тя не го каза буквално така, но няколко пъти ми направи изречения неприятни по повод памперса. А аз съм твърдо против насилствено забелване та и там имахме търкания, но да, психически се чувствах не мн добре след посещенията при нея, за това реших да я сменя.

# 250
Лятна буря, от 20 до 6 часа спи.

# 251
Аз само идвам на отчет. Даяна на 5 месеца и половина - 7750 гр. 65 см. Все още не се обръща, все още реве... Имаме заместен обяд. Благодаря за вниманието. 😀 Сериозно хора голяма мъка ми е това обръщане, имам чувството, че колкото повече го мисля толкова по-късно ще стане. Всеки буден прозорец сме на този килим, правим гимнастика, масажи, показвам й как да се върти, помагам й, правя всякакви упражнения, които намирам. Слагам й интересни играчки. Е няма. По-рано я гледам опитва, ама не успява да прехвърли тежестта на корема. Стои си залепена настрани, мъчи се, уж краката и ръцете са в правилна позиция за завъртане, но явно силата не й стига и не успява.

# 252
Джи, аз като теб бях. Ейй, казвам ти, всяка свободна будна минута прекарвах да го уча да се върти. То го търкалях, то го свивах ръце-крака и въртях, то какво ли не беше, е не и не. И не иска да се завърти и си викам това дете няма да се научи никога. 2 дни не го закачах и изведнъж сам се завъртя. Та мисълта ми е, че може би точно когато не очакваш, тогава ще стане. Показвай и, учи я, но не се вторачвай чак толкова. На братовчедка ми момичето така се беше запънало и започна чак на 7 месеца да се върти. Моя пък е решил, че няма да се върти обратно и това е. Като се умори, забива главата и почва рев 😅

# 253
  • Пловдив
И аз да разпиша моите госпожици. Точно на 5 месеца ги премериха в петък - 6600 , 64.5 см и другата 6200 63.5 см.
Обръщане от начало до край сами не могат 😂 От гръб се въртят до странично положение като гевреци с главите много изкривени назад. Но едната ако аз я сложа настрана, сама се завърта и застава по корем. Набира се много добре. С нея мъката ми е нощното ядене. И последните номера от преди седмица - изяде 50-60 см и почва едно мучене, откази, накрая изяжда ако е настрани. Отделно вече яде на 3,30 минути , преди това няма шанс и толкова да изяде. От онзи ден номерът - напъва се все едно ака. И не ака. Прави го, когато недоволства. И по време на сън голямо въртене. Сложа я успоредно, след час е перпендикулярно.

# 254
Стройни мадами. 😍 И при нас го има това с главата, точно както го описваш. Стига до средата и главата опъната назад.

Даяна бръмчи и плюмчи като е недоволна. Цялата става мокра. 😀 Имаше едно дете пред блока, искал бил сестричка, ама техните не му правят и идва да й се радва и като я видя как бръмчи и се плюмчи, вика - иуу, не искам вече. 😃

Общи условия

Активация на акаунт