Декемврийски бебета - тема 2

• 19 671
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Джи, аз пък бях останала с впечатление, че твоята много будува. Явно съм се объркала.

Лекс, сладки са, ще им видя състава какъв е. И на мен личната ми каза, че често нямат белези децата.

Рая до онзи ден отказваше да се върти. Сега само иска да се върти 😂 Вече трябва да пазя две бебета от падане.
Зъби нямаме никакви. ИБ са ни 2.30-3 часа. Ако сме навън, издържат повече и без сън, и без храна. Много обичат на разходка. Днес бяхме и малко под дъжда да се разхладят.

# 511
Даа, тя будува, въпроса е, че й се доспива на 1:30 - 2:00 и после спим 30 минути и пак отначало рев, хем й се спи, хем не се наспива.

При нас въртенето е само на една страна. Много е смешна. За сядането пък, сяда по 5 секунди и пада настрани като пиян морков. Grinning

Вчера на площадката се оплакваме с едната майка, че децата ни все плачат, все недоволни и друга вика - моите пък са много послушни, смятам, че аз така съм си ги научила, защото аз съм спокоен човек. Grinning Нищо не казах, лесно е да си спокоен, ако детето е спокойно, аз не крещя на моето по цял ден та за това да е нервно. Grinning

# 512
  • Пловдив
😂 Моите още не могат да седят както трябва  - свличат се.
Рая научи и друг нов номер - когато плаче и се опиташ да й дадеш биба - тя я избива и ти удря ръцете с нейните. Не мога да се преборя с малките силни ръчички.
Естествено, докато пиша поста, тя се събуди с рев. Малка дяволица. Сестра й поне още спи.

# 513
Ооо, Тео навън се закача с хората, пуска им усмивки, никога не можеш да кажеш, че е мрънкало вкъщи 🤣 Това, което не харесва, са.... други бебета. 🤣Голяма радост да ги гледа, докато не писнат от вълнение или не направят някое рязко движение - тогава настава един вой.

Между другото, взех столчето на Икеа и аз, понеже сме го пробвали, и седи по-изправен. Като минус мога да кажа, че няма опора на краката и се държи само на тези триточкови колани, но ако се храни по-добре, ще го ползваме. Другото е, че понеже е по-голям, все по-трудно ще му влизат баджаците вътре.

# 514
  • UK
Алис има два долни зъба и сега почна пак да се лигави и сигурно е ред на горните. Тя стана на осем месеца в неделя. Седи без никакъв проблем и се изправя от легнало в седнало положение сама без помощ или без да се държи за нищо. Изправя се на колене, на крака само за да се избута напред, все едно ще прави колело. Вече без проблем използва палец и показалец за вдигане на разни неща вместо цяла ръка, но сега ме щипе до кръв. Научи се да не ме хапе, докато суче, ще видим как ще е като излязат горните зъби. Но непрекъснато реве и пищи и мрънка, в добро настроение е може би половин час на ден. Няма значение колко сме спокойни вкъщи. Simple Smile

# 515
Моето пък бебе все не наддава, уж започна да хапва добре последните месец два, но все 100гр, 200гр, този месец май под 100 ще е.....
Интервалите му от вече сигурно 3 месеца са 2часа и нито секунда повече, ще става на 9м скоро.

За столчето на Икеа аз поръчах дървена степенка за крака, един човек ги изработва. Регулира се височината и така си подпира краченцата.

# 516
Как е хемоглобина? При нас е нисък и също за два месеца е качила 400гр. Засилих храненето да видим дали ще има ефект. А за степенката може ли линк/контакт, че и ние сме с това столче и би било от полза.

Моето пък бебе все не наддава, уж започна да хапва добре последните месец два, но все 100гр, 200гр, този месец май под 100 ще е.....
Интервалите му от вече сигурно 3 месеца са 2часа и нито секунда повече, ще става на 9м скоро.

За столчето на Икеа аз поръчах дървена степенка за крака, един човек ги изработва. Регулира се височината и така си подпира краченцата.

# 517
Към 6тия месец беше ок и хемоглобин и желязо.

За степенката нямам линк, видях обявата във фб група.
 Сега потърсих, и в олх има обява https://www.olx.bg/d/ad/stepenka-za-kracheta-za-stolche-za-hrane … D139-ID9nKe2.html

# 518
Да, има степенки, но на Зари още не му трябват. Коланите изобщо не знам къде са на столчето, никога не съм ги слагала.

Бисквити взимам от дм едни био, без захар са, с ябълков сок подправени. А днес правих домашни за баткото, бебешките стават ама само в КМ, а Зари не се кефи на КМ.

# 519
Даа, тя будува, въпроса е, че й се доспива на 1:30 - 2:00 и после спим 30 минути и пак отначало рев, хем й се спи, хем не се наспива.

При нас въртенето е само на една страна. Много е смешна. За сядането пък, сяда по 5 секунди и пада настрани като пиян морков. Grinning

Вчера на площадката се оплакваме с едната майка, че децата ни все плачат, все недоволни и друга вика - моите пък са много послушни, смятам, че аз така съм си ги научила, защото аз съм спокоен човек. Grinning Нищо не казах, лесно е да си спокоен, ако детето е спокойно, аз не крещя на моето по цял ден та за това да е нервно. Grinning
И аз съм с подобен проблем за съня.
Пробвай с по-дълъг интервал, ако ѝ е комфортно. Буденето в началото на съня може да значи, че я слагаш прекалено рано.
След последния интервал 3-4ч не се ли изморява прекалено? Има ли будене с плач вечер?

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 14:49 от bu2020

# 520
Май съм пропуснала да ви прочета всички, но когато избиваха зъбки имаше ли темп? От няколко дни през деня веднъж вдига 37,5-6, няма никакви други симптоми освен зверско мрънкане, ще пуснем ПКК и урина за всеки случай де

# 521
Привет, има ли бебета на 2 дремки вече? При Боряна започва прехода, редува ден с 3, ден с 2, което е нормално, но когато е на 2, на следващия ден се събужда много рано и е свръх кисела 😔

# 522
  • Пловдив
Тъй като при нас няма много-много режим, стават по различно време. Вчера станаха към 8.30-9, като се бяха събудили към 5-6, ядоха и веднага заспаха. И вече при ставане към 9, направиха две дремки. Днес са будни от 7.30 и не знам какъв ще е режимът. По вероятно ми се струва да имаме 3 дремки, като третата да е много кратка. При мен много се будят една деуга. Днес едната я видях, че й се спеше и след 7.30, но се събуди от сестра й.

# 523
И при нас зависи от това кога се събужда. Вчера стана в 06:30...направи 3 дремки, ама едва изкара до 20 да я изкъпем. Днес вече прави втора дрямка...като цяло още се мотаме между 3-4 дремки, много сме далеч от две. Може би, ако направи някоя от дремките си по-дълги ще стане номера, но към момента са по 30-40 минути.

Из онези дни се задържа няколко минути седнала без подкрепа. Но това го прави само на леглото,  на земята няма шанс, все се чудя, на земята е равно, така де на килимчето, не трябва ли да й е по-удобно и за пълзене и са сядане? А тя и двете ги прави само на леглото.

# 524
  • Пловдив
Джи , а у вас какви дремки прави? Моите навън спят по 30-40 минути. Вкъщи на тихо и бял шум могат и 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт