Декемврийски бебета - тема 2

• 16 645
  • 680
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, отдавна не бях влизала и ви изчетох с кеф Simple Smile Относно дефицита на желязо - и ние на 6ти месец бяхме по-скоро в долна граница. Но доки не ни насочи за изследвания. В същото време, малката не издържаше дълги интервали и все още ѝ е трудно. Реално я държа будна, за да прави дълги дремки и да мине най-после на 2. Откакто го правя, или прави една няколкоминутна дрямка преди нощния сън, или ляга по-рано. Гадно ми е, но надявам се ще свикне. Минаваме само с 1 будене вечер засега. Храненето ни е леко трудно също, количествата ми се струват недостатъчни.

Вие в коя лаборатория тествахте желязото, Дух (предполагам ЖСК и феритин?)Става ли кръв от пръстче?

# 676
Bu, при нас взеха кръв от пръстчето за ПКК и феритин. Казаха, че рефлуксът е предпоставка за ниско желязо.

# 677
Дам, при нас си продължава пустия му рефлукс. Даже и като намаля млякото, като пийне вода и връща милото. Имам чувството че ѝ е три пъти по-гадно.
А какви препарати и за колко време прием ви изписаха? След колко време прием се вижда ефект?

# 678
На нас ни изписаха Малтофер на капки за 3 месеца като първите признаци на подобрение се очакват след около месец. Ужасно силно се надявам да се подобри апетита.
Другата седмица сме на хранителен терапевт в "Детски истории". Дано те и желязото да помогнат за храненето и наддаването. При Симона вече си има логично отвращение към храната заради рефлукса. Той е чувствително намалял, ама дори и така си прави проблем, защото детето усеща, че и става кисело след храна.

# 679
Бу, в цибалаб централната, но ни се падна ужасна лаборантка.  Да, от пръста, но аз на големия взимах кръв

# 680
Ох, Лятна Буря, не мога да помогна, но много много ти съчувствам. Аз едва се оправям с едно.

При нас нищо не се е променило, имахме един период допреди няколко дни, в който изобщо не заспиваше, по цяла вечер се приспивахме без успех, но май мина. Вече прави по 1-2 крачки без опора от вчера, а с опора направо хвърчи из стаята, и все гледа да се навре някъде, където не трябва. Кабел не остана, който да не е сдъвкала, а оставя ли чаша на масата, се превръща в целта на живота й да я събори. Иначе ние пътуваме до България след една седмица, вече ми е супер нервно. Кои пюрета са хубави по магазините? Ще гледам да й давам каквото ние ядем, честно казано, освен ако не е много солено, ама все пак трябва да има пюрета ако откаже нашата храна.

Не знам как ще се отбиваме обаче. Аз се връщам на работа след два месеца, тя непрекъснато си търси да суче, ей така си идва до мен и ми дърпа тениската нагоре докато си играем. Няма как да й обясня, че приключваме с кърменето, а тя няма никакво намерение сама да се отказва. Вече ми е писнало, честно казано, изобщо нямах намерение да кърмя толкова дълго.

Намажете гърдите си с лимон 🙂

Общи условия

Активация на акаунт