Подготовка за малкия човек - тема 29

• 36 237
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм взела поставка и ги къпя в голямата вана. Стоят в нея и им харесва
За АМ - кипвам вода в каната и една част охлаждам и държа в шише, другата в термос. Смесвам на око, температурата пробвам с кутрето (не ползвам термометър). Да си призная първата седмица разтварях във вода на стайна температура, но не им е толкова вкусно, както топло мляко

# 136
Здравейте, имам два въпроса, на които вече опитните мами, може би ще отговорят.
Ние сме с вана на стойка. Доста е стабилна, не знам мъжът ви какво е чул или видял. Детето ни е на 7 месеца, вече даже седи във ваната, а не лежи, и играе, Плиска водата, накланя се да хваща играчки, и като цяло не седи мирна или нещо, а ваната не е мръднала. А, да добавя, ваната ни е втора или трета употреба. Чисто нова ще е още по-стабилна, ако е възможно. Предимството за кръста и коленете на родителите е невероятно. За поставката мога да кажа само, че нашата девойка си седя в нея до последно.

За АМ ползвам нагревател за шишета на Philips Avent. Микровълнова не бих ползвала за нищо, което детето (или дори ние!) яде или пие. Нашата е в мазето от години.
Инцидентно съм давала мляко с вода на стайна температура, което всъщност е студена вода. Случва се.
Коя е ваната марка,модел? Стана интересно ☺

# 137
Здравейте, имам два въпроса, на които вече опитните мами, може би ще отговорят.

Единият е каква ваничка взехте? Някои ги избяхват допоследно, други казват да е със стойка за височина, но пък мъжът ми се съмнява в уснойчивостта им. Трети ми обясниха, че бебчето не искало да седи в поставката в самата вана и слагали кърпа.

Вторият ми въпрос е свързан с АМ. Доколкото схващам водата трябва да е на стайна температура. Някакви нагреватели ли използвате или термос, а може би просто вода на стайна температура? Струва ми се, че ще мине доста време ако се прави вода на котлон и да се чака да изтине. Нямам микровълнова.
Стойката е устойчива, но само за първите няколко месеца. Ние имахме и си я ползвахме. Проблема е в това, че след като спрете дая ползвате трябва да имате къде да я съхранявате. Реално не е нещо от първа необходимост може и без нея. В подложката (където лежи бебето) ние не я ползвахме. Беше супер неудобна. Постиляхме просто една кърпа, без никаква положка не сме слагали.
Нагревател на Авент! Ползва се и за АМ, кърма, пюрета, сокове и т.н. може да го ползваш 2 години. Това е най-добрата инвестиция. Дори не са толкова скъпи.

# 138
Нагревателя на Авент в немския Амазон е около 58лв.
Ние взехме сгъваема вана със стойка на Чиполино намалена във вис виталис от 160 на 109. А поставката вътре си я избрах отделно, перфориран шезлонг. Видях у приятели, че в последствие го ползват самостоятелно и обливат бебчето директно с душ слушалката.
Самата вана исках да е със стойка защото и двамата с мъжа ми сме високи и всяка вечер да стоим клекнали по 15 мин не ми се струва удобно за кръста и коленете.

Тук и аз да задам въпрос:
Всяка вечер ли къпете бебето и ако не, колко често?

# 139
Ние бяхме взели вана на Чиполино със стойка и допълнителна подложка за новородено. Първите 2 - 3 месеца ми беше много по-удобно да къпя бебето на мивката в банята, доста по-бързо ставаше. След това минахме на ваната, а стойката я ползвах не повече от 2 - 3 месеца след това, та се оказа малко излишна покупка за мен.

Никога досега не съм го къпала всеки ден, според мен не е добре за кожата, много се изсушава. Първите няколко месеца то дори не се поти, не се търкаля по земята (освен вкъщи на неговото си килимче), та не виждах смисъл да го правя. Също така, не исках да превръщам къпането в част от вечерната рутина, защото предпочитах да прекарваме повече време навън на разходка от колкото да се приберем един час по-рано, за да го къпя и т.н. Миналото лято (като новородено бебе) го къпах 3 пъти в седмицата, зимата разредих на 2 пъти, случвало се е и веднъж. Сега като започна отново да се затопля и детето е на 1 година+ започнах вече да го къпя всеки ден, но косата пак около 2 - 3 пъти в седмицата смятам да мия.

# 140
Новороденото не бива да се къпе всеки ден - кожата има защитен слой и с къпането се премахва. Честото къпане увеличава риска от екземи. В първите 8 седмици е добре да се къпе веднъж седмично и то само с вода, без шампоан. Може и останала от храненията кърма (не АМ) да се сложи във ваничката. Ако има косичка може нея с малко шампоан. След това 2-3 пъти в седмицата е достатъчно да се къпе и вече може и с бебешки шампоан.

Ето линк за къпането с кърма, ако имате изцедена, която е останала след хранене и вече не е годна за пиене:

https://www.healthline.com/health/baby/milk-bath-baby

# 141
Ние бяхме с вана със стойка.
Къпехме всяка вечер, като само 2 пъти в седмицата използахме душ-олио. През останалото време само с водичка. Моята идеята с баткото беше да включим къпането към вечерната рутина преди заспиване.
Към 3ти месец той вече си знаеше, че има баня-обличане-хапване-заспиване и спеше с 1 или без събуждания вечер (тук добавям, че беше на адаптирано мляко).

# 142
Новороденото не бива да се къпе всеки ден - кожата има защитен слой и с къпането се премахва. Честото къпане увеличава риска от екземи. В първите 8 седмици е добре да се къпе веднъж седмично и то само с вода, без шампоан. Може и останала от храненията кърма (не АМ) да се сложи във ваничката. Ако има косичка може нея с малко шампоан. След това 2-3 пъти в седмицата е достатъчно да се къпе и вече може и с бебешки шампоан.

Ето линк за къпането с кърма, ако имате изцедена, която е останала след хранене и вече не е годна за пиене:

https://www.healthline.com/health/baby/milk-bath-baby
Благодарим за отговора! И аз така знам, а дупенце не е ли добре всяка вечер. Само цялото един път седмично

# 143
Дупето е добре на всеки наакан памперс да се мие. От мокрите кърпи в случая може да стане подсичане, друго си е течащата вода..

# 144
От подходящите мокри кърпи едва ли ще се подсече. Има и такива само с вода. След всяко акане трябва хубаво да се почисти дупето, не е задължителна на течаща вода. Акото много дразни кожата

# 145
Естествено, че само с вода се ползват за бебе. И все пак опитът ми с много приятелки е, че честото избиране на кърпички за бебе пред мивката води до възпаление, подсичане и т.н
Ако е инцидентно от време на време когато сте навън и нямате достъп до вода, не е проблем. 😊

# 146
Много зависи и от самата кожа на бебето. В първото ми дете понеже е лятно бебе, бяхме постоянно навън, ползвах кърпички постоянно, нямаше проблем с подсичането, нито някакви реакции към различните пелени. Докато на братовчедка ми детето, мито след всяка смяна, се подсичаше постоянно, реакции от пелените, та си е до кожата.

# 147
Срам ме е да ви споделя, но аз не успявам след всеки памперс с номер 2 да го мия на течаща вода. Просто винаги го прави по време на ядене и след това, като започна да го обръщам, за да го мия, повръща страшно много. Също, докато го мия, не успявам да запазя бодито сухо, та следва почти винаги преобличане. Явно на моето се е паднала най- непохватната майка. Sad
Използвам водата на Uriage и памучни тампони за почистване, много добре почиствам всичко. Мия дупето само веднъж на ден, къпя веднъж на 3/4 дни.

# 148
Оо недей така Blush аз също мия дупето един път на ден, мисля че многото вода не е добре и тя изсушава кожата. Ако много се е наакал и втори и трети ще измия. И на мен ми се случва да го преобличам по няколко пъти, но не мисля че съм непохватна Blush Но обикновено няма нужда и редувам и аз на uriage водата, тампони с малко вода напоени и тук таме мокри кърпички 99% вода.. къпеме го 1 път и ние на 3-4 дена.

# 149
Ние го къпем всеки ден, само два пъти сме пропускали до сега 😅 дори се бях притеснила, че сме пропуснали 🤣 Дупето не го мием, когато прави номер 2, използвам мокри кърпи с 99% вода и линимента на Мустела, който препоръчвам с две ръце. Стига му къпането всеки ден, отнема не повече от 5-10мин.

Общи условия

Активация на акаунт