Подготовка за малкия човек - тема 29

• 36 239
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Има ли подходящи люлки или някакви други съоражения за бебе на 3 месеца за забавления на открито? Имаме малко дворче в къщи и ми се иска да прекарваме повече време с бебето там.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 23:19 от mazurka

# 121
Здравейте, някой има ли наблюдения над матрака от Вис Виталис със сребърни частици, подходящ ли е за новородено, дали е с правилната твърдост?

# 122
Здравейте! Има ли подходящи люлки или някакви други съоражения за бебе на 3 месеца за забавления на открито? Имаме малко дворче в къщи и ми се иска да прекарваме повече време с бебето там.

На три месеца му вземете едно одеялце или килимче за игра или пък го дръжте на ръце или в раница. Няма нужда от люлки и тн, те само забавят развитието

# 123
Здравейте!
Аз имам въпрос и ми е интересно защо някой бебета не стоят в тези така наречени люлки/шазлонг, а други се разтапят в тях?
Дали не е от самите модели и комфорт инат ли разлика? Какво мислите за тази примерно?

# 124
Здравейте!
Аз имам въпрос и ми е интересно защо някой бебета не стоят в тези така наречени люлки/шазлонг, а други се разтапят в тях?
Дали не е от самите модели и комфорт инат ли разлика? Какво мислите за тази примерно?
Няма никакво значение модела. Някои бебета просто не им харесва да седят в такава люлка. Ние не купихме, но пробвахме на приятели някаква скъпа, но не и допадна. Започна да реве, но тяхното бебече я харесваше. Взехме  обикновен шезлонг в него не палшеше, но не лежеше много време. Ползвали сме го макс 1-2 месеца. За мен не си заслужават парите, тези столове.

# 125
Благодаря за отговора.
А кошара next to me да препоръчате?

# 126
Ако имате дървета, можете да вържете хамак.
Или слагате на земята някакво одеало или килимче, и бебчето там да си играе.

# 127
Аз хамак за такова малко бебе не бих връзвала. Като едното нищо ще падне

# 128
Здравейте!

За шезлонзите, както и за почити всичко друго, си зависи от детето. С баткото това ми беше един от най-полезните аксесоари. По никакъв начин не му е забавил или ограничил развитието. Напротив, даже много неща правихме заедно докато е в шезлонга, защото аз имам сколиоза и съответно постоянното носене на ръце ми създаваше проблеми.
Много се надявам и бебето да харесва шезлонзите. Blush

За Next to mw кошара, ние сега купихме за пръв път Adoro на Cangaroo. Слобена е вече и изглежда стабилна и лесна за използване, но реални отзиви не мога да дам все още.

# 129
Благодаря за отговора.
А кошара next to me да препоръчате?

Тази
https://www.ozone.bg/product/kikkaboo-bebeshka-mini-koshara-s-pa … maris-light-grey/

Като я израсте много ще страдам. Размятаме я по цялата къща, взимам си я в хола, с мен е в кухнята, естествено и спи вечер в спалнята при нас. Много е удобна, имаше пътна чанта, комарникът го ползваме да не скочи котаракът вътре, че е 10+ кила. Така и котето си спи с нас. там на падащата част има твърдо, цепнах подплатата и я приших, така изваждам твърдото и цялата кошара я пера в пералнята и после сушилнята, не мръдна. Взима лесно завоите по тесни коридори. За мен гнездото е опасно да е на диван, защото такива диваци като моя се изтъркулват. Така с тази кошара си има сеф спейс и в хола детето, където да го оставя да отида до тоалетната, отворя вратата и т.н. Има и да се наклони за рефлукс, дори и като нямаше го слагах под наклон.

# 130
# 131
В момента слушам „Всичко за кърменето“ от Христина Янева - Хедра. Книгата обхваща всичко най-важно – от първото засукване, през увеличаване на кърмата, прием на лекарства, до отбиване и хранене на майката. Структурирана е ясно, спокойно и без излишна тревожност – точно каквото имаме нужда да чуем в този период.

Книгата е налична в Storytel, където сега тече промоция – с този линк 👉 https://www.filify.co/SH1as получавате 40 дни безплатен достъп до платформата. Това време е напълно достатъчно, за да я изслушате, а и да разгледате още заглавия по теми като бременност, сън при бебета, психология, връзки и дори малко време за себе си. 💛

# 132
Здравейте, имам два въпроса, на които вече опитните мами, може би ще отговорят.

Единият е каква ваничка взехте? Някои ги избяхват допоследно, други казват да е със стойка за височина, но пък мъжът ми се съмнява в уснойчивостта им. Трети ми обясниха, че бебчето не искало да седи в поставката в самата вана и слагали кърпа.

Вторият ми въпрос е свързан с АМ. Доколкото схващам водата трябва да е на стайна температура. Някакви нагреватели ли използвате или термос, а може би просто вода на стайна температура? Струва ми се, че ще мине доста време ако се прави вода на котлон и да се чака да изтине. Нямам микровълнова.

# 133
Ние взехме сгъваема, отделно подложка от тези текстилните. Удобна ми е, сядам/клякам в банята измивам за 3-4мин. И сме готови. От 1вото дете имаме и такава със стойка, удобна ми беше, но до 5месец, след което детето започна да се надига, да се обръща и я махнахме, заемаше много място.

Аз използвам термос, топля си вода и после разреждам с вода на стайна температура, понеже е много вряла. Много зависи и какво ви е млякото, някои млека не ср разтварят хубаво с водата на стайна температура.
Отново с първото дете, може би към 8м. Спрях да топля вода, а давах само на стайна темп. Като млякото беше ХИПП 2 .

# 134
Здравейте, имам два въпроса, на които вече опитните мами, може би ще отговорят.
Ние сме с вана на стойка. Доста е стабилна, не знам мъжът ви какво е чул или видял. Детето ни е на 7 месеца, вече даже седи във ваната, а не лежи, и играе, Плиска водата, накланя се да хваща играчки, и като цяло не седи мирна или нещо, а ваната не е мръднала. А, да добавя, ваната ни е втора или трета употреба. Чисто нова ще е още по-стабилна, ако е възможно. Предимството за кръста и коленете на родителите е невероятно. За поставката мога да кажа само, че нашата девойка си седя в нея до последно.

За АМ ползвам нагревател за шишета на Philips Avent. Микровълнова не бих ползвала за нищо, което детето (или дори ние!) яде или пие. Нашата е в мазето от години.
Инцидентно съм давала мляко с вода на стайна температура, което всъщност е студена вода. Случва се.

Общи условия

Активация на акаунт