Раздяла или изневяра

• 32 255
  • 773
  •   1
Отговори
# 345
  • Сф
Вие не я харесвате тази жена. " били сте различни по вкус, темперамент," , " не случил на брак", "само заради децата" и т.н.
Защо не поговорихте с нея последните 10 години? Чакахте децата да пораснат? Хем правите усилия, хем не е вашата жена. Кое е вярното? Без да съм пристрастна ( позновам и двамата), скоро се разви подобна история около нас. Мъжът се чувствал нещастен , ама жена му нищо не знаеше. Добрите им семейни приятели, на които споделил се погрижили да му намерят нова жена. Историята е гнусничка, в последствие я доразбах и в крайна сметка завърши с развод, да не влизам в подробности. Това ,което искам да кажа е, че е хубаво един истински мъж да се държи мъжки навреме, защото децата ( едното тинейджър) го преживяват изключително тежко. А новата жена ( с деца) и очевидно приемлив секс ( ах , тази липса на секс) така го е обработила до степен да не паздравява родното си дете. Уникална простотия! А иначе много готини бяха и двамата,  образцово семейство.. Внимавайте авторе, не ми харесва как нищо хубаво не казвате за жената, която ви е родила 2 деца. Да не ударите дъното и вие при подходяща ситуация. На 50+ на баир лозе се чудя за какво ви е. Очевидно искате жена. Поговорете първо с вашата и бъдете честен и към нея и към себе си! А отговорности и решения са си ваши и те се вменяват с възпитанието и ценностите в ранна детска възраст. Трябва да знаете кое е най- правилното решение. Успех!

# 346
Секс в брака няма, но жената си мисли, че бракът е ок. Добрее.

# 347
Продължавам да не разбирам защо 358 не говори с жена си, а само мисли, усеща, чувства, вижда в очите и.... Все предположения. Нищо наистина чуто от устата ѝ.

# 348
  • Сф
Секс в брака няма, но жената си мисли, че бракът е ок. Добрее.
Зависи, в брака нещата се наслагват с годините и когато не се изговарят навреме се влиза в коловоз. Той не си иска от нея, тя си крета така не и пречи и ето ама ние сме отчуждени. Но според мен автора си е решил ,че иска друга жена. Тази неговата не я вижда до него по никакъв начин. С такова впечатление оставам. Ако е заради секса само щеше да хване нещо странично за 10+ години. И за най- смотаните има влакове . ( а той далеч не се описа така). Simple Smile

# 349
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Ако преди 10 години някой ми беше казал, че ще пускам тема в bg-mamma, много щях да му се смея. Напоследък обаче много чета този сайт, особено в раздела „Семейни и лични отношения“. Виждам, че хората пускат интересни теми и получават много адекватни съвети и мнения. Тъй като отчаяно се нуждая от съвет и от външен поглед на моята ситуация, реших и аз да си пробвам късмета тук.
Какъв е проблемът? Аз съм мъж на 50+ години, като много хора биха ме определили като сух и скучен, но пък други уважават чувството ми за хумор. Сигурен съм, че има много хора (колеги и приятели), които ме ценят, тъй като съм човек, на когото може да се разчита и по принцип не се съм (чак толкова) лош човек (или поне аз така смятам Simple Smile ). Не искам да изглеждам сух и скучен, обичам да се шегувам и си мисля, че с друг партньор до себе си мога да бъда и по-различен човек.
Имам добра работа, която е доста напрегната, но иначе се чувствам на мястото си. Позволява ми да си купя много материални неща, за които съм мечтал навремето. Това обаче по никакъв начин не ме прави щастлив, тъй като в личния ми живот положението хич не е розово. Имам две прекрасни деца, но съм женен за неподходящата жена. Не искам да давам подробности за нея, но смятам, че сме абсолютно несъвместими един с друг. Почти не общуваме – здравей, здрасти, някаква тема за децата и дотам. Убеден съм, че не ме обича, въпреки че твърди обратното. Интимният ни живот е пълна трагедия. Понякога минават 2, 3 и дори 4 месеца преди да правим секс. Насилвам се да я поканя в леглото, но не мога, защото в очите ѝ се чете, че не ме иска. Все пак ми е останало някакво себеуважение.  Да, знам, че съм на 50+, но сексът страшно ми липсва. Още повече ми липсват обаче нормалните човешки взаимоотношения. Не минава и ден, през който да не си задам въпроса защо продължавам да живея с нея. Отговорът е много тривиален – заради децата.
Какви за вариантите за мен? Първият е да се разделим приятелски и да споделим грижата за децата. Преценявал съм хиляди пъти плюсовете и минусите, но не мога да си представя, че няма всеки ден да виждам децата си, тъй като наистина обожавам времето с тях. Те са в тинейджърска възраст и знам, че една раздяла няма да им се отрази добре. От друга страна съм наясно, че липсата на любов и студените ни отношения с жена ми също не им влияят добре и са лош пример. По-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай. Мисля си, че с развода ще направя услуга и на нея, тъй като може да намери човек, с когото да е щастлива. Напълно осъзнавам обаче, че започване на нова връзка на 50+ не е никак лесно и няма никакви гаранции, че ще намеря подходящ партньор.
Другият вариант е да започна да ѝ изневерявам, като единственият плюс на това ще бъде, че ще продължавам всеки ден да виждам децата си (поне докато не разбере жена ми).
Скрит текст:
Третият вариант е да се опитаме по някакъв начин да си оправим отношенията – направо не го вярвам след толкова години заедно.
Всякакви съвети и мнения са добре дошли.

Отговорил си си сам.

п.п. Не съм чел мненията, но сигурно са ти казали, че не си направил достатъчно за нея. Игнорирай ги !

# 350
То проблемът е, че и тя не си иска от него.
Ако единият имаше мерак и правеше постъпления, все щеше да има някакво развитие.
А те и двамата си пасуват. Поне един към друг. Към други не се знае.

# 351
  • Обран бостан ;)
То проблемът е, че и тя не си иска от него.
Ако единият имаше мерак и правеше постъпления, все щеше да има някакво развитие.
А те и двамата си пасуват. Поне един към друг. Към други не се знае.

Разбирам го донякъде неговия пас. Да си искаш секс от жена - ок.
Ама да крънкаш за секс жена с която живееш и сте отгледали 2 деца си е унижение отвсякъде.

Няма да го разберете - знам.

# 352
Ама какъв мерак.. Човекът си разсъждава, анализира, пише, разнищва  детайлите. След няколко дни каза.

Незаменим ще е за някой архив, картотека, статистика.
Жената е сложно цвете, трудно оцелява в инертна среда.

Интересна ще е развръзката.

# 353
  • По света и у нас
Аз да, познавам 70 г-шни които се разведоха защото той я тормозеше

# 354
Добре, нови въпроси за размисъл
- авторе ти смяташ, че помагаш много вкъщи, сравнявайки се с други познати мъже. Защо не се сравняваш с това, което прави жена ти, а с някакви случайни граждани, които нямат връзка със семейството ти
- жена ти внушава какво да правиш, което ти е неприятно, а още по-неприятно е ти е да ти заяви като нормален човек от какво има нужда, и ти вдигаш скандал. Усещаш ли колко не наред звучи и частта с внушаването и скандала. Ако не искаш нещо не може ли спокойно и аргументирано да обясниш?
- децата търсят помощ за теб против нея, т.е те виждат че не сте единни, не сте отбор. А тя вижда в теб, този който е добричкият за тях и й руши авторитета, докато тя се опитва са постигне нещо
- и как така тя е високооценен професионалист, а в работата й нямало стрес. Живо омаловажава ми звучи.

# 355
Жената твърди, че те обича, а в същото време ти мачка самочувствието, като не одобрява нищо, което правиш.
Ти пък твърдиш, че тази жена не е за теб и че сте се разминали тотално, избухваш за всяко нещо и обаче си седиш кротко и жертвоготовно.
А, и твърдиш, че вече и да ти предлага, ти няма да приемеш секс, защото бавно я намразваш за държанието й, включително към децата.
Ами, аз хепи енд трудно си представям. Не че е невъзможен. Мисля, че тя може да се посъбуди малко, защото според мен не осъзнава последствията от държанието си.

# 356
  • София
Авторе,изневерявай си на воля и всичко ще е наред . Един мъж ,ако не изневерява ,значи не си обича жената

# 357
Авторе, пусни една снимка, да ти кажем дали има по голям шанс да се разведеш, или да изневериш.

# 358
Внимавайте авторе, не ми харесва как нищо хубаво не казвате за жената, която ви е родила 2 деца.

Внимавай авторе, тук забелязавам опит за вменяване на вина. Жените използват децата или темата за децата понякога доста безкрупулно.

# 359
Авторе, пусни една снимка, да ти кажем дали има по голям шанс да се разведеш, или да изневериш.

Две И на жена ти пусни снимка, ще получиш по-обективни мнения.
Може да се намери някой да ти помогне.
Wink

Скрит текст:
Моше се оплаква на Аврам:
- Авраме, жената много ме натиска за секс, пък аз остарях, нямам вече толкова желание, тежи ми...
- Моше, аз казвах ли ти навремето да не се жениш за грозна жена? Сега и да се оплакваш, няма кой да ти помогне.

Общи условия

Активация на акаунт