Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 605
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
ivsile96  талцид на мен с първата бременност много ми помагаше . Сода пиех с нарязани лимони. Избягвай храните , които ти предизвикват киселини . Пий много вода.
Аз пия между 3-4 литра на ден. Имам една кана на аквафор 1.6л. сутринта с кафето изпивам една. 3 пъти я пълня , като последната не успявам да я изпия .  Навън също изпивам 500мл . Някъде там ми се събира .

Boyana6  правила съм си същия тест , но не бях бременна и те подкрепям , че е един от най -гадните тестове, особенно за хора, които не са по сладките неща . Много време се чака, не трябва да се движиш много и така.
Стискаме палци да е добре. Моята глюкоза сега е 4.00 на гладно обаче беше станало вече 12ч на гладно от 8ч сутринта 😁. На 17.04 ми пускаха изследвания.

# 16
ivsile96 за киселини Гавискон помага и може за бременни, газирана вода също, а в легнало положение е най зле, тъй че пробвай като са силни да си права или седнала.

Boyana6 благодаря, лека бременност и на теб 🍀 може да споделиш знае ли се вече пола и коя по ред бременност ти е(първа май доколкото разбирам), за да те впиша в началната страничка

Приветт! Да знае се пола ощееее в самото начало, даже се зачудих с един поглед феталната ми каза и на втората вече потвърди полът. Първа бременност ми е. 🤗

Zajia - радвам се, че всичко е било наред при теб… и да голямо чакане, при мен бяха минали 9 часа от храненето, резултатите са доби - всичко е в норма. Но след самия тест бях много зле, явно рязко ми е спаднала захарта и се разтреперах, главоболие.. беше неприятно, но се напънах и отидох на фитнес да изкарам тази “гняс” от тялото си… на гладно моята е 4.7 🤍

# 17
  • Бургас
За да ви изпратят на обременяване какви симптоми имахте.По-голям плод,повече околоплодни води или глюкозата след стандартни изследвания? Моята в началото беше 5-5.2 горна граници не знам дали има стойности специфично за бременни.Правих и този месец изследвания и интересното е , че е паднала на 4.5.Не си спомням хубаво но след някакъв месец май не беше препоръчително сладкото защото още по-трудно го обработваме.

# 18
При мен в първите изследвания си беше ок кръвната захар. Мисля, че тук е задължително това изследване в 24 г.с. Аз нямах симптоми, нито някакви оплаквания. Просто проверяват за гестационен диабет.

При мен и на гладно си беше в норма пак и след обременяването, поне според това, което виждам в референтините стойности, но още не съм говорила с лекар. Имам час по телефона за утре, надявам се да потвърди, че всичко е наред Simple Smile

Имам киселини само от време на време, много рядко. Забелязвам, че се получават ако ям нещо пържено, затова вече го избягвам. И аз пия много вода.

# 19
За да ви изпратят на обременяване какви симптоми имахте.По-голям плод,повече околоплодни води или глюкозата след стандартни изследвания? Моята в началото беше 5-5.2 горна граници не знам дали има стойности специфично за бременни.Правих и този месец изследвания и интересното е , че е паднала на 4.5.Не си спомням хубаво но след някакъв месец май не беше препоръчително сладкото защото още по-трудно го обработваме.

SanyaM_ моята преди да забременея винаги е била от 5 до 5,3. Сега като съм бременна пак толкова. Правих обременяване с глюкоза (ужасно изкарах, кръвното скочи 130/90, стана ми нервно и ми се гадеше). Та първото на гладно излезе 5,2, второто беше в норма, третото също в норма. Единствено първото трябваше да е под 5,1. За бременни това е границата и само заради толкова малко, един вид се водя с гестационен диабет. Не съм се притеснила,  намалила съм сладкото, макар да ми е много трудно. Като правих изследването бях в 24 г.с.

Принципно имам инсулинова резистентност и ми вдигнаха дозата на хапчетата, които приемам.

Съмнението при мен дойде, защото бебето върви едро и водите също са на горна граница. Но пък има и друго... двете ми деца са родени по почти 4кг, аз съм родена 4,700кг, както и имаме много едри едри бебета в родата. Също и това ми е трета бременност, като статистиката е всяко следващо бебе да бъде по едро от предходното.

Аз като цяло се чувствам добре, като изключим рефлукса, който ме тормози всеки ден

# 20
  • Бургас
Много благодаря за изчерпателния отговор и моето в началото беше 5 но не сме го коментирали до сега с АГ не съм се и лишавала от сладко и въглехидрати.
Да ви питам как са ви застанали бебчетата?
Моето до към днешна дата 25+2 дена си е с главата надолу надявам се и така да си остане.С предишната бременност до последно чаках да се завърти.Той и доста се местеше.

# 21
Ех че хубава тема🫶🤍 Миминка, сърдечно БлагоДаря🤗
Ние вчера влязохме в 24 седмица, бяхме на преглед да видим бебка, вече е 836 грама🤍 изчисляването на грамовете от компютрите на двамата ми АГ леко се разминава, при единия върви малко по-напред, но си е умилителен ориентир като си спомням как беше 8 грама, после 80 грама и много се развълнувах.🥹🙏
Обременяването с глюкоза задължително ли се прави или само при определени обстоятелства? Защото ендокринолог в началото ми беше казал "6тия месец имайте предвид да направите обременяване" но не искам излишно да се впрягам.
Момичета, особено тези, на които ви е първа бременност, купихте ли нещо вече за бебето?🤗 Аз само набелязвам, имам пълна кошница в Синсей с роклички и гащеризончета, но мъжът ми настоява че още е рано, много е предпазлив🤗🤍
Също понеже ми е първо дете, не знам как да я облечем за изписването и какво да предвидя в августските жеги при условие, че в затворените помещения навсякъде духат климатици, даже на прегледите в Селена в началото на април в коридорите брули такъв климатик сякаш е леден планински вятър..🤔
А комплектите за изписване пък сякаш съдържат твърде много и ненужни неща. Вие какво планирате за първи аутфит?🤗

# 22
Ех че хубава тема🫶🤍 Миминка, сърдечно БлагоДаря🤗
Ние вчера влязохме в 24 седмица, бяхме на преглед да видим бебка, вече е 836 грама🤍 изчисляването на грамовете от компютрите на двамата ми АГ леко се разминава, при единия върви малко по-напред, но си е умилителен ориентир като си спомням как беше 8 грама, после 80 грама и много се развълнувах.🥹🙏
Обременяването с глюкоза задължително ли се прави или само при определени обстоятелства? Защото ендокринолог в началото ми беше казал "6тия месец имайте предвид да направите обременяване" но не искам излишно да се впрягам.
Момичета, особено тези, на които ви е първа бременност, купихте ли нещо вече за бебето?🤗 Аз само набелязвам, имам пълна кошница в Синсей с роклички и гащеризончета, но мъжът ми настоява че още е рано, много е предпазлив🤗🤍
Също понеже ми е първо дете, не знам как да я облечем за изписването и какво да предвидя в августските жеги при условие, че в затворените помещения навсякъде духат климатици, даже на прегледите в Селена в началото на април в коридорите брули такъв климатик сякаш е леден планински вятър..🤔
А комплектите за изписване пък сякаш съдържат твърде много и ненужни неща. Вие какво планирате за първи аутфит?🤗

Аз също много се чудя как да бъде облечена дамата, за сега съм си харесала това.
Туниката е с късо ръкавче и отгоре за всеки случай да има дълго.
Аз също съм си набелязала няколко неща колички, кошари и т.н., но и за мен още е рано. Най-вероятно след средата на юни започвам с покупките. Grinning

# 23
SanyaM_, и аз съм в 25 седмица. На последния преглед ми казаха, че е някак странично. Крачетата бяха надолу, но в ляво, а главичката малко по-нагоре, в дясно. Мисля, че често си сменя позицията, защото усещам ритничета един ден отстрани, един ден долу, понякога около пъпа.

MayGodBless, ние към момента сме купили само корито за баня, защото това, което харесах беше намалено с 60%. И аз гледам дрешки, но още не смея да купувам. Не се бях замисляла за климатиците Thinking Наистина лятото си е голям студ в някои затворени помещения с климатик.

Изпитвате ли болки, подобни на менструални, понякога? На мен ми се случи онзи ден. Започнаха от сутринта, не постоянно, но се появяваха 4-5 пъти през целия ден. Не много силни. А първите, сутринта, бяха придружени и с болка в кръста. Същия ден ми беше много напрегнат, може би се дължи на това, не знам... На следващия ден имах разговор по телефона с гинеолога си и тя ми каза, че е нормално да изпитвам болки в седмицата, в която съм. Да ги следя и ако се засилят или станат постоянни да отида в спешното. Само че болките не се появиха повече, само кръста ме наболява. И изпитвам някакво напрежение в корема от 2-3 дни. Не мога да преценя дали е свързано с храносмилането или си е от бременността. Особено вечер, като се обръщам в леглото е много силно това усещане. И от няколко седмици насам усещам болки в интимната област, когато сменям позицията на тялото в легнало положение.

Вие какви неразположения изпитвате и какво ви казват лекарите за тях?

# 24
ivsile96 много сладка туника🩷🤗 аз за сега търся само модели, на които е видимо че се закопчават по дължина или с тик так или с цип че ще ме е страх да ги обличам през главата.

Саня, При мен леки бодежи и спазми чувствам само ако съм емоционално напрегната. Иначе отделителната ми система вече се активира нощем като легна, а не сутринта ..

Какви добавки приемате? Аз Pregnacare max,  Penatal omega отделно още 400мг, Better you D3 9000 единици и Imuno health femina което е Биозин мама плюс пробиотик.🤗🩷

# 25
Момичета, в 22гс съм, има ли друга, която няма особено голям апетит?

# 26
Имам си апетит, но спрямо този до 4тия месец сега е доста ок. Преди се будех от глад и на 2 часа задължително ядях 🩷

# 27
Момичета, в 22гс съм, има ли друга, която няма особено голям апетит?

Аз сякаш си имам апетит, но няма място за храната. Някъде се е свил този стомах вероятно, повече от 1 шепичка храна не мога да изям 😃 Поне вече не ми става лошо като съм гладна, както беше в първи триместър.

Бях в Марковс (София) на ФМ за второ мнение и ми казаха, че бебето никога не се е развивало назад, както ми казваше АГ, а е просто заради късна овулация (цикъла ми никога не е бил на 28 дни, а на средно 34). Интересното е, че не ми е задавал такъв въпрос. Но поне ми падна камък. 😊

Благодарим за новата тема за лъвчетата! 🦁

# 28
Момичета , как сте с изхождането ?
Много деликатна тема , но това е положението 😆
При мен все по - трудно става . Пия лактулоза , без резултат . Храня се с плодове , фибри и всичките му екстри - без резултата . Позволиха ми свещички на Eva q . Но не се препоръчват за често използване .
Ходя все по- рядко по голяма нужда , понякога през два дни , понякога през 5 .
Много е дискомфортно , и за капак на всичко и външни хемороиди , които третирам с мазила , но отново без резултат . Първо hemorrel , после mastu - без резултат
Помощ !

# 29
Момичета , как сте с изхождането ?
Много деликатна тема , но това е положението 😆
При мен все по - трудно става . Пия лактулоза , без резултат . Храня се с плодове , фибри и всичките му екстри - без резултата . Позволиха ми свещички на Eva q . Но не се препоръчват за често използване .
Ходя все по- рядко по голяма нужда , понякога през два дни , понякога през 5 .
Много е дискомфортно , и за капак на всичко и външни хемороиди , които третирам с мазила , но отново без резултат . Първо hemorrel , после mastu - без резултат
Помощ !

Кафенце, ако ви понася. Иначе свещички Глицерин Монтавит за бебета - незабавен ефект и са с натурален състав, можете да си ги ползвате колкото искате.
Аз съм цял живот така без медицинска причина.

Общи условия

Активация на акаунт