Баща ми живее с мен и не знам как да се справя с това – това нормално ли е?

• 5 945
  • 127
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Защото не го понасям ?! Примерно
Ще готвя на мъжа с който някой ден заживея евентуално, а не на някой който на практика не означава нищо за мен. Ние не сме близки и никога не сме били.
Жената го е изгонила и то с право. 🙂
Всички те питаме с какви пари живееш щом не работиш и не казваш. Не казваш и защо живееш в дома на човек, когото не понасяш. Как да ти помогнем? Сигурно се надяваш някой да измисли начин да го изгониш.

# 31
Ми изнесли се при някой мъж. Ама докато не си се изнесла и нямаш работа какво смяташ да правиш.

Пишеш, че баща ти няма пари, явно важна му е бирата, а кренвирши и хляб са за него най -евтината храна. То всъщност кренвиршите не са евтини, колкото кило месо са.
Щом не работиш, защо не готвиш ти, все ще спретнеш някаква по-читава храна за същата стойност, боб, леща.

Ясна ми е идеята, баща ти е пиянде и не става нито за баща, нито за съквартирант, но самата ти каза, че си принудена да съжителстваш с него, така че какво очакваш? Или се изнасяш,  или правиш нещо да живеете по-нормялно.

Той ако се изнесе, откъде ще вземеш пари за храна?

# 32
Той за един месец изтегли Сити, Вива и къде ли не кредити. Принципно има и стари и запор от 2000лв и като вика че щял да го продаде за да ги оправи и да си купи къща.
Ами той се беше изнесъл отдавна, бяхме се разбрали че си остава за мен жилището, но понеже жената с която е живял го изгонила и уж заради болестта му, заради която отлага Телка, искали му Холтер бил струвал 40 лв той ги нямал .. но пък за бири и цигари всеки ден, винаги има.

Това за мен не е нормално и стига се повтаря за това с квартирата, НАЯСНО съм.
Само че нормалните семейства празнуват празниците по друг начин.

# 33
Баща ти можеше да не ти оставя апартамента за ползване, а да те изгони и да го дава под наем да му пада някой лев. Но не го е направил.
За седем години, в които си живяла там, явно пак не си имала доходи или си ги профукала, защото би трябвало да си спестила 84 месеца в наеми.
Малко си противоречиш. Ако ти е обещал, че остава за теб и ти живееш в него толкова време, защо очакваш и да му сменя дограмата и да го освежава. Ти би трябвало да си го обновила това жилище, щом живееш там с мисълта, че вече е твое, но нито си спестила за ремонт, нито си спестила за квартира, нито за собствено жилище.
Плюеш по баща си, но той ти е дал безплатен покрив над главата, а майка ти си живее с новия си мъж.

# 34
Ще готвя на мъжа с който някой ден заживея евентуално, а не на някой който на практика не означава нищо за мен. Ние не сме близки и никога не сме били.
Всички те питаме с какви пари живееш щом не работиш и не казваш. Не казваш и защо живееш в дома на човек, когото не понасяш. Как да ти помогнем? Сигурно се надяваш някой да измисли начин да го изгониш.

Знам ли...може би иска форума да и даде некой лев Grinning

# 35
  • Sofia
Ти също си част от това семейство.
Щом той не прави "нормалните неща" за едно семейство, направи ги ти.
Сготви, купи козунак, боядисай яйца.

При положение че не можеш нито да се издържаш сама, нито да помагаш със сметките, ще си затваряш очите и ще го търпиш, докато си стъпиш на краката. Не можеш да промениш човек, който вече е на възраст.

Това е неговият дом, а ти ще се съобразяваш.

# 36
Нормалните семейства не живеят така, но ти нямаш нормално семейство, авторке.  И не си имала, щом още като дете баща ти не си е бил на мястото.  Само че времето няма да се върне назад, а единственото, което можеш да направиш е ти да създадеш някой ден нормално семейство и да си празнувате хубаво празниците.

Изглежда, че баща ти няма да си спази уговорката да ти остави това жилище, ако искаше, досега да ти го е прехвърлил. Не разчитай на това.
Приеми, че трябва сама да си изкарваш парите и да си осигуриш къде да живееш. Ами ако наистина продаде жилището, или му го вземат за дългове? Като нищо ще го направи и оставаш на улицата.

Намери си по-бързо каквато и да е работа. А за квартира, може и със съквартиранти, ако не можеш веднага да плащаш наем сама.

# 37
  • София
Той за един месец изтегли Сити, Вива и къде ли не кредити. Принципно има и стари и запор от 2000лв и като вика че щял да го продаде за да ги оправи и да си купи къща.
Ами той се беше изнесъл отдавна, бяхме се разбрали че си остава за мен жилището, но понеже жената с която е живял го изгонила и уж заради болестта му, заради която отлага Телка, искали му Холтер бил струвал 40 лв той ги нямал .. но пък за бири и цигари всеки ден, винаги има.

Това за мен не е нормално и стига се повтаря за това с квартирата, НАЯСНО съм.
Само че нормалните семейства празнуват празниците по друг начин.
Разбира се, че ще продаде, вместо да затъва в дългове. Затова си търси друг дом.
А нормалните семейства като имат болен близък се грижат за него. И алкохолизма е болест, само за протокола.

# 38
Ясно, че баща ти не е читав родител и е неприятен човек като цяло, но има право да ползва собственото си жилище, нали не очакваш да излезе на улицата, за да не ти пречи на теб? Изнасяй се при първа възможност, това е единственият правилен ход. Ти искаш да ползваш само позитивите от дадена ситуация, а негативите не. Обаче в истинския живот не се случват така нещата.

# 39
Не можеш ли да отидеш при майка си,докато си намериш работа и квартира?

# 40
Трябвало да се грижи за пияницата, ама друг път…

Единственият адекватен ход е да си намериш работа и да се изнесеш дори със съквартирантка. Няма какво да мрънкаш, това е неговото жилище и ако иска и хляб и сол ще яде. Щом не го понасяш се махаш и това е. Не си дете вече. Нито той ти е длъжен, нито ти на него предвид отношението му към теб.

# 41
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ехеее, скоро по-нагла тема и казус не бях чела.
Унаследила си едно към едно наглостта и егоизма на бащата, който не понасяш. Успех.

# 42
Кво те бърка кой как и какво празнувал теб конкретно? Вие не сте нормално семейство и тва генерално няма нищо общо с драмата ти.

1. Както казаха по- рано - никой не живее с теб, ти живееш с баща си;

2. Той може каквото пожелае да прави със собствените си пари, заеми, имоти и здраве.

# 43
Ама чакай малко, обещал ти е апартамента, а ти сега се сърдиш, че се е върнал? Не може така. А ти защо нямаш работа? Искаш да живееш сама, пък някой друг да те издържа. Нормалните семейства не правят така, да знаеш. Който няма пари си стои при родителите и помага с домакинството. Отивай при майка си, като не го понасяш тоя. Ама все пак почни да работиш, поне за джобни да не й висиш. Няма как да изгониш баща си нито да го превъзпиташ.

# 44
А той от къде на къде е длъжен да ти готви, да ти купува козунак, да ти боядисва яйца, че и да те търпи в неговото жилище.

Общи условия

Активация на акаунт