Как успяхте да запазите добри взаимоотношения?

• 9 603
  • 242
  •   1
Отговори
# 135
Не бих си оставила 4-годишното дете с човек, който не знае как да се грижи за него. Не бих и настоявала да прекарват повече време заедно, особено щом бащата не изпитва нужда да бъде с дедето си. Защото и да прекарват време заедно, то е насила по настояване на майката - не по желание на бащата.
Мой близък приятел остана в много добри отношения с бившата си жена. Гледа си детето с огромно желание. Всеки ден го взима след училище и прекарва време с него. Ходи на родителски срещи, винаги ги придружава при личния лекар, събота и неделя, във всяка свободна минута е с детето си. Води го с него на всяка една почивка, всички разходи по детето са поети от него - зелено училище, джобни, дрехи, нов телефон и т.н. Така се прави, когато бащата има желание. Но такива бащи са рядкост. Насила нещата не стават. Мое мнение - вие сама си преценете дали да инвестирате време и нерви в създаване на връзка с бащата или да приемете фактите и да си гледате детето сама. Всеки сам си преценява как е добре да постъпи. Успех ви желая
А този човек има ли ново семейство? Надали някоя би се завъртяла при такъв, дори и тя да е с деца от бивш.
Съгласна съм с Бояна, че майката няма право да спира детето да се вижда с баща си.

# 136
  • София
Само че тук нямаме баща, който иска да си вижда детето, но майката не му дава. Имаме баща, който не иска да си вижда детето и да дава пари за него, а майката се чуди как насила да го накара да го вземе. И не мисля, че е добре детето да бъде пращано насила при човек, който не го иска.

Tanya Valcheva - не, и двамата нямат други семейства. Те се разделиха, когато детето беше на 1 годинка, а сега е на 13 г. И бащата е така от самото начало, до сега, въпреки, че и двамата родители имаха по 1 по-сериозна връзка през тези години. По какви причини не са създали семейства, не знам.

# 137
  • София
Само че тук нямаме баща, който иска да си вижда детето, но майката не му дава. Имаме баща, който не иска да си вижда детето и да дава пари за него, а майката се чуди как насила да го накара да го вземе. И не мисля, че е добре детето да бъде пращано насила при човек, който не го иска.
Цял ден е бил с детето, а майката се чуди какво да измисли, за да е недоволна и ако може да не взима детето повече. И това е след като не дава да я вземе вкъщи за два дни както обикновено се очаква от баща. Няма да кажа, че един ден ще съжалява, защото едва ли ще си дава сметка колко е допринесла за това, нали е важно той да е лош човек, все пак има нова и лоша жена.

# 138
  • гр.Пловдив
Mirena ,следете си нещата и движението на издръжката и си я изискайте и със задна дата,а за в бъдеще да се спазва стриктно плащането й...с порастването на детето и разходите стават доста,а на фона на БГ стандарта и градушката е дъжд ...В момента мисля,че я вдигнаха на 280лв минималната,а спрямо доходите му може да претендирате и за по-голяма,не неглижирайте този въпрос.

# 139
Защо,като чета авторката ми се струва че тайничко не е прежалила бившият си ,или му завижда че той има нова връзка и е по успешен . Иначе не виждам,защо ,ако той си плаща издръжката вижда си детето ,да й пука с кого мачка чаршафите.Добри отношения след развод се случва рядко ,и се получава единствено,ако бившите съпрузи са се преодоляли ,и мислят, и комуникират само за благото на детето.

# 140
Вие сериозно ли? Това е бащата на детето. Нито застрашава това дете, нито някой трябва да му разрешава да е родител. Все съм мислела, че майките, които не дават децата на бащите са мит, но явно съм бъркала.
Този баща е толкова родител, колкото и майката. Ако случаят беше противоположен той щеше ли да има право на претенции към новия мъж на авторката и това да не се вижда с детето при положение, че живее с майката? И майката да не се грижи за детето си, защото той е преценил, че не го прави правилно.
Това дете утре ще расте без баща и кой ще е виновен? Сигурно бащата...
Моля ви се, това са щуротии.
Въобще не са мит такива майки .Майки които използват детето като средство за манипулация за да върнат на бащата,не защото е не верен ,а защото има нова жена,и виж ли ,на новата е купил пръстен, който тя не е получила ,или ,я е откарал за два дни в Сандански да харчи пари по нея , вместо всеки ден,ако може да стой пред вратата на бившата..Има ги, и още как !Дори, мога да кажа че бившите жени са по отмъстителни ,от бившите мъже .

# 141
Не бих си оставила 4-годишното дете с човек, който не знае как да се грижи за него. Не бих и настоявала да прекарват повече време заедно, особено щом бащата не изпитва нужда да бъде с дедето си. Защото и да прекарват време заедно, то е насила по настояване на майката - не по желание на бащата.
Мой близък приятел остана в много добри отношения с бившата си жена. Гледа си детето с огромно желание. Всеки ден го взима след училище и прекарва време с него. Ходи на родителски срещи, винаги ги придружава при личния лекар, събота и неделя, във всяка свободна минута е с детето си. Води го с него на всяка една почивка, всички разходи по детето са поети от него - зелено училище, джобни, дрехи, нов телефон и т.н. Така се прави, когато бащата има желание. Но такива бащи са рядкост. Насила нещата не стават. Мое мнение - вие сама си преценете дали да инвестирате време и нерви в създаване на връзка с бащата или да приемете фактите и да си гледате детето сама. Всеки сам си преценява как е добре да постъпи. Успех ви желая
А този човек има ли ново семейство? Надали някоя би се завъртяла при такъв, дори и тя да е с деца от бивш.
Съгласна съм с Бояна, че майката няма право да спира детето да се вижда с баща си.
Има нова жена ,с която започна паралелна връзка още докато ние бяхме семейство.
Не го спирам да се вижда с детето си.Не знам защо във всеки втори коментар се натяква ,че не му позволявам да вижда дъщеря си.
Точно на това се ядосвам аз ,че много рядко я търси и комуникира с нея ,откакто сме разделени.Относно финансови разходи покрай детето за последните три месеца е дал 50лв.,всичко поемам аз.
Както казах може да вижда дъщеря си по всяко едно време,да я взима ,да прекарва време с нея.За преспиване при него също нямам нищо против.
Единственото нещо което не желая на този етап, е да среща детето с новата си жена, поради ред причини и съм написала част от тях в темата.
Не знам как решихте ,че се оплаквам ,че вчера е прекарал почти целият ден с дъщеря си.Просто написах какъв е подхода му към нея и какво беше държанието му когато все още бяхме заедно,като някои неща от поведението му така и не са променили до сега.

# 142
Докога смяташ да ни занимаваш с него?

# 143
Много ми е интересно как ще го накараш да взема детето, а приятелката му да не е там? И с какво право предявяваш претенции в този смисъл? Ти и той сте по равно родители.

# 144
На мен пък ми е интересно защо не опита втори път да се разведат със споразумение, по взаимно съгласие, след като иска да имат добри отношения уж?
Първия път той не искал, сега май тя..

# 145
Има нужда да дам пример с един мой познат, които доста дълго живее в Англия.Беше женен за Англичанка и имат син .Той сега е женен за Туркиня си ,но все още живее там ,има бизнес с турски магазин в Лондон,продава и български стоки . Който е живял там знае за какво става дума.Та ,аз и друг път съм разказвала историята и тази жена наистина ме кефи . Когато,разбира че той има нова връзка, просто го помоли да се запознаят , защото се притеснява ,що за човек е тя , защото ще има допир до детето й .Той ги запозна на вечеря ,и те двете започнаха да си пият кафето заедно.Тя , въобще не се е фокусирала върху живота на вече бившия си мъж.Учеше за сестра ,въпреки че е на 40 години.Излиза с мъже ,вече си има нов приятел ,подържа се ,но не е на нож с новата на бившия.Аз, и друг път съм го писала,че даже гледа синът на бившия си , сега с новата,за да може двете братчета да си играят и имат връзка.Колко жени от форума, които са преминали през развод ще се похвалят на подобна зрялост?За да имате добри отношения се фокусирай само до детето.Твое право е да го съдиш ,ако е изоставил детето,даже и финансово ,но мисля че е малко нагло да иска една бивша съпруга, детето да няма никакъв достъп до новата на баща му .И ,точно това е основната грешка на много бивши съпруги, защото те самите дават камшика в ръцете на бившия съпруг,да си бие камшика от детето.

# 146
Убедена съм, че бившият и настоящият много ще си допаднат, обаче - аре, нема нужда.
“Ей, дай да се запозная с новата/новия, че много се притеснявам”. Не за хвалба, да ти кажа.

# 147
Убедена съм, че бившият и настоящият много ще си допаднат, обаче - аре, нема нужда.
“Ей, дай да се запозная с новата/новия, че много се притеснявам”. Не за хвалба, да ти кажа.
Аз я познавам от преди това.Не си мислите ,че не я познавам.

# 148
Бившият ти се е съгласил ти и детето ти да живеете в по- големия и хубав апартамент. Няма какво да дълбаеш сега каква е приятелката му. Не е лошо човек да се научи да уважава изборите на другите. Не е лошо човек да преглъща егото си в името на детето си. Все простички неща.

# 149
В случая новата жена не уважава избора му относно апартамента и иска да го промени.
Той, доколкото се вижда, няма отношение по въпроса. Оставил ги да се разправят.

Също така има средства, а не дава пари за детето си. Колко да го уважаваш въобще? Ако беше бедняк, разбирам. Но той живее в лукс. Малдивите все още са лукс.

Общи условия

Активация на акаунт