Как успяхте да запазите добри взаимоотношения?

• 9 604
  • 242
  •   1
Отговори
# 120
  • Далечният изток
Изобщо не е задължително режимът да е с преспиване.

# 121
  • София
При развод се постановява режим и той е с преспиване. Как така няма да пуска детето, заради новата жена?
Ама не съм казала ,че няма да го пускам.
Казах,че на този етап в който сме в момента не желая детето да общува с нея.
Коментарът ми беше към lyatno vreme. Ти не си казвала подобно нещо.
И нормално да не искаш детето да общува с тази жена, но едва ли имаш голям избор, като гледам. Т.е. бащата не взима детето вкъщи, а и по принцип се скатава. Иначе имах около мен случай с развод и нова връзка, при който бащата взимаше децата уикенда, а гаджето му си отиваше в своя дом за тия два дни и това беше по негова инициатива, не по желание на майката. Не искаше да ги товари с още една история освен развода и си отделяше това време само за децата. На ски и едноседмично море също ходеше само с тях. Ама това не е масовия случай.
При вас са се натрупали много неща и бащата вероятно не е на себе си. Всеки скърби по свой начин. Ти му напомняш за нещастието, което ви е сполетяло и не иска да е с теб, но дано да не е така и с детето.

# 122
Хм, детето да бъдело при този, който нямал нов партньор - ми сега няма, а след два месеца може да има. Същевременно пък този, който има, след три месеца може да се раздели и хоп той сам, а другият с партньор. Съдът само с тях ще се занимава, ако при всяка промяна трябва да преразглежда. Nerd
Още нещо, бащата сам може да не може да се справя добре с битовите неща, а новата жена да готви вкусно и изобщо да обича деца (по принцип говорим).
Ситуации всякакви.

# 123
То направо декрет никакви нови партньори, докато не изгледат децата и да плащат глоби при нарушение Simple Smile

# 124
Колкото и да съм солидарна със сестрите, в много от мненията се прокрадва реваншизъм и мъжемразство. Което в никакъв случай не бих го определила като подходящ модел за възпитание на едно или повече деца. И при момчета, и при момичета.

# 125
Аз също не съм казала, че не бих пускала детето си, ако бях в подобна ситуация, а че би ме било страх да го пускам. Трудно ми е да кажа как точно бих постъпила, но бих се опитала да се разбера с бащата, нека детето да общува и с новата му партньорка, особено пък, ако тя се държи добре с него и то я харесва, но поне в началото да обещае и той да е там. Ако му се наложи да отиде някъде извънредно, докато детето е при него, бих предпочела да о го остави при баба или дядо, ако има наблизо или да ми се обади. Ако не е съгласен, не знам. Може и да съм параноична, но за всеки мъж който ми е обърнал някакво по-специално внимание, от както мъжа ми го няма, първо си мисля дали бих била спокойна, ако се наложи дъщеря ми да остане сама с него накратко. А и имам много приятелки, които се омъжиха за разведени с деца, нито една не е правила такива грозни сметки за имотите на мъжете си. Обикновено това, което са купили по време на брака си родителите е оставало за децата, пък новото семейство си купува нов дом с ипотека. Алчните хора ме плашат, иначе всеки, който е създал ново семейство трябва да уважава партньора си, обаче аз се чудя как един мъж може да харесва толкова меркантилна жена.

# 126
Мъжете са в двете крайности - или не им дреме дали и колко е меркантилна и въобще не забелязват (може би зависи и от жената), или правят тънки сметки, сакън да не се минат с кинти и имоти. Това е положението 😀
Да, с новите партньори за мен е правило, бих казала, което важи в по-малка степен, при по-малки деца или ори достатъчно големи, за да живеят отделно.

# 127
  • София
Ау, Малдивите! Що не го попита какъв багаж да събереш за детето и като те попита защо, учудено: „Ама ти няма ли да го вземеш с теб? То толкова обича да ходи на плаж, така ще се радва да отиде на море с баща си...“. И т.н. в същия дух, гледайки го как се гърчи от ужас.

Пробвах го този вариант, само че не на Малдивите а на родното черноморие. Е, взеха го с тях в крайна сметка. Резултата не беше добър. Детето беше оставяно само да стои в стаята, за да може БНД с новата любима по цяла нощ да обикалят баровете. За цяла седмица, веднъж не го бяха намазали със слънцезащитен лосион, в следствие на което беше изгоряло цялото. През деня са го оставяли по цял ден във водата, без да се сетят да го изкарат дори за малко. Накратко - никаква грижа за детето не беше положена по време на почивката. През цялото време са си гледали само техния кеф. А той беше на 9 години. Това беше първата и последната почивка, на която го пуснах с баща му.

Относно питането на авторката - няма спасение. Гледай да си издействаш максимална издръжка за детето и продължавай напред. Който не е ставал за съпруг и баща, когато сте били заедно, няма да стане и, когато сте разделени. Особено, като се появи новата с нейните си изисквания и претенции.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 10:59 от Lady Cassiopeia Duval

# 128
Ау, Малдивите! Що не го попита какъв багаж да събереш за детето и като те попита защо, учудено: „Ама ти няма ли да го вземеш с теб? То толкова обича да ходи на плаж, така ще се радва да отиде на море с баща си...“. И т.н. в същия дух, гледайки го как се гърчи от ужас.

Пробвах го този вариант, само че не на Малдивите а на родното черноморие. Е, взеха го с тях в крайна сметка. Резултата не беше добър. Детето беше оставяно само да стои в стаята, за да може БНД с новата любима по цяла нощ да обикалят баровете. За цяла седмица, веднъж не го бяха намазали със слънцезащитен лосион, в следствие на което беше изгоряло цялото. През деня са го оставяли по цял ден във водата, без да се сетят да го изкарат дори за малко. Накратко - никаква грижа за детето не беше положена по време на почивката. През цялото време са си гледали само техния кеф. А той беше на 9 години. Това беше първата и последната почивка, на която го пуснах с баща му.

Относно питането на авторката - няма спасение. Гледай да си издействаш максимална издръжка за детето и продължавай напред. Който не е ставал за съпруг и баща, когато сте били заедно, няма да стане и, когато сте разделени. Особено, като се появи новата с нейните си изисквания и претенции.
Благодаря за споделеният опит.
При нас положението е такова ,че той не знае как да се оправи с детето,на 4-ри години е дъщеря ни.
Вчера в крайна сметка се появи и прекара целият ден с нея.Звънял ми е 12 пъти за времето в което бяха заедно(или около 8 часа).
Просто се държи все едно никога не е гледал дете.Откакто се е появила новата любов ,отвсякъде го е ударил през просото.
Не знае от какво се интересува детето.
Няма никакъв подход към нея.Тъй като тя е доста своенравна и вмомента преминава през период на отстояване и тръшкане,въобще не може да я успокои ,не знае как да подходи,започва да се изнервя,изпуска си нервите и крещи.

# 129
  • София

При нас положението е такова ,че той не знае как да се оправи с детето,на 4-ри години е дъщеря ни.
Вчера в крайна сметка се появи и прекара целият ден с нея.Звънял ми е 12 пъти за времето в което бяха заедно(или около 8 часа).
Просто се държи все едно никога не е гледал дете.Откакто се е появила новата любов ,отвсякъде го е ударил през просото.
Няма никакъв подход към нея.Тъй като тя е доста своенравна и вмомента преминава през период на отстояване и тръшкане,въобще не може да я успокои ,не знае как да подходи,започва да се изнервя,изпуска си нервите и крещи.
Значи трябва да прекарва повече време с детето. И ти звъни, значи се консултира какво да прави с теб, а не с новата жена. Това са положителни знаци. Като вземе детето за 2 дни у тях и ще свикне, ще знае какво да прави. При преживяната загуба е нормално да и трепери повече и все едно не е имал дете.
Как разбра, че си изпуска нервите? Нали е бил сам с детето. Пък и това не е като да не го правила и всяка майка.

# 130
  • София
Не бих си оставила 4-годишното дете с човек, който не знае как да се грижи за него. Не бих и настоявала да прекарват повече време заедно, особено щом бащата не изпитва нужда да бъде с дедето си. Защото и да прекарват време заедно, то е насила по настояване на майката - не по желание на бащата.
Мой близък приятел остана в много добри отношения с бившата си жена. Гледа си детето с огромно желание. Всеки ден го взима след училище и прекарва време с него. Ходи на родителски срещи, винаги ги придружава при личния лекар, събота и неделя, във всяка свободна минута е с детето си. Води го с него на всяка една почивка, всички разходи по детето са поети от него - зелено училище, джобни, дрехи, нов телефон и т.н. Така се прави, когато бащата има желание. Но такива бащи са рядкост. Насила нещата не стават. Мое мнение - вие сама си преценете дали да инвестирате време и нерви в създаване на връзка с бащата или да приемете фактите и да си гледате детето сама. Всеки сам си преценява как е добре да постъпи. Успех ви желая

# 131

Значи трябва да прекарва повече време с детето. И ти звъни, значи се консултира какво да прави с теб, а не с новата жена. Това са положителни знаци. Като вземе детето за 2 дни у тях и ще свикне, ще знае какво да прави. При преживяната загуба е нормално да и трепери повече и все едно не е имал дете.
Как разбра, че си изпуска нервите? Нали е бил сам с детето. Пък и това не е като да не го правила и всяка майка.
Детето говори много добре за възрастта си и ми е казвало ,че баща му му крещи.
Също така още когато живеехме заедно аз съм ставала свидетел на това как детето се тръшка за нещо, което е съвсем нормално и винаги се е стигало до крещене,защото не знае как да подходи,детето започва да реве и той излиза от стаята.
Също така се е случвало точно в такъв момент да и казва "не мога да те търпя".
Общо взето в последният месец от нашето съжителство ,преди да се изнесе,всекидневно чувахме думите "не мога да ВИ търпя".

# 132
Тогава му разписваш червения картон и да ходи да го търпят него.
След медения месец с новата и нея няма да може да търпи като се наложи да поеме житейските си отговорности и рутини.
Слабак. Не ти трябва такъв ни за баща, ни за мъж.

# 133
  • София

Скрит текст:
[/spoiler]
Детето говори много добре за възрастта си и ми е казвало ,че баща му му крещи.
Също така още когато живеехме заедно аз съм ставала свидетел на това как детето се тръшка за нещо, което е съвсем нормално и винаги се е стигало до крещене,защото не знае как да подходи,детето започва да реве и той излиза от стаята.
Също така се е случвало точно в такъв момент да и казва "не мога да те търпя".
Общо взето в последният месец от нашето съжителство ,преди да се изнесе,всекидневно чувахме думите "не мога да ВИ търпя".

И при това положение искате да оставяте детето си с баща му? Честно, не ви разбирам. Аз не бих. И през ум дори нямаше да ми мине да искам детето ми да прекарва време с човек, който се държи по този начин с него. Помислете как такова поведение ще се отрази на детето и какъв пример ще получи за отношенията между родител и дете.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 14:21 от Lady Cassiopeia Duval

# 134
  • София
Вие сериозно ли? Това е бащата на детето. Нито застрашава това дете, нито някой трябва да му разрешава да е родител. Все съм мислела, че майките, които не дават децата на бащите са мит, но явно съм бъркала.
Този баща е толкова родител, колкото и майката. Ако случаят беше противоположен той щеше ли да има право на претенции към новия мъж на авторката и това да не се вижда с детето при положение, че живее с майката? И майката да не се грижи за детето си, защото той е преценил, че не го прави правилно.
Това дете утре ще расте без баща и кой ще е виновен? Сигурно бащата...
Моля ви се, това са щуротии.

Общи условия

Активация на акаунт