СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 102
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Че нас от поне година ни обработва класната да си спрем децата от училище преди матурите. Според нея били напрегнати, не учели по нищо и най много да им пишат двойки.
То моето си опука дните по домашни причини, на май ще е на училище.
Какви двойки, бре... след средата на юни всички вече са оформени с малки изключения. Поне на повечето места гледат да ги облекчат. Аз ще я спра, но не преди НВО-то, а преди Чакалов за НПМГ и преди изпита по История в нейното училище. За нея успешната тактика е учене до последния момент, а изпитите са на такива предмети, които се кълват здраво и материалът е обемен. Абе изисква си фокусиране само върху това. НВО-тата цяла година се упражняват и там е различно. Никога досега не съм ползвала тия дни дето ги дават. Сега ще го направя. Тя не иска преди НВО-тата. Така че тогава ще си ходи на училище.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 13:10 от Vache

# 646
  • София
При нас има преподаватели, които са зли и си пишат двойки. Много се радвам, че след два месеца само ще слушам за тях от други, но няма да ми тормозят децата.

Някой да има задачите от последния ПИ в СМГ?

# 647
  • София
При нас има преподаватели, които са зли и си пишат двойки. Много се радвам, че след два месеца само ще слушам за тях от други, но няма да ми тормозят децата.

Някой да има задачите от последния ПИ в СМГ?
Това е отвратително... и без това са много притиснати тия деца, че и да им пишат двойки накрая.

# 648
  • София
Миналата седмица имахме родителска среща и класната надъщеря ми се възмущаваше на това, че дните с НВО са учебни. Все пак те ще бъдат квестори в други училища - кой ще преподава тогава?
Малко недомислено, но ще видим.

Иначе не мисля да освобождавам девойката от училище, защото съм сигурна, че ще стои нон стоп на телефона (ех, тези телефони), а това точно преди матурата ми се вижда доста нездравословно. До последно ще ги оформят, та при нас това с освобождаването няма как да се случи.

Днес купих справочника за кандидатстване на Веди. Хареса ми това, че е голям формат и по-лесно се чете всичко. Колебаех се между него и този на Педагог, който беше с някаква притурка. Вие от кои сте доволни?

# 649
Притурката е с реклами на училищата и план приема.

# 650
  • Стара Загора
Аз най-вероятно ще спра деня между двете матури. и Този преди мат. по БЕЛ. Т.е два дена.
Още ме е яд за големият ми син, че не го спрях....То беше изпитвания...домашни преди, по време на и след матурите. Ай няма нужда...
Да си направят сметките пък и другите учители, да ги оформят преди матурите и готово...Големият до последно бяха на педал...

# 651
И аз го спрях между двете матури, най-вече, защото започват да си коментират, кой какво е направил на матурата и кой какво не е. Има деца които това ги смачква и се представят по-лошо на втората матура отклкото могат.

А и да лепне някой вирус точно тогава, хайде няма нужда.

# 652
При нас има преподаватели, които са зли и си пишат двойки. ...
Това е отвратително... и без това са много притиснати тия деца, че и да им пишат двойки накрая.
Първият срок нали свършваше във вторник  4 февруари. В петък 28 януари учителят по биология се ядосал на класа, че нарушават дисциплината и направим 'наказателно' контролно. Познайте дали моят няма 3-ка на него (и двойки има в класа), дали не включи тая тройка във вече 'оформената' срочна оценка и дали не завърши срока по този предмет с 4-ка. От освобождаването от училище най се притеснявам да не би някои учители да решат да наказват децата, защото са си позволили да отсъстват цяла седмица (на всички ни е ясно какви са тия семейни причини все пак) и в последната седмица да им го изкарат през носа.

# 653
Семейните причини са точно това-семейни причини. Никой не е длъжен да се обяснява

# 654
  • София
Длъжни са да обяснят защо ще отсъства. Заявлението трябва да е мотивирано – https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=209683

# 655
Като чета и започвам да мисля, че учителите в нашето училище са цветя - казаха, че ще оформят децата рано, за да може да се концентрират върху НВО-то.

Наистина няма рецепта, еднаква за всички деца...На моето спокойствието у дома в седмицата на НВО ще му се отрази добре...

Имам вече справочника на Педагог, гледам и ми се струва, че баловете са по-височки спрямо 2024 г.Rolling Eyes

Може ли да споделите инфо за СПГЕ Джон Атанасов. Имате ли познати деца, които учат там в момента и като цяло нивото на училището...

# 656
  • София
Кои балове са по-високи спрямо 2024г? То балове за тази година още няма и няма как да има.

# 657
В справочника са баловвте от 2024

# 658
Длъжни са да обяснят защо ще отсъства. Заявлението трябва да е мотивирано – https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=209683
Мотивирано заявление-по семейни причини. В нашето училище не искат да знаят чия тъща си е счупила крака или на кого му е се е изгубило кучето

# 659
  • София
При нас на рд специално подчертаха, че вече трябва да се пише конкретна причина.

Общи условия

Активация на акаунт