Кой уред вкъщи ви улесни живота най-много?

• 7 460
  • 192
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Блу ме подсети, че един от любимите ми уреди е звуковата ми четка за зъби. Веднъж ми падна батерията и взех обикновенна четка и се чудих как човек свиква с лесното и хубавото и едно обикновенно миене на зъби му се струва трудоемко. Зъбният душ също ми е незаменим, колкото и да мия с четката, от него пак изпада храна от зъбите.

Преди моята звукова четка сякаш не съм си мила зъбите. И никога не са били толкова лъскави и бели.

# 76
  • UK
Пералнята, печката и големите задължителни уреди въобще няма да ги коментирам, в 21 век живеем.

Прахосмукачката робот ми е един от любимите уреди. Вече сдава багажа и ще трябва да я сменям, без да се замислям даже.
 Преди се оплаквам от ММ, че беше много досаден с идеята всичко да е смарт, но сега ми е незаменимо. Цялата къща ни е смарт, лампи, печка, хладилник, вентилатори,  входна врата, камери. Всичко е на една Алекса разстояние. Ооо и смарт винтили на всеки радиатор, с отделно регулираща се Т за всяка стая, това ми е незаменимо. При нас парното работи 7 месеца в годината, понякога и повече.

# 77
  • До хладилника, който обичам
GreenP, какво ти дава умна печка и хладилник, сериозен въпрос.
Имам умни неща, парното, камерите, телевизорите, лампи, но друго не виждам нужда. Какво различно дават?

# 78
  • София
Аз имам комбинирана пералня със сушилня и си я харесвам. По-скоро програмите за пране ме дразнят, но се справя добре като суши. Поне според моите критерии.
Ние няма къде да сложим втори уред, освен да стърчи някъде не на място.
И без това е вечно разхвърляно, а мъжът ми има склонност да трупа кабеляци и техника...предпочитам поне някаква минимална естестикада запазя. Даже без сушилня ще седя, но няма да си сложа в хола до телевизора. Така или иначе имам тази пералня от 4-5 години. Децата си изгледах с многократни пелени и без сушилня Satisfied

Ние имаме звукови четки, но почти не ги ползваме. Моята от месеци не съм. Вибрацията ме побърква, едва я изтърпявам. Нещо като много силен гъдел изпитвам и е много неприятно.

# 79
Ее, а аз заглеждах дали да не си взема такава, сега ще ме откажеш Grinning Аз на едни слушалки които са bone conducting се чудих сума време, че и за такива срещах отзиви че при някои хора водят до главоболие, ама накрая се радвам че реших да ги взема де. Направо и тях мога да ги напиша тук, супер са ми че не са ми навряни в ушите, не са и като ушанка да ми топлят, а са си удобство като не са с кабел. Но те не са само за вкъщи де, за навън пак са супер че не ми пречат да чувам и наоколо какво става.

# 80
  • UK
GreenP, какво ти дава умна печка и хладилник, сериозен въпрос.
Имам умни неща, парното, камерите, телевизорите, лампи, но друго не виждам нужда. Какво различно дават?
За хладилника специално нищо не дава, поне на мен, ММ си го цъка нещо там.  Фурната, обаче аз редовно я проверявам на път за офиса,  дали съм я изключила. Сутрин често, пека разни неща за кутиите за обяд и доста често в лудницата я забравям.
 Аз от години съм с утразвукова четка, в началото гъделичка много, да, но сега не си представям друга. Даже и децата са с такива,  на малката долните зъби са криви и зъболекарката препоръча преди година две.

# 81
  • До хладилника, който обичам
Топ са ми bone conducting слушалките, страшно мразя да ми влиза нещо в ушите.
Даже с тях ми се уморяват ушите и почва да ме наболява там, където се допират, като ги нося дълго време. Имам и шумоизолиращи слушалки, но откак взех bone conducting, само с тях ходя навън.

# 82
Аз тапи не нося, не мога да ги търпя. А другите които пак се слагат в ухото, при мен винаги падат, така че ми трябваха да са с такова като примка дето е върху и зад ухото че да стоят на мен. Другите ми безжични са като ушанка, много топло ми става с тях, иначе и те са без грешка. А пък слушам музика или пък някой подкаст през немалка част от времето си вкъщи, трябват си ми.

# 83
  • София
Ние сме със смарт еър фрайер - има разни глезотии като да го пускаш от дивана или от която и да е точка на дома, да показва докъде е готвенето, да предлага сам рецепти. Печката и хладилникът могат да се управляват през приложение, но само откъм температура и режим.
Колкото до четките за зъби, аз първо имах Oral-B, те не са ултразвукови. Чистят жестоко, обаче също толкова жестоко дерат и венците, поне при мен. Минах на Philips и се преродих, а и зъболекарят ми забелязва немалка разлика.

# 84
Добре де, тоя еърфраер нали трябва някой да отиде и да сложи храната в него? Евентуално да го пуснеш да загрява преди да станеш от дивана, ама то това става за нула време и докато извадиш нещата дето ще готвиш той готов. Много съм се чудила на тая опция точно за такъв уред доколко е полезна наистина. И бързо стават в него нещата, т.е. ти си вече наоколо и без това.

# 85
  • София
Затова написах глезотии - не е нещо уау.

# 86
Чопърът.  Имам едва от няколко години. И чак се чудя как съм могла да се занимавам с мъчителното рязане на лук за всяко готвене.

# 87
Още един глас за чопъра. Е, подарих по един чопър по разни поводи  на мои близки. Питах след време доволни ли са. Ами не ги ползвали. Аз не си представям и ден без да го включа за нещо.

# 88
Същата работа и майка ми, тоя чопър се вади от кутията само като съм аз там. Но всеки си знае за себе си кое колко му помага.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 18:43 от natka

# 89
  • Враца
Ехаааа, пристигна ми "Интелигентен напълно автоматичен робот за почистване на стъкла с дистанционно управление" Simple Smile
Пуснах го един път на сухо, сега с препарат.
Много съм доволна!
Но, не знам къде да го обезопасявам и работи на риск.
На някой места има де, ама вътре няма. Като падне на плочките , ще се разцепи си мисля.
Мъжът ми седи, гледа го и го държи за връзката. Simple Smile

Благодаря, на milenaka!

Общи условия

Активация на акаунт