Кой уред вкъщи ви улесни живота най-много?

• 7 452
  • 192
  •   1
Отговори
# 60
Тайната на тези четки е да се използват на суха коса.

# 61
Ако говорим за домакински ел.уреди - робота и съдомиялната са ми в най-голяма помощ.
Ако говорим за Ел уреди за красота - въртяща се четка, с коса до раменете съм и ми прави прекрасна прическа. Преди с четка и сешоар се измъчвах много, а с тази четка за 20 Мин имам прическа като след фризьор. Бях много скептична, гледах клипчета и все си мислех, че резултатът няма да ме удовлетворява, добре че мъжът ми каза ,,какво толкова, да се чудиш за уред струващ 80-90 лв".

И аз бях много скептична и първия път като пробвах нищо не стана.
Аз съм с дълга, гъста и чуплива коса.
Отскоро се правя с една на майка ми, която тя не ползва. Еми става като след фризьор.
И наистина е много бързо и лесно.
В пъти по-лъскава от с пресата и не така зализана. Да не говорим, че гори в пъти по-малко. И а обем, по-естествена е визията.
Ако искаш може и да завиеш краищата, може и права.
Явно има значени каква е четката.
Аз пак гледам много да не я използвам, но наистина е чудесен уред и пести много време.
Моята коса е много дълга и с други четки единствено и само ми се оплиташе и нищо не ставаше.
Има разлика във видовете и моделите явно.
Много добре го казахте, с пресата ми косата ставаше идеално права, което за моята дължина не смятам, че стои добре и като добавим ефекта на зализването...направо ме беше яд да се гледам. Определено четката е от огромно значение. Преди това приятелка ми беше дала нейната, еми ...то се заплиташе косата, то скубеше. Да добавим и факта, че я пробвах на доста мокра коса. Сега първо суша със сешоар, и когато е почти суха я почвам с четката.
По-добре е да е почти суха.
Моята коса е гъста и обем имам, но не изправям често от много години и свикнах да я нося на вълни и начупена с пяна.
Като я изправя с пресата не ми харесва толкова много, а с четката някоя стои по-обемно, по-витално, не толкова строго изправена като на клечки.
Просто ми харесва повече.

# 62
Пералнята може да я приемаме за даденост, но не си представям да пера на ръка. Simple Smile Иначе от "допълнителните" Нинджата ми - еърфраер и имам външен грил техен. Жестоки и незаменими, винаги ме спасяват за нещо бързо и всичко става супер.

# 63
  • София
Всичко си харесвам аз и си обичам Satisfied
Пералнята е на първо място, но и съдомиялната. Прахосмукачката робот и правата прахосмукачка също. Имахме много мощна ровента, но много тежка...продадох я и си взехме една права-не дърпа чак толкова, но много повече я използваме.
Имам комбиниран мултикукър, но май той не ми е от топ спестяващите-за варене на месо-да, но иначе не го ползвам особено ако фраер. Преди това имах елементарен стар на филипс и го ползвах постоянно. Чудя се дали да не си взема пак отделен Laughing Мъжът ми ще се потресе.
Имаме за котката фонтанче, автоматична хранилка и автоматична тоалетна.Последното ни е голямо облекчение в ежедневието, но всичко ни е полезно,като пътуваме.
И гофретникът си ми е любим Sweat Smile Много ми е удобен, затискам си всичко там, гофрети правя супер бързо. Почти всеки ден го ползвам и ми е незаменим.

Имам микрофибърна кърпа за прозорци на онази вездесъща фирма за пластмасови кутии(сестра ми ми я снесе, не съм си я купувала аз). Била много добра, хвалят я-еми...с моите устройства(ръцете ми) не върши никаква работа. От няколко месеца идва жена да чисти вкъщи 1 път седмично. Страхотно се справя и тя ми е незаменима почти,колкото пералнята Laughing Но и тя казва, че тази кърпа нищо особено не прави и си чисти с кухненска хартия.

# 64
Мини прахосмукачката ми за трохи- от години я поставям на челно място в домакинските ми уреди.

# 65
Ако изключим обичайната едра техника (фрна с котлони, пералня, сушилня, миялна), то абсолютен фаворит, без който наистина не мога да си представя да живея вече 5 години, е прахосмукачката робот. Тя е мойто злато, обслужвам си я редовно, почиствам и сменям консумативи, гледам си я като бебе. Голямата прахосмукачка пускам само на терасата и ако видя някоя паяжина.

И еърфраера ми е в топ находките също.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 12:23 от HoneyBee33

# 66
Обезвлажнител за въздух с функция сушене на дрехи - незаменим е в студения и влажен сезон, когато не мога да простирам вън и особено когато навън е влажно, но пък не е студено, че вътре да работи парното и да изсушава въздуха. И разбира се, че проветрявам много след подобно сушене. За сушилня нямам място, а се поддадох на приказките, че комбиниран уред пералня + сушилня не е добра идея. Сигурно не е добра в сравнение с два отделни уреда, но пред варианта само пералня едва ли би било толкова зле. Както и да е, това ми беше дилема преди близо 6 години; при следващата смяна на пералня, ако сме още в тази къща или другаде, но пак без място за сушилня, ще избера комбиниран уред.

# 67
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Пералня, сушилня, каната за бързо затопляне на вода, мултикукъра и вертикалната прахосмукачка.

# 68
Блу, пералня+сушилня е зле. Аз имам такава и ползвам само за чаршафите и излизат много намачкани. Познатите ми с други марки се оплакват от същото, та по-добре отделни уреди. Ако имаш затворена тераса може да сложиш там сушилня.

# 69
  • До хладилника, който обичам
Имала съм комбиниран уред, сега имам отделен. Отделни са за предпочитане, но между само пералня или комбиниран уред, комбинирания е за предпочитане.
И не е толкова зле също, стига да се внимава с вместимостите. Функция пране по правило има по-голяма вместимост от сушене при комбинираните, т.е. ако переш 7кг, сушиш около 5кг, за да не се мачкат. По същата причина като се купуват отделни уреди, е по-добре сушилнята да е с по-голяма вместимост от товара на пералнята.
Така че, Блу, абсолютно си права - другия път вземи комбиниран уред, ако няма място за отделен. Може да не е идеално, но със сигурност бие само пералня и зимата пране, което съхне около 73 години.

# 70
  • София
И аз си мисля, че е по-добре уредът да е комбиниран, отколкото да няма сушилня. Честно казано, повечето митове за комбинираните уреди ми звучат като остарели клишета и джаджите вече са далеч по-добре измислени.
За да не е спам - много ме улеснява и епилаторът ми, не знам дали се брои. Може да звучи смешно, ама ми е под ръка да дръпна 2-3 косъма, които ме дразнят. Има две епилиращи глави и една бръснеща и с последната оправям врата на приятеля ми, а той си подкастря брадата идеално. Безкабелен е, така че го влачим из цялата къща.

# 71
Реално най-проблемни за сушене на дрехи са ми месеците, в които не е студено, че да пускаме парното, но пък има поредица от дъждовни дни и не мога да простирам вън. Тогава вътре е по-влажен въздуха и без обезвлажнител не си представям сушене. В студените месеци, когато няма как да се подържа комфортна температура без парно, вътре въздуха става сух от парното и нещата съхнат бързо. А парното работи и през деня, защото ММ работи от вкъщи, пък и аз съм много време у нас. И като е ММ у нас (освен, че и количеството негови дрехи за пране са по-малко, отколкото ако ходи в офис и пътува с влак), не се притеснявам да оставям пуснат уреда.
Та, в настоящата ми рутина по отношение на сушенето на дрехи обезвлажнителя ми е огромно улеснение. Е, в следваща къща искам сушилня, за предпочитане отделна, но ще преглътна и комбинирана.

И понеже сега си видях водния флосър за зъби - много си го харесвам! Не изключвам ползването на интердентални четки и конец, но след него усещането за чисти зъби е на по-високо ниво.
Постът на Съншайн Реге пък ме подсети за електрическата (на батерии) пила за пети - друго дребно уредче, което ми върши прекрасна работа.

# 72
Каната за топла вода ми спестява много време. Докато сотирам зеленчуците за супа, водата е завряла. Пия нескафе и я ползвам постоянно, за чай също, кипвам вода за варене на паста в нея. Почистването от котлен камък е елементарно - да заври с лимонена киселина и малко вода, от външната страна я мия директно с течаща вода.
Роботът ми за под е Хуан, Филипа е вертикалната прахосмукачка. Влюбена съм в тях и даже им говоря.

# 73
Блу ме подсети, че един от любимите ми уреди е звуковата ми четка за зъби. Веднъж ми падна батерията и взех обикновенна четка и се чудих как човек свиква с лесното и хубавото и едно обикновенно миене на зъби му се струва трудоемко. Зъбният душ също ми е незаменим, колкото и да мия с четката, от него пак изпада храна от зъбите.

# 74
О, това с четката за зъби е много гадно, хем моята не е звукова а обикновена електрическа. В редките случаи като ми се е налагало да ползвам обикновена, хем имам чувството че не съм си измила зъбите добре, хем и успявам да си разраня венците че тя е къде по-голяма а все пак и движения насам-натам и не става без да тръкна и по венците повече. Особено както съм загубила навик и за това да внимавам.
Флосър с вода много време се каних, в момента си чакам един поръчан, около мен голямо хвалене на такива и реших че и аз искам да имам.
Електрическа пила също доста ползвам, за нокти. Моите са много твърди и ако пиля с обикновена, ми писва много преди да съм приключила и претупвам. Там все още не съм си намерила "моята", но май наумих какво ще взема при първа възможност че изглежда като да е то. Имам 3 броя иначе, различни Grinning Най-голямата ми върши работа и за петите, ако реша че искам и тях да ги пиля.

От по-домакинските - еърфраер, мултикукър и кана за гореща вода са ми най-използваните и ми улесняват живота много че пестят време. Плюс и машина за квасене на кисело мляко - в нея са 8 малки бурканчета и после само вадя и ям готово на порции, че съм се зарибила едни пробиотици да квася а не нормално кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт