Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 399
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
По спомен отскоро на свидетелството за съдимост не се иска име на фирма, но длъжност да. То поне е приемлива сума.
Медицинското и при моя лекар май е 30 лв и уж там се иска име на фирма, но май ги остави да си ги попълня после сама и вписа само медицинските данни и печатите. Та си мисля в този случай може ли така - прави се медицинско, ако ще се прилага за кандидатстване само работодател и длъжност се оставят празни докато не се стигне до назначаване.

# 346
  • Бургас
Удостоверението от психото последно беше 50 лв, преди няколко месеца. Поне в нашия град...
Да, в държавните структури имат набор документи, който се изисква при кандидатстване. Повечето от тях, да не кажа всички, играят ролята на предварителен подбор. Т.е. чрез тях изобщо те допускат до изпит/интервю.

# 347
Това са много странни изисквания. Проверете дали не са документи, които следва да се представят при назначаване и просто да не е описано добре. Ако трябва звъннете по телефона да питате. Още повече, че от няколко години не се изисква представяне на свидетелство за съдимост от гражданите, а институциите следва да си го набавят по служебен път, освен ако не става дума за частна фирма или за някакви специализирани служби.

# 348
  • Melmak
Най-вероятно са подбор, ако психото примерно не е ок.. нали.

# 349
# 350
  • София
Rubyo,  виж какво пише в закона за съдебната власт, за там може да има спецални изисквания.

# 351
На мен ми взеха 21 лева за медицинско за работа. В него не пишеше нито име на фирма, нито длъжност. Но ми казаха, че това е стандартно медицинско. За професиите, които имат специфични изисквания за здравословно състояние за конкретната работа, например миньори, цената е различна и в самото медицинско се включват още становища на специалисти. За постъпване на работа, две фирми ми искаха в свиделството за съдимост да има длъжност задължително. Но това за постъпване, за кандидатстване би трябвало да може и без длъжност. Информацията ми е от преди два месеца.

# 352
Как пък ги изчислиха тези 21 лв?
Всеки лекар си взема по своя преценка, моята един път не ми взе, после я нямаше и заместникът и ми взе 10 лв. На другите кабинети пишеше такси за медицинско 20-30 лв. Това от преди две години.

# 353
Декември месец 2023 лл ми взе 50 лв, или по 10 лв на печат. По същото време, в Софиямед приятеля ми пак за медицинско го питаха колко пари има, имаше 20лв кеш в джоба и толкова му взеха. Не знам как се случва ценообразуването на тия медицински за работа…

# 354
  • Melmak
Според мен лекарите си го преценяват. Личните толкова дават и касови бележки, прибира парите и айдеее…
В големите болници е различно, но във Вита си минаваш кабинети като стой те гледай, а при личния за 3 минути бие всички печати и чао.

# 355
То зависи какво медицинско, казваш на печат, ако е само от моята лична - 20, очен - 10 печат, невролог - 10 за печат и т.н.

# 356
Моят ЛЛ отказа да ми даде медицинско за работа без конкретна длъжност.

# 357
Моят ЛЛ отказа да ми даде медицинско за работа без конкретна длъжност.

Намирам смисъл в това. Различно е дали работиш в хранителната индустрия, където е важно да няма заразни болести, или например шофьор, който трябва да е с добро зрение и да няма далтонизъм

# 358
За в хранителната индустрия и не само, си има здравни книжки също.
Но иначе на самото медицинско мисля че се пишеше заключение че човекът е годен да работи еди какво си. Друг е въпросът че немалко лекари ги мързи и толкова да пишат ами ти плясват печатите и ти го дават да си го впишеш ти... те нали са си взели 30те лева.

# 359
Като ми звъняха за уточнения по документите, от настоящата работа ми казаха направо къде да ходя за медицинско, че да станело бързо. Явно не им пука особено, стига да не съм съвсем сляпа и без ръце, а все пак са доста голям работодател.

Общи условия

Активация на акаунт