Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 168
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
А като напуснеш, ще премахнат ли снимките ти от тяхните сайтове и реклами?

# 706
А като напуснеш, ще премахнат ли снимките ти от тяхните сайтове и реклами?

Едва ли, на една предишна месторабота още се виждам на брошурите, а беше преди доста години.

# 707
Даже трябва да подпишеш съгласие ако си съгласна и се снимаш.
Тъкмо това се замислих, това не е ли против ГДПР? Аз работя в Х ООД на бул. У 55, ето снимка, ето имена, ето телефон, разпознаваема съм отвсякъде.
Като заговорихме за снимки, много ми е грозно как се цепи висшият мениджмънт от мравките. За първите - професионална фотосесия, консултация из наръчника 'Как да покажем компетентност с жестове', направени, лъснати, услугата с фактура. Дребните риби - със селфита пред секцията у баба, на плажа, в леглото, липсата на джуки е просто пожелателна. Няма унифициране, няма нищо. Ама иначе задължително трябва да има снимки, да се покажем.

# 708
Ами,това също може да е мотив някой да участва в обща фотосесия с професионални стилисти и гримьори. Да си има за архива някоя по-професионална снимка, не селфи пред латекса или секцията на баба вкъщи.

# 709
Аз също мисля, че не е редно да задължават служителите да участват в ПР инициативи на компанията, да се снимат и да публикуват снимките в социалните мрежи. Това се отнася и за снимките на екипи в Linkedin.

Даже съм се чудила дали има институция, която може да вземе отношение при подобно нарушаване на личното пространство.

# 710
  • Сф
Не знам защо всички скочиха след презумцията на Нарциса, че подобни кампании са задължителни. До сега никъде не съм чула да са такива. Обикновено все има желаещи да се покажат и няма как шефовете да задължават.

# 711
Доста ми лъха напоследък на едновремешния "комунизъм". Партийният секретар на завода в който работех, ме привика да ми чете защо съм отказала да плащам членски внос на дкмс. Казах му че не членувам в тази организация, беше много изненадан, възмутен и огорчен хаха... Уволниха ме дисциплинарно по измислена причина по-късно.
Сега му казваме тийм Спирит, фемили отношения и отговорности.

# 712
Не знам колко са задължителни и колко са 'задължителни' - това виждам по сайтове и медии. В някои медийни групи вече рядко, даже никак не се намира редактор без снимка.
В разни професионални области когато тръгне рекламна кампания, маскирана като интервюта или 'случайно' появила се информация за тяхна иновация/успех в областта, също има силно масови кадри. Не изглежда като да минават и снимат празни работни места, докато служителят чака зад обектива да се махнат, за да си продължи с работата. Има си хора навсякъде.

# 713
  • Mars Hotel
Не знам защо всички скочиха след презумцията на Нарциса, че подобни кампании са задължителни. До сега никъде не съм чула да са такива. Обикновено все има желаещи да се покажат и няма как шефовете да задължават.
Тъкмо това идвах да пиша и аз. Силно ме съмнява да задължават хората. При нас се правят и видеа, и статии, и всякакви кампании, но всичко е по желание, а желаещи никога не липсват. Аз съм отказвала многократно и никой никога не ме е гледал накриво затова.

# 714
Скочихме, защото доста мениджъри на средно ниво искат да блеснат пред по-висшия мениджмънт и смятат, че ако откажеш, това ги дискредитира и изглежда все едно екипността във фирмата/отдела не е на ниво.  Приемат лично отказите за участие в подобни инициативи и това може да има негативни последствия за отказалия.

Да не говорим, че на много места не те питат дали искаш снимка, на която присъстваш, да е публично изложена.

# 715
  • Melmak
Аз не казвам, че навсякъде е задължително, но вероятно има места, където и задължават.

# 716
  • Сф
Моят опит е, че никъде не задължават, но ме изненада как всички приеха като чиста монета и почнаха да цъкат възмутително с език едностранното изказване.

# 717
Наистина не са навсякъде по избор тия глупости, можеш само да се радваш че ти си попадала само на места където се съобразяват дали искаш. На други просто се съобщава на хората и никой не ги пита.

# 718
  • София
Моят опит е, че никъде не задължават, но ме изненада как всички приеха като чиста монета и почнаха да цъкат възмутително с език едностранното изказване.
Това.
Подписваш се.

Изключването може да стане неофициално - гледай го тоя как се цепи. Но реално винаги има толкова много желаещи, които да се показват, че екранното време не стига за всички.

# 719
Все повече се налага тази маркетингова стратегия. Да се ангажират служителите в заснемане на рекламни материали. В предишната ми работа за всеки празник нещо се правеше. Облечете се в розово за еди кой си ден, па сега за Хелоуин се маскирайте. Отказах да се правя на маймуна. Те, хората не могат да вдигнат глава от бързане и гонене на таргети, но да - някои отчитат дейност. Върхът беше като ни накараха да правим софра за Великден, че имало някакво състезание между различните офиси с парична награда. Направихме маса за чудо и приказ. Познайте някой каза ли ни какви са резултатите.
Но и много други инциативи имаше: участия в маратони, почистване на града, благотворителни инициативи ( уж, защото като стана въпрос, че болницата в града се нуждае от много важен апарат и позната ме помоли за съдействие събиране на средства - набързо ми беше отказано от управлението.)
И както добре ги е усетила Нарциса, всичко е с цел да се покаже някаква розова реалност на приятна работна среда, обаче - не е баш тъй реално. Обаче пък насила никой не може да те накара да се снимаш. И без това винаги има мераклии, които нямат нужда от кандърдисване.

Общи условия

Активация на акаунт