Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 45 459
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
Момичета, какво пиете, което да има ефект против нощно изпотяване и горещи вълни? Тя в горния пост Моника е изброила много неша, но от кое сте видяли ефект точно за тези симптоми? От както се затопли времето заспивам вечер нормално, но след около 2-3 часа се будя обляна в пот и тъкмо се унеса, усещам нова гореща вълна, от която се будя. И така през 20-30 мин. чак до сутринта. Въобще не мога да се наспивам. иначе през деня или нямам чак такива вълни, или не им обръщам внимание.

# 121
Няма нищо универсално.Всичко е до организъм и проба-грешка.

# 122
  • София
Салвия!

# 123
Може ли подробности? Какво, кога и как се приема

# 124
  • София
Ами аз я пиех като добавка на капсули, по 2 сутрин. Предполагам, може и на чай.

# 125
Момичета, за първи път от 36 години (освен като съм била бременна), цикълът ми закъснява и вече го няма 40 дни Satisfied. Ами много ми е гот! Засега.

Момичета, какво пиете, което да има ефект против нощно изпотяване и горещи вълни? Тя в горния пост Моника е изброила много неша, но от кое сте видяли ефект точно за тези симптоми? От както се затопли времето заспивам вечер нормално, но след около 2-3 часа се будя обляна в пот и тъкмо се унеса, усещам нова гореща вълна, от която се будя. И така през 20-30 мин. чак до сутринта. Въобще не мога да се наспивам. иначе през деня или нямам чак такива вълни, или не им обръщам внимание.
Аз си решавам проблема, като спя на отворен прозорец и си се отвивам при нужда. Може би не са ми така изразени топлинните моменти, но нямам неприятни усещания, по-скоро ми става топло по някое време - отвивам се, после хладно - завивам се. На мен по-скоро ми е непоносимо да стоя на затворено дълго време, застоял и топъл въздух не мога да понасям. Все отнякъде трябва да е отворено и полъхва свежо.

# 126
  • София
Моят вече е 50 дни. Напрегнато ми е, боли ме главата и кръста, леко зацапа оня ден и си чакам.

# 127
  • Стара Загора
Бия ви 🤣

# 128
А това подуване на корема, и от въздуха качих 3 кг,ще кажете нищо не е ама аз винаги съм била слаба и направо се чувствам като подута топка!Ям уж здравословно,движа се,какво иска това чудо.Еспумизан ли да пия вече не се търпи това подуване,взех за изключвам храни да видя от някоя консретно ли е,но и това не помага😫

# 129
А това подуване на корема, и от въздуха качих 3 кг,ще кажете нищо не е ама аз винаги съм била слаба и направо се чувствам като подута топка!Ям уж здравословно,движа се,какво иска това чудо.Еспумизан ли да пия вече не се търпи това подуване,взех за изключвам храни да видя от някоя консретно ли е,но и това не помага😫
При мен е същото, независимо какво ям. До вечерта коремът ми е балон. Общо взето нищо не помага!

# 130
  • Canada
Содиум бутират и ензими след хранене ми препоръча лекар, имаше ефект. С изричното уточнение, че причините за подуването може да са много и различни. Както и това, че приемам и други добавки.

Варено цвекло също ми се отразява чудесно.

# 131
  • на Мелмак
Ензимил ми препоръча позната лекарка гастро.

# 132
При мен е същото, независимо какво ям. До вечерта коремът ми е балон. Общо взето нищо не помага!

Привет прекрасни, момичета!
    Да, тези симптоми мисля, че са доста чести при жените, това го имам от години.
    Да не говорим, че и другото с ходенето до тоалет ги съчетавам.
    Ходих на Гастро в Токуда  и там преди близо 10 г ми казаха за първи път, че имам камъчета в жлъчката , а отидох да видя за подуване и тоалет. Пих хапчета против бактерии, ако съм имала и какво ли още не.
    Това подуване още го имам, вече съчетано и с леко натрупване на мазнини, но ходенето до тоалет тогава професора ми каза е най -важният момент, за да го намалим подуването.  Сутрин да пия две големи чаши с топла вода и по принцип да пия 2,3 л на ден вода.Да пия хапчета от ленено масло, та това го правя вече 10 г, но когато има стрес хапвам доста и ми се подува корема и болки, може би заради жлъчката. На 53.г съм сега съм 50 кг, лятото от жегите ставам 48 кг.
    Такъв е при мен проблема, пила съм доста преди това хапчета против газове включително. От прясното мляко ми се подува ,  намерих без лактоза козе, слагам си малко в  кафето, но пак се подува.😳 Ако някой от вас има положителна промяна на този проблем, моля да сподели. Благодаря !💝🎸🍀🎶😇💖🦋🌼😎🐞🌊🌺🙏
      Здравейте, момичета!
      Ох , тази менопауза,  от една година съм без менструален цикъл, така, че официално съм вътре! 🙂
      Пия  от няколко години фитоестрогени, като периодично  ги редувам от преди три години започнах Вечерната  Иглика, Черен кохош, капсули Ленено масло, а сега съм на Фемовита  форте , или Лейди хармония.
      Вълни рядко има, но вечер пия и магнезий за спокоен съм , а през деня цинк, В - комплекс, цинк и селен, може и от 1до 2 ядки бразилски орех , защото са богати на селен.
      На 53г. съм , че има промяна има😎,  но  внимавам с храната и се движа доста.
      Срещу  остеопороза пия течен витамин Д и К2 , след него трябва нещо мазничко да се хапне, за да се приеме добре, авокадо например.
      Интересни моменти предстоят ! 🙂🎶🎸🍀🌊🚲🦋🌈

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 10:14 от Monika_J

# 133
      # 134
      Аз спрях прясното мляко и почти изцяло млечните и се родих.Подуването, газовете и оригването изчезнаха, а преди да навърша 40 никога не съм имала проблем с това. Отделно не ям хляб и тестени....пица и т.н. Много рядко безглутенова паста и то такава, богата на протеини. Препоръчвам, но трябва яка дисциплина.

Общи условия

Активация на акаунт