Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 680
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Моят лекар каза, че било нормално това, и при мен на 51г изведнъж взе да ми идва два пъти в месеца, било нещо като последно избухване преди окончателния край, надявам се да не продължи много
Последно избухване 🙂 Това са ановулаторни кървения, дори не е същински цикъл, продължителните примацвания също и пр., заради падналия прогестерон.
А дали е добре да започна магнезии и витамин В6 и вечерна иглика,чувала съм че влияят добре при тези ситуации

# 76
  • България
Здравейте, момичета! Отново пиша по повод проблем с цикъла. От януари съм така. Тогава ми дойде през 15 дни. Посетиха веднага моята гинеколожка, която каза, че нищо ми няма и че навлизам в пременопауза (на 44 години съм). Изписа ми примолют нор. Пих го до следващия цикъл и го спрях, тъй като не се чувствах добре от него. Отново посетих  гинеколкожката, за да й кажа за примолут нор-а. Отново потвърди, че всичко е наред. Циклите се нормализира ха и миналата седмица отидох с приятелка при друг гинеколог, ей така, за мое успокоение. Той каза, че съм напълно здрава. Дотук добре. Обаче сега трябва да ми дойде. От събота съм с леко прицапване, само сутрин на тоалетната хартия. Вчера и днес също. Корема си ме боли като при цикъл, но не ми идва. В паника съм. В момента лекувам и хипохондрия и ПА. На АД съм.

# 77
Аз съм имала тсх 3.3 и не се чувствах като себе си изобщо. Беше в момент на стрес обаче. Без да пия нищо, след като се успокоих и го изследвах отново след няколко месеца, беше 1.7 и всички хормони и антитела бяха много добре.
Само споделям моя случай. В темата за щитовидната жлеза ме диагностицираха веднага.

# 78
Аз без хормон съм като парцал, косата ми пада, нямам сила, дебелея, депресивна.Просто ужасни симптоми и то с ТСХ над 2 само, не извън референциите.ФТ4 ми падаше надолу и лекар ми обърна внимание,Не знам къде е истината.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 14:35 от ДХ3

# 79
  • на последния етаж
ДХЗ, при кой ендокринолог ходиш?

# 80
При много ходих.Сега при Камбуров.Но лекарят, който ми обърна внимание беше Петровски( мисля) в Софиямед.Той не ми даде хормон, но се замисли.Даде селен.А лекарката, която каза, че съм за хормон, беше една възрастна дама в 3-та градска- Светла Иванова.

# 81
  • София
Аз минавам да се отчета. 40 дни без цикъл. Нищо особено като усещания, спокойна съм. Може би главоболие, но и то е леко. Стомахът ми е наред. Малко се подувам сутрин, но като цяло няма промяна в теглото. Не пия добавки. Не се потя особено.
Ами това е.

# 82
Аз съм с втори цикъл за 1 месец, дойде ми през 21 дни.

# 83
На мен ми дойде като часовник на 26-ти ден. Главоболието е втори ден, не е силно но е гадно. От две нощи се потя. Към 3 през нощта се събуждам плувнала в пот. Ужасно е!

# 84
Аз съм с втори цикъл за 1 месец, дойде ми през 21 дни.

На мен март ми беше така- на 20-тият ден, април още няма- 7 дни закъснение.

# 85
Момичета какво правите с фибоаденомите. Създават ли ви проблеми. Напоследък адски много ме боли гърдата, подмишницата и ръката. Ходих на образна диагностика - каза че нищо притесднително.

# 86
  • TX
Момичета какво правите с фибоаденомите. Създават ли ви проблеми. Напоследък адски много ме боли гърдата, подмишницата и ръката. Ходих на образна диагностика - каза че нищо притесднително.

По това време на мин. година бях така док. ми изписа маст0дин0н .получих голямо облекчение.

# 87
  • на Мелмак
Аз явно другата седмица ще трябва да отида на гинеколог. Дойде ми с гръм и трясък, изключително обилен, много лигавица, много боли. Confused
Дано няма друго.

# 88
Аз съм вече официално в менопауза.
Вчера се навърши 1 год. от последния ми цикъл.
Нямам абс никакви симптоми.

# 89
Аз съм вече официално в менопауза.
Вчера се навърши 1 год. от последния ми цикъл.
Нямам абс никакви симптоми.

Хайде честито! Simple Smile Аз често се шегувам, че на този ден ще направя банкет в моя чест. Но като гледам скоро няма да ми се случи.

Общи условия

Активация на акаунт