Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 680
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Витамин Д, Б12 дали си изследвала?

Витамин Д ми е критичен 10.8,б12 не съм изследвала
+1,това че нещо е в норма не означава оптимални граници.ИР не е малко.Железен панел?

За ИРбимам изписан глюкофаж от седем дена гонпия,железен панел не съм изследвала какво включва той

Желязо съм изследвала декември месец беше 15.8

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 21:01 от Евгения Богданова

# 31
Щом има ИР, вит Д е на нула, не се знае железата как са- напълно разбираемо симптоми, Евгения.

Чела ли си страничните ефекти на Глюкофаж?

# 32
ЗА витамин Д ми изписаха Хидроферол за десет седмици по една таблетка седмично.
 Не ,не съм чела за глюкофажа

# 33
Прочети, често такива оплаквания са описани, но не ги четем.Случи ми се скоро с антибиотик-мислех, че
умирам.Сетих се да прочета страничните ефекти и беше
описано моето състояние.Спрях го.

# 34
Прочети, често такива оплаквания са описани, но не ги четем.Случи ми се скоро с антибиотик-мислех, че
умирам.Сетих се да прочета страничните ефекти и беше
описано моето състояние.Спрях го.

Ами то това състояние е отпреди да започнете на глюкофажа ,от декември горе долу но сега зачестява и се случва нощем дори се събуждам от това че ми е много лошо

# 35
Хипогликемии нощем се случват често.Пазиш ли режим?
Опитай да вечеряш 2ч преди лягане според режима, не стой гладна.

# 36
Хипогликемии нощем се случват често.Пазиш ли режим?
Опитай да вечеряш 2ч преди лягане според режима, не стой гладна.

Купих си за тази цел глюкомера да меря в такъв момент кръвната захар ,но тия дни не ми се е случвало за да премерят.Охраничила съм сладкото .хляба ,тестените

# 37
Смени ограничила с изключила.
Има много полезна тема във форума за ИР- прочети 1 стр., ще трябва изцяло да си промениш храненето.Само с ограничения няма да стане.

# 38
Възможно ли е от ИР да са такива симптоми ,понеже ендокринолога дълго се чудеше какво що,каза че не се заело след хранене как ми бил инсулина и дали не скачал много ин да говорим вече за тежка ИР.Гледа ми лактите че съм имала петна ,пита ме дали прав ПА,но сякаш не е такова  и аз не знам

# 39
Възможно е, аз като прегладнея и ми става лошо, имам слаба ИР.

# 40
Възможно ли е от ИР да са такива симптоми ,понеже ендокринолога дълго се чудеше какво що,каза че не се заело след хранене как ми бил инсулина и дали не скачал много ин да говорим вече за тежка ИР.Гледа ми лактите че съм имала петна ,пита ме дали прав ПА,но сякаш не е такова  и аз не знам

т.е. Доктора каза ИР само по инсулин на гладно, без натоварване? Колко беше? И ниското Д не е за подценяване.
Наскоро четох, че Инсулин и Прогестерон са антагонисти. Т.е. когато намалява прог. в тялото , инсулина започва да се увеличава.

# 41

т.е. Доктора каза ИР само по инсулин на гладно, без натоварване? Колко беше? И ниското Д не е за подценяване.
Наскоро четох, че Инсулин и Прогестерон са антагонисти. Т.е. когато намалява прог. в тялото , инсулина започва да се увеличава.

Инсулина ми е 15,25,Хомс индекс 3.28

# 42
Вместо запис да споделя, умереното физическо натоварване, намаляване на калориите и бързите въглехидрати много ми облегчава симптомите по отношение на гърдите и ПМС.
Нощните безсъния между 3 и 5 обаче продължавам да си ги имам, особено преди цикъл.

# 43
Евгения, заемете се сериозно с ИР.Прочетете по темата и минавайте на режим, който ще Ви е и занапред, лекарствата не лекуват, само подпомагат в началото.Храненето е основата за лечение.С възрастта ще става по-зле ако сериозно не вземете мерки.
Следите си редовно щитовидни хормони, вит Д, Б , железен панел, инсулин и кр.захар, асат, алат, холестерол.Приемайте магнезий- цитрат, омега 3.Вит Д спешно вкарайте в ред- ще отнеме време и може би сериозни дози за няколко месеца.Хубаво е вътрешни органи лекар да види как са нещата с черен дроб.
ИР е следствие на метаболитен синдром, който обхваща цялата ендокринна система, полова, и влияе силно на тялото.Успех!

# 44
[https://quote author=ДХ3 link=topic=1769172.msg49641922#msg49641922 date=1745567144]
Евгения, заемете се сериозно с ИР.Прочетете по темата и минавайте на режим, който ще Ви е и занапред, лекарствата не лекуват, само подпомагат в началото.Храненето е основата за лечение.С възрастта ще става по-зле ако сериозно не вземете мерки.
Следите си редовно щитовидни хормони, вит Д, Б , железен панел, инсулин и кр.захар, асат, алат, холестерол.Приемайте магнезий- цитрат, омега 3.Вит Д спешно вкарайте в ред- ще отнеме време и може би сериозни дози за няколко месеца.Хубаво е вътрешни органи лекар да види как са нещата с черен дроб.
ИР е следствие на метаболитен синдром, който обхваща цялата ендокринна система, полова, и влияе силно на тялото.Успех!
[/quote]

Какво включва железния панел като изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт