Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 716
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
На мен веднъж ми казаха на ехоглаф фиброаденом, след това отидох при друг лекар и той ми каза, че това е киста. Поначало съм имала киста, не фиброаденом.
Да, различни неща са. Фиброаденомът си е тумор.

# 106
На мен веднъж ми казаха на ехоглаф фиброаденом, след това отидох при друг лекар и той ми каза, че това е киста. Поначало съм имала киста, не фиброаденом.
И при мен се получи същото. След 1-2 години и кистата спихна. Беше ми го открил един смотан лекар, веднага изтърчах при моя...и той каза не е фиброаденом, а киста!

# 107
  • София
Фиброаденомите не могат да изчезнат.

# 108
Фиброаденомите не могат да изчезнат.
Да, така е. Но много неопитни лекари бъркат киста с фиброаденом!

# 109
Скрит текст:
Момичета какво правите с фибоаденомите. Създават ли ви проблеми. Напоследък адски много ме боли гърдата, подмишницата и ръката. Ходих на образна диагностика - каза че нищо притесднително.
Аз ги махам, така ми казаха двама мамолога, така и направих. Вече 2 бр имам махнати, и доста малки кисти, които си стоят. При мен фиброаденомите бяха и големи, доста отчетливи и оформени, не знам дали е от значение. Болки имах около тях, в определени дни от месечния цикъл, пробождащи болки, на мястото където е бучката.
[/spoiler]
Има ли вариант да се махне фиброадемона,защото 1 година след мамолога,след ехограф ви каза че имам само кисти в двете гърди.А само мажех с хормон гърдите?
При мен се случи нещо подобно. Бях на преглед с ехограф на който се установи 6 мм фиброаденом. На следващата година при контролен преглед при същия лекар изобщо не се виждаше такова нещо. През това време мажех биоидентичен прогестерон, както на гърдите така и по други части на тялото. Доста обстойно ме гледа втория път и търсеше да намери въпросното образувание, аз си носех стария резултат и снимка, именно с идеята да го проследим. Еми нямаше нищо. Предстои  ми в близките месеци отново контролен, да видим какво се случва.
Вие прогестогел ли мазахте?
Да само с прогестерол мазах,имам доста болки преди цикъл в гърдите по това време,мамографията при Трифонов в Стара Загора беше че го имам и много малък и за сега необезпокоетелен,после на ехохрафа само кисти.Мисля да потърся второ мнение за всеки случай.

# 110
  • Пловдив
Да само с прогестерол мазах,имам доста болки преди цикъл в гърдите по това време,мамографията при Трифонов в Стара Загора беше че го имам и много малък и за сега необезпокоетелен,после на ехохрафа само кисти.Мисля да потърся второ мнение за всеки случай.
А вие напипвате ли нещо, където ви е бил (ако е бил) фиброаденомът?
Иначе и мен понякога много ме болят преди цикъл, друг път нищо...

# 111
А вие напипвате ли нещо, където ви е бил (ако е бил) фиброаденомът?
Иначе и мен понякога много ме болят преди цикъл, друг път нищо...
Не няма нищо на пипане,дано и да няма че иначе лошо!

# 112
Някои жени си напипват фиброаденомите.Зависи къде са.

# 113
  • Пловдив
Някои жени си напипват фиброаденомите.Зависи къде са.
Да, аз си напипвах и двата. Особено единия,  по повърхностен, си беше плашещ...

# 114
На мен също ми махнаха фиброаденом, без да ме е болял, просто препоръчаха да се извади, защото бил много голям . После имах кисти ,от които ме боляха гърдите, пареха и тежаха, мина ми  след като пих дълго време масло от вечерна иглика .

# 115
Здравейте. На 45 съм и цикълът ми е редовен на 26-7 дни. Слаба съм, спортувам много и ям малко и здравословно. Миналата пролет ми дойде в средата на цикъла. Юли 2024та ми дойде на 45 ден, но след това всичко наред до сега април 2025. След 5 дни нормален цикъл, но не много обилен ми дойде отново в средата на цикъла и вече 2 седмици бавно и кротко се изтича кръв и съсиреци. Чудя се ще спре ли тво чудо и да чакам ли да спре или да ходя на лекар. Цитонамязката от март ми е супер...последно ме гледаха на ехограф преди 6 месеца. Всичко си беше нормално. Вероятно е нисък прогестерон си мисля, но не искам да започвам да пия препарати още повече, че все пак досега цикълът ми не е имал сътресения...Та ще спре ли тая кръв се чудя?

# 116
Ще спре...щом няма патологии, но кога никой не може да каже!

# 117
Лично аз на ден №8 отидох при гинеколога и след прегледа изрично поисках кръвоспиращо. Ще го чакам аз 2 седмици и хемоглобина ми да стане 80, ама-ха. Изписа кръсвоспиращо и ударна доза витамин С - Цетебе сутрин и вечер.

# 118
Лично аз на ден №8 отидох при гинеколога и след прегледа изрично поисках кръвоспиращо. Ще го чакам аз 2 седмици и хемоглобина ми да стане 80, ама-ха. Изписа кръсвоспиращо и ударна доза витамин С - Цетебе сутрин и вечер.

При мен така се случи, че пих първата седмица цетебе заради сенната хрема, защото ми облекчава симптомите и явно това беше грешка, защото подтискаше кръвта да се оттича. Усетих се и като го спрях, се засили и поизтече. Сега сякаш вече е към края, да видим. Ще преценя след ден - два и ще отида, то е ясно...мерси за включването.

# 119
Здравейте, момичета!
Ох , тази менопауза,  от една година съм без менструален цикъл, така, че официално съм вътре! 🙂
Пия  от няколко години фитоестрогени, като периодично  ги редувам от преди три години започнах Вечерната  Иглика, Черен кохош, капсули Ленено масло, а сега съм на Фемовита  форте , или Лейди хармония.
Вълни рядко има, но вечер пия и магнезий за спокоен съм , а през деня цинк, В - комплекс, цинк и селен, може и от 1до 2 ядки бразилски орех , защото са богати на селен.
На 53г. съм , че има промяна има😎,  но  внимавам с храната и се движа доста.
Срещу  остеопороза пия течен витамин Д и К2 , след него трябва нещо мазничко да се хапне, за да се приеме добре, авокадо например.
Интересни моменти предстоят ! 🙂🎶🎸🍀🌊🚲🦋🌈

Общи условия

Активация на акаунт