Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 45 451
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Аз си взех инозитол 100 таблетки. Отивам да си го пия!
Тоя цикъл не е като цикъл - само цапа леко. По-добре де, не искам кървища пак.

Rockstar, би ли споделила моля те какъв е твоят Инозитол и в каква доза го пиеш?

# 451
Инозитолът не е класически витамин Б, а по-скоро "витаминоподобен", понеже тялото може да си го произвежда и само. Не в достатъчни количества, понеже го произвежда от глюкоза, а много хора (включително и аз) почти не я консумират, та внасянето отвън намирам за полезно за себе си. Инозитолът е важен за много функции в тялото, включително за клетъчната структура, предаването на сигнали в клетките и метаболизма.

# 452
Признавам си, че тук в тази тема разбрах за тази добавка.
Какви видове се предлагат в аптеките тук?

# 453
  • София
В аптеките има само 1-2 вида. Аз си поръчавам онлайн. Последният е този. Ха, помагал и на черния дроб!

# 454
В аптеките има само 1-2 вида. Аз си поръчавам онлайн. Последният е този. Ха, помагал и на черния дроб!

От къде?

# 455
Аз си поръчвам почти всички добавки от iHerb - https://bg.iherb.com/
Особено витамин Д и Омега 3 няма шанс да си намеря в достатъчно концентриран вид и оптимално количество на друго място. По аптеките витамин Д си е в хомеопатични дози, които никаква работа не вършат.
Инозитолът ми е на Swanson или на Solgar.

# 456
Подкрепям за iHerb.И аз пазарувам от там, и не само добавки.Освен концентрацията и оптималните количества и цените са много добри.Пазаруването е много удобно.

# 457
Да, взимала съм оттам шампоани и маски за коса също. Цените са им много добри с намаленията. Отделно дават бонуси за писане на ревюта.

# 458
  • София
За нередовен цикъл и хормонален дисбаланс на тийнейджърката докторката изписа този инозитол и каза, че има позитивни отзиви за действието му за разлика от Сайкъл баланс.
Предстои тепърва да го започне, на по-късен етап ще споделя и аз. Комбиниран е мио-инозитол с Д-хиро-инозитол. Отделно съдържа ФК, цинк, селен и витамини Е, D, B6 и В12. Някой ползвал ли го е?
https://www.catafertyl.bg/bg/product/catafertyl-for-her?gad_sour … bZZULeVHj6RZGOZ12

# 459
  • София
Arwen, моля за линк за витамин D и Омега, които купуваш.

# 460
Skiorche,така като му гледам състава на това нещо(едиственото ,което се предлага от сайта),почти всичко е пълнеж(колкото да го има на листовката).А и вит Б 12 не е хубава форма.Явно доста са я ухажвали твоята докторка.Внимавайте със селена,токсичен е,ако не е доказан недостиг.Според мен мен и вземи чист инозитол (мио-инозитол с Д-хиро-инозитол)

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 06:36 от dt

# 461
  • София
Здравейте, по повод идването на цикъла точно по време на море исках да попитам какво ви е мнението за изместването му с Примолут нор. Преди съм си позволявала да го използвам, но сега взеха да ми играят хормоните /на 44 години съм/ и се чудя много.

# 462
Моят цикъл днес приятно ме изненада като дойде 3 дни по-рано, а в събота съм на море, така че понякога се случват и хубави неща. За забавяне съм ползвала много отдавна Примолут, но бях на 21-22. Сега не знам дали би подействало с цялата промяна в хормоните на 45.

# 463
Здравейте, по повод идването на цикъла точно по време на море исках да попитам какво ви е мнението за изместването му с Примолут нор. Преди съм си позволявала да го използвам, но сега взеха да ми играят хормоните /на 44 години съм/ и се чудя много.

Моята лекарка ме посъветва точно за морето да го взимам ако трябва тогава да ми дойде, за да изкарам спокойно. Каза, че докато го пия капка няма да капне. За щастие не ми се наложи, даже още чакам да ми дойде. Та на всяка възраст ще ти свърши работа.

# 464
  • София
Skiorche,така като му гледам състава на това нещо(едиственото ,което се предлага от сайта),почти всичко е пълнеж(колкото да го има на листовката).А и вит Б 12 не е хубава форма.Явно доста са я ухажвали твоята докторка.Внимавайте със селена,токсичен е,ако не е доказан недостиг.
Абе и аз видях, че всичкото това може да се вземе в доста по-изчистени форми, но чак след като го купих за 45 лв.☹
За себе си не се притеснявам от добавки, ама за детето не посмях основно заради дозировките. Този селен сигурно не е много в състава на целия “бъркоч”:). Няма да го давам повече от месец. И после ще минем на друго. И дуфастон ще трябва да пие 5 дни:(
Докторицата завежда детската гинекология в Майчин дом и затова се доверих без много да мисля. Самата тя веднъж ми каза, че не е привърженик на добавки и се съмнява в действието им. Та това май го изписа от немай къде…За сега не можем да установим защо цикълът си прескача по 3 месеца:(. Яйчиците изглеждат перфектно на ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт