Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 45 407
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, може ли да ми опишете топлите вълни?
Все по често ми се случва да пламвам цялата, цялото ми тяло става горещо, чак мога да сготвя...

# 526
Здравейте!
На 44 години съм и живея в Торонто. Чета този форум през цялото време, но най-накрая се реших да пиша.
Проблемите започнаха като навърших 41г. Пропусна ми цикъл. Помислих, че съм бременна. Няколко теста по-късно се успокоих, че не съм. След две седмици получих цикъл и веднага след това още един. Отидох на лекър, направиха ултразвук и сонохистограма, нищо не откриха. Хормони изследваха, само нисък тестостерон. Цикъла стана редовен до следващата година Юни, когато не спря за 23 дни. Нови сканове е нищо. Биопсия взета от ендометриума, не абразио- тук не правят, отрицателна. Пак редовен цикъл до следващия Април, когато пак не спря 15дни и се откри много висок естроген. Август, два цикъла един след друг през 19дни.
Този месец два цикъла през 14дни. След всички изследвания, сканове и добавки, които изпих проблемите продължават. Само веднъж ми е закъснявало 2 седмици през Март тази година. Общото мнение е, че съм в предменопауза с FSH 26 този месец.
Замислям се обаче дали да не настоявам за хистероскопия. Моля споделете мнения.

Не Ви ли изписват нещо за регулиране на висок естроген? Доколкото знам там слагат доста често хормонална спирала, но на мен също не ми е предлагана. Високият естроген води до такива продължителни цикли. При мен имаше 29 дни кървене, след това абрязио и откриха полип. Изписаха ми прогестерон и засега нещата са малко по-добре, но и аз не искам много да ги пия тези хормони. Според лекарката високият естроген прави такива полипи и ако не се регулира може пак да се образува. Много лекари, много мнения. Както ви е написала Arwen може да прецените за себе си какво предпочитате. Аз лично не издържам да нося превръзки и да ходя като парцал цял месец. Хапчетата обаче решават временно проблемът докато намалее и естрогена и спре цикъла.

Между другото днес ми попадна статия за регулиране на хормоните със ротация на зърна. Първите две седмици се вземат тиквени и ленено семе а след 14тия ден слънчогледово и сусамово. Има статии, ако на някоя и е интересно може да опита. Аз с високият естроген не смея да опитвам засега.

# 527
Здравейте, момичета! Отново пиша по повод проблем с цикъла. От януари съм така. Тогава ми дойде през 15 дни. Посетиха веднага моята гинеколожка, която каза, че нищо ми няма и че навлизам в пременопауза (на 44 години съм). Изписа ми примолют нор. Пих го до следващия цикъл и го спрях, тъй като не се чувствах добре от него. Отново посетих  гинеколкожката, за да й кажа за примолут нор-а. Отново потвърди, че всичко е наред. Циклите се нормализира ха и миналата седмица отидох с приятелка при друг гинеколог, ей така, за мое успокоение. Той каза, че съм напълно здрава. Дотук добре. Обаче сега трябва да ми дойде. От събота съм с леко прицапване, само сутрин на тоалетната хартия. Вчера и днес също. Корема си ме боли като при цикъл, но не ми идва. В паника съм. В момента лекувам и хипохондрия и ПА. На АД съм.

И аз съм в същото положение и докторите само ми повтарят, че е предменопауза, но аз започнах да обмислям хистероскопия. При вас нормализираха ли се циклите?

# 528
  • София
Все по често ми се случва да пламвам цялата, цялото ми тяло става горещо, чак мога да сготвя...
Е оня ден вечерта си седя вкъщи, времето уж захладня и изведнъж - пляс, ми стана жега и се изпотих цялата. Това е.

# 529
Е оня ден вечерта си седя вкъщи, времето уж захладня и изведнъж - пляс, ми стана жега и се изпотих цялата. Това е.
Да, разбирам, но това включва ли цялото ми тяло да гори?
Мъжа ми помисли, че имам температура, наистина бях червена цялата...

# 530
  • София
Аз ппц не почервенявам, но вероятно жени с друг вид кожа им се случва. Да, изглежда като температура.
Тия дни много се потя по челото и врата.

# 531
Хапчетата обаче решават временно проблемът докато намалее и естрогена и спре цикъла.
Между другото днес ми попадна статия за регулиране на хормоните със ротация на зърна.
Временното решение Е решение. После няма естроген- няма проблем.
Все съм си мислила, че семената са фитоестрогени. Някак ми се струва не- ок и през втората половина да се ядат такива.

# 532
Хапчетата обаче решават временно проблемът докато намалее и естрогена и спре цикъла.
Между другото днес ми попадна статия за регулиране на хормоните със ротация на зърна.
Временното решение Е решение. После няма естроген- няма проблем.
Все съм си мислила, че семената са фитоестрогени. Някак ми се струва не- ок и през втората половина да се ядат такива.

Да, но след един два месеца пак започва да се покачва... за семената и аз не знам как действат, просто ми попадна статия.  Там беше обяснено, че така изчистват излишен естроген, но аз не смея да го прилагам на този етап.

# 533
  • София
Семена от какво?

# 534
  • Стара Загора
Аз чукнах 6 пълни месеца без цикъл и на следващия ден ми дойде. Не е обилно, ежедневни превръзки вършат работа, но си го броя за цикъл.
Горещите ми вълни от миналото лято бяха ужас, но вече съм сигурна, че при мен са пряко свързани с околната температура. От месец вече живея в София, близо до Витоша и летните температури тук са далеч по-поносими от старозагорските. Съответно и вълните са доста по-редки и поносими. Хората като остаряват търсят топлото, аз явно трябва да хващам на север 😁

# 535

Написала съм в предишен пост- първите две седмици от цикъла се ядат ленено и тиквено, вторите- слънчогледово и сусамено. По една супена лъжица и тази беше дала пример- първата седмица лен, втората тиквено, третата слънчогледово и четвъртата сусамено.

# 536
Относно ротацията на семена, има патентована смес от българки, на този принцип, но без ротацията. Т.е. готова смес, от която всеки ден приемаш 2 супени лъжици.
Аз я приемам от 1 месец и не знам дали е съвпадение, но такива хубави хормони не съм виждала през последните 2 години. Така, че продължавам с нея, пък да видим.

# 537
Аз съм правила това със семената, препоръчано от натюропат като втората половина на цикъла си взима и Evening Primrose Oil, мисля, че това е Вечерна Иглика. 6 месеца го спазвах, но после пак имах проблеми.
Тук също има готова смес, която се пие два пъти на ден. От нея ми се скъси цикъла на 24 дни и после пак дойде два пъти.

# 538
Относно ротацията на семена, има патентована смес от българки, на този принцип, но без ротацията. Т.е. готова смес, от която всеки ден приемаш 2 супени лъжици.
Аз я приемам от 1 месец и не знам дали е съвпадение, но такива хубави хормони не съм виждала през последните 2 години. Така, че продължавам с нея, пък да видим.

Дефинирай "хубави хормони". Като стойности ли, като физически и психически усещания ли?

# 539
Жената само рекламира скъпата смес, нищо не може да дефинира...
То е повече от ясно, че и златни семена да кълвеш, няма как да направиш хормоните "хубави", че и за 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт