🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 24 255
  • 395
  •   1
Отговори
# 90
Винаги съм си мислила, че хора/деца със СОП, държавата трябва да им осигурява асистент + финанси. Не знам дали ще напиша мислите си правилно, но родителите трябва да останат със социален живот. Разбира се, че ще се грижат за децата си, но ако имат различен от тях асистент, ще могат да отидат до магазина без тях, на разходка, да свършат някаква работа, а защо не и да поработват нещо. Държавата е принудила родителите да станат асистенти, по този начин, те ги гледат 24/7 .. до безкрай. Мога само да предполагам колко натоварващо е това. И е всеки ден. Шапка свалям на всички хора в това положение.
Иначе за момичето.. младо, свежо, талантливо. Да е жива и здрава и да се развива в живота. Нямам какво лошо да кажа.
Апартамента си е малък, искаха да направят уединение за спане. Така и стана. Другото е невъзможно. Няма достатъчно прозорци, няма как да се загради. 3 стаи и три легла, толкова имат.

# 91
Ох, не може да си представите какъв товар е всъщност за това момиче, което е в разцвета на младостта си и просто му се живее, но заради стечение на обстоятелствата се е наложило да порасне рано. Моят брат отключи психическо заболяване, когато бях на 20. Това срина семейството ни, аз бях единствената, която проявяваше някаква адекватност в критични моменти. Дълги години агония , но психическата тежест е смазваща. Тези хора буквално зависят от нея, а тя няма никаква вина- защо да не живее като останалите на своята възраст, при това хубава, тренираща, талантлива…Съвсем нормално е да иска свое собствено семейство или да живее сама вече, а сигурно не може . Просто не може да ги изостави, виждате майката в какво състояние е. Децата не са създадени, за да се грижат за братя/сестри и родители. Особено когато са на 20. Не е естествено някак си, а понякога се налага. Каквито и снимки да има това момиче, грам не й завиждам, защото тя е обременена и аз лично знам какво е. Където и да отиде, тя знае къде ще  се върне , а в някаква степен нещата дори й се струват безнадеждни. ако нешо се случи с майка й, кой ще се грижи за това момче ?
Адски жестоки са тези коментари спрямо нея..но съм сигурна, че повечето не осъзнават истински житейската ситуация, в която се намира.
Аз пък си мисля, че интелигентен човек няма как да не осъзнава истински житейската ситуация , защото тя винаги е поднесена още в началото! И личи , когато страданието е истинско!  И наистина подобни коментари са жестоки и няма място за извинение или оправдание! Грозно е за това крехко като статуетка момиче, което на тези години е станало ,,глава на семейството " по принуда,да му се броят почивките, екскурзиире и т.н.
Ако са истина , разбира се!

# 92
  • София
Ох, дано се оправи жената. Тежък живот е имала, сега и това. Направо ми се стегна гърлото като си помисля какво тегло е изтеглила, и все още тегли.

За съжаление лошо впечатление ми направи да разгледам инстаграма на девойката… не че е лошо да е млада, хубава и да й се живее, щото нали, и нейния живот едва ли е бил все хубав, просто неприятен вкус ми оставя на фона на другото. Хем я разбирам, хем… не знам, не мога да го обясня точно.

Всеки има право на мнение и е редно по този тип теми всеки да изрази впечатлението си, вместо да се нахвърля да коментира коментиращите.

Аз също останах с особен привкус и то не заради множеството дестинации, а заради големия контраст между ангелско и невинно момиченце в предаването и цялостното излъчване в профила. Няма да го характеризирам, само ще отбележа, че доста се е постарала в скромното излъчване.

Иначе, домът си беше частично ремонтиран, доколкото разбрах вуйчото много им е помагал, но за съжаление и той си е отишъл рано.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 22:33 от The Catcher in the Rye

# 93
Да, точно този контраст и дизонанс явно ми е било това неясно чувство. В предаването скромна, негримирана, изглеждаща просто чиста и сполетяна от злощастни събития, но все пак опитваща се да е позитивна. В инстаграм - коренна разлика.
Жената накрая в количката изглеждаше в много влошено състояние. Дано е добре жената, дано...

# 94
Нищо толкова предизвикателно или вулгарно не видях в снимките във инстаграм. Просто не изглежда толкова смачкана колкото явно са очаквали хората на база впечатленията от предаването.
Но в крайна сметка ремонтът е основно за майката и за момчето, те ще останат в този дом завинаги.
И аз мисля, че ще разместят разтегателната маса и леглото от кухнята.

# 95
  • София /Абсурдистан
Записвам се при вас и се връщам да чета.
Показаното в социалните мрежи не винаги има връзка с реалността. Едното е маска за пред света, а другото, реалното, там си се знаем и не е за показване.

# 96
  • София
Така е, вярвам, че няма да оставят онкоболната си майка в кухнята. Изглеждат грижовни. Е, можеше вместо на почивки да си купят един гардероб, това ми направи впечатление като поредност на приоритетите. Иначе е нормално да иска да си отдъхне.

но пък има карма в този живот.
В семействата на повечето от нас е имало поне един онкоболен. Няма какво да кълнеш и викаш кармата.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 23:57 от The Catcher in the Rye

# 97
  • София
Не видях нищо кой знае какво в профила на момичето. Съвсем нормално момиче на 20+. Не мисля, че на тези години някой може да я съди, че е отишла на почивка вместо да купи гардероб. Отговорна и грижовна е, не е остовила майка си и брат си, а както бяхте писали, не се раждаме с мисия да отглеждаме родителите и братятата/сестрите си от толкова млади. Момичето не е имало лек живот, заслужава поне една почивка. Освен това вече има много изгодни оферти до Дубай и далеч не е като преди години да се отиде.

# 98
  • София
Интересно ми е да чета коментари по такива предавания, макар рядко да гледам. Моят прочит, след като изчетох 1-2 теми назад и видях, че почти за всяко семейство има разнородни коментари.  

Винаги има по малко от т.нар. confirmation bias - човек вижда, каквото иска да види. Историята е много тъжна заради майката, която изнемогва, момчето, което навярно ще има нужда от роднина около себе си и заради това, че момичето е младо, но виждам, че се е насочила добре кое как.

Зрителят и съзнанието не приемат суета и сексуалност, от една страна, и тегоба и болести, от друга, като едно цяло в такива предавания. Затова неслучайно тя ни показа само народното си пеене, но не и на какви танци ходи. Затова беше се облякла супер скромно и без капка грим, макар че не се носи така.
Потребителите на информация обичат дихотомията или-или. А в реалността често е И. Хората съвместяват няколко неща в себе си.

Пример за склонността на потвърждаване е, че излъчването на двете момичета от преден епизод беше различно и хората веднага посочиха екскурзията им и видяха часовниците им, докато тук беше демонстрирано друго и се намират щадящи образа обяснения. Които може и да са напълно верни, разбира се.

# 99
  • софия
При това момиче се вижда, че освен че има личен живот на млад човек (Нищо скандално не видях в профила ѝ. Какви толкова са "танците, на които ходи"?), тя и дава на семейството си, полага усилия. За разлика от онези другите, които дори ги мързи да чистят и живеят в кочина.
Много правилно попита някой: "Какво искате? Да се загроби жива ли?"

# 100
Сякаш не е достатъчно тежко да си израснал  без баща, брат ти да е аутист, а майка ти да е тежко болна ... Възхищавам се на хората, които имат силата да се усмихват и живеят пълноценно дори в нещастието на битието. Сигурна съм, че семейството й черпи сила и оптимизъм от нея.

# 101
Аз пък се възхищавам на момичето, че не се е пречупило. Много е лесно в тази ситуация да го играе жертва, а тя не прави това.

# 102
  • София
Аз също смятам, че човек трябва да отдъхне, за да може той самият да е в състояние да се погрижи за близките си.
Но и да подрежда правилно приоритетите си. Пирамидата на Маслоу намирам за адекватна. Храна, вода, сън, здраве, подслон, битови условия са приоритет.

# 103
"Подай ръка. Дари по-добро бъдеще" има кампания за семейството с три деца, в което майката почина след заснемането на предаването, от един от предишните епизоди. Нека който може да помогне

# 104
  • SF
За повечето от нас е неприемливо новото разпределение на жилището, но екипът е разговарял със семейството как си представят децата да живеят в отделни стаи, при положение, че имат общо 2 стаи и кухня. Обсъдили са дали момчето и майката са склонни да делят общо помещение и т.н. Вероятно идеята да има нещо като хол и стая за един от тях е била единственото решение. Което обаче не отговаря на желанието на момчето да си има своя собствена стая. И му отцепиха едно коридорче от хола, само и само да се усеща самостоятелен. Пък колко е самостоятелен вече е отделен въпрос. Майката работи негов личен асистент. Тя получава заплата, а той пенсия.

Общи условия

Активация на акаунт