Топ трендовете в грижата за коса през 2025 – с Arlen.bg на крачка пред останалите

• 9 071
  • 376
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Бих опитала спрей за стъклена коса.

# 301
  • София
Няколко тренда привличат вниманието ми в последно време, а именно студеното възстановяване, което възстановява и укрепва косата, прави я мека, еластична, плътна и подобрява качеството й. Вторият тренд е кератиновото изправяне, с което се постига перфектно гладка коса за няколко месеца.

# 302
Нов тренд: пробиотици и пептиди за здрав скалп, с цел стимулиране на растежа.
Нови продукти: Молекулни възстановяващи продукти, които действат на вътрешната структура на косъма, вместо само върху повърхността.

# 303
Може би не е нещо ново за дамите, които се грижат за косата си, но аз отскоро използвам професионална козметика за нея и най-новото ми откритие е еластисайзър. Прави косата ми страхотна!

# 304
1. Кой е трендът в грижата за коса, който най-много привлича вниманието ви напоследък?
Напоследък най-много ме впечатляват трендовете за минималистична грижа за коса – използването на по-малко, но по-ефективни продукти с чисти съставки. Харесва ми и акцентът върху скалпа – масажи, серуми и пилинги за здрава основа на косата.

2. Какви нови продукти или иновации сте открили, които наистина ви впечатляват?
Продуктите с пептиди и биотин за стимулиране на растежа на косата. Харесвам и термозащитните спрейове с вградена UV защита.

3. Има ли конкретна грижа или техника, която ви е накарала да промените навиците си?
Да, започнах да практикувам методите за сушене на косата без топлина и използване на копринени калъфки за възглавници, което много подобри състоянието на косата ми. Освен това масажирам редовно скалпа си, което преди не правех, но усещам, че има ефект върху здравината и блясъка.

# 305
  • Русе
Най-много привлича вниманието ми напоследък ботокса за коса.Преди години използвах ампулите ботокс на Loreal със запечатващата маска и постигах забележителни резултати.Дебелината на косъма се удвояваше видимо.
 Като нови продукти съм включила в рутината си пре-уош терапии,защото имам фин косъм и по-силните маски ми утежняват ако са нанесени след шампоана.
 Това,което промени изцяло разбирането ми за грижата за косата е акцента върху скалпа.

# 306
Кой е трендът в грижата за коса, който най-много привлича вниманието ви напоследък?
Интересна ми е тази "стъклена коса". Както и пробиотици и пептиди за здрав скалп.

Какви нови продукти или иновации сте открили, които наистина ви впечатляват?
Молекулни възстановяващи продукти, които действат на вътрешната структура на косъма.
Има ли конкретна грижа или техника, която ви е накарала да промените навиците си?
Масажирам редовно скалпа си. Това е ново за мен, не го правех преди.

# 307
Козметиката, която ползвам е насочена към шампоани без сулфати, парабени, силикони и подхранващи,изчистени от към състав маски за коса.

# 308
Един от най-големите трендове в грижата за косата напоследък, който наистина привлича вниманието, е „skinification“ на косата – т.е. прилагането на принципи от грижата за кожата върху скалпа и косъма. Това включва използването на активни съставки като ниацинамид, салицилова киселина, хиалуронова киселина и пептиди в шампоани, серуми и маски. Идеята е, че здравият скалп = здрава коса, което променя фокуса от само "разкрасяване" към дългосрочно здраве.
Няколко впечатляващи иновации и продукти:
Серуми за скалпа, които не се отмиват – особено тези с кофеин, пептиди или пробиотици, които стимулират растежа и подобряват микробиома на скалпа.
Топлинно активиращи защитни продукти – които не просто предпазват от горещина, а я използват, за да „запечатат“ хранителни вещества в косъма.
Микродозирани продукти – вместо стандартни големи количества маска, новите формули са по-концентрирани и насочени към конкретни нужди.
Що се отнася до лична промяна в навиците – техниката pre-poo (предварително третиране на косата преди миене) с масло или балсам ме убеди. Значително намалява накъсването и изсушаването, особено при къдрава или боядисана коса.

# 309
  • Пловдив
Стремя се към жизнена, здрава, с блясък коса. Три пъти съм правила ламиниране на косата. Използвала съм продукти на Kérastase, Olaplex, Moroccanoil, Redken, Phillip Kingsly и много други. Със много къдрава и суха коса съм и наблягам на хидратирането, а без кристали /олио/ за справяне с фриза не мога.
Бих пробвала серията за "стъклена коса". Дали ще има ефект при мен?!

# 310
Ползвам освен шампоан, балсам, маска и спрей от копривена вода за корените и кристали за краищата... Много бих се радвала да изпробвам и спрей за "стъклена" коса, тъй като моята е доста чупеща се и всеки кичур е със собствено мнение....

# 311
Напоследък имам интерес към ботокс терапията за коса.

# 312
Кой е трендът в грижата за коса, който най-много привлича вниманието ви напоследък?
Напоследък се замислям все повече за някакво частично боядисване само в определени зони, където косата е с повече бели косми. Не знам дали съществува такова, тепърва ще разучавам.
Не съм открила нови продукти, защото не съм търсила. Повече съм традиционалист, който си ползва добре познатото старо. Което не означава, че нещо не може да ме впечатли и да ми обърне представите.
Има ли конкретна грижа или техника, която ви е накарала да промените навиците си?
Все още не.

# 313
  • sofia
Често използвам розова вода за скалпа и от съвсем скоро правя масажи на скалпа си за хубава коса. Видях новия тренд "стъклена коса" и бих искала да пробвам.

# 314
  • София

Трендът за справяне с хвърчащата коса и елиминиране на цъфтежа.

Не бих казала, че съм открила, търся ги все още. Трудно ми е да открия подходящи продукти за моята коса.

Не прилагам почти никаква топлинна обработка. Гледам да използвам минимално количество продукти.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 23:07 от passion

Общи условия

Активация на акаунт