💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 443
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Тъй като и аз съм за зъболекар и може би ще се наложи вадене на нерв, да питам кърмещите - предполагам такава манипулация е проблем?? До колкото съм запозната се използва арсен, а това мисля, че не е подходящо при кърмене. Постоянно отлагам, но не знам още колко ще издържа, та някои да знае може ли , не може ли пломби, вадене на  нерв по време на кърмене ? Притеснява ме да не минава нещо в кърмата, особено арсен...

За упойка и снимка (рентген) проверих, че няма проблем. Но с нервите нямам опит и не знам. Ама това с арсена ми звучи като отживелица, дали няма някакъв по-модерен метод 🤔

Редактирам: оказва се, че правилно съм предположила за арсена, стана ми интересно и проверих

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 11:20 от LucyFord

# 451
Аз скоро се записах, защото…. Съм мотла 🤣 Предполагам, че до Септември ще се освободи място като тръгнат на градина другите деца 🤣 Да, там я записах. То май за цял Младост там преместиха записването.
И аз май обмислям еърфрайер. Хич не ми се искаше да слагам още един камък на плота, амаааа… Иначе със сигурност няма да се откажа от кухнята. Не мога всеки ден по 3 пъти на ден да приготвям различни и разнообразни неща. Еърфрайера ще е за нас и да й допълвам някакви неща уикенда. Но още не съм го решила твърдо.

Вчера си хапна сладък картоф с пуешко направо с ръце. Хареса ѝ, въпреки че си беше не-намачкана храна. Аз за нея го взех, по-скоро с идеята за общи яденета за нас и нея да правя в него. Мяташ едно пиле и някакъв зеленчук и си готов. Доволна съм. Нашият е доста голям косори 6,5л дуал блазе. Обаче го прибирам в шкафа като не го ползвам, че то вече няма място на плота.

# 452
Тъй като и аз съм за зъболекар и може би ще се наложи вадене на нерв, да питам кърмещите - предполагам такава манипулация е проблем?? До колкото съм запозната се използва арсен, а това мисля, че не е подходящо при кърмене. Постоянно отлагам, но не знам още колко ще издържа, та някои да знае може ли , не може ли пломби, вадене на  нерв по време на кърмене ? Притеснява ме да не минава нещо в кърмата, особено арсен...

За упойка и снимка (рентген) проверих, че няма проблем. Но с нервите нямам опит и не знам. Ама това с арсена ми звучи като отживелица, дали няма някакъв по-модерен метод 🤔

Редактирам: оказва се, че правилно съм предположила за арсена, стана ми интересно и проверих

Благодаря за информацията. Дано да има други методи. Ще трябва да посетя явно на място и да питам и то скоро.

# 453
Като сме на ядене с ръце… 😁 Само чистене 😁
….

Ще я изтрия малко по-късно

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 15:09 от VaniaK

# 454
viksdreams, преди около 2 -3 месеца ми се наложи да ми извадят нерв на зъб, който беше до мъдрец растящ перпендикулярно на останалите по реда... ваденето на мъдреца продължи 75 мин, операция с пълна упойка, вадене на части, защото коренът бил дебел, а трябва да е обратното. Имах и дренажни трънички, 3 на брой.

Съседният зъб, беше с кариес в шийката, заради него, иначе горе здрав. Правихме опити да го спасим. На снимката се виждаше, че е пред пулпит, т.е. почти до нерва. Е, стигна се до нерва и вече е умъртвен. За целта, кърмене 5-6 часа след упойкана не трябваше да има. Тя беше захранена и това изобщо не ме е затруднило. След умъртвяването, стоях 10 дни ли колко, с лекарство. Със сигурност не е било арсен. После коронка и сега ти пиша (:

# 455
viksdreams, преди около 2 -3 месеца ми се наложи да ми извадят нерв на зъб, който беше до мъдрец растящ перпендикулярно на останалите по реда... ваденето на мъдреца продължи 75 мин, операция с пълна упойка, вадене на части, защото коренът бил дебел, а трябва да е обратното. Имах и дренажни трънички, 3 на брой.

Съседният зъб, беше с кариес в шийката, заради него, иначе горе здрав. Правихме опити да го спасим. На снимката се виждаше, че е пред пулпит, т.е. почти до нерва. Е, стигна се до нерва и вече е умъртвен. За целта, кърмене 5-6 часа след упойкана не трябваше да има. Тя беше захранена и това изобщо не ме е затруднило. След умъртвяването, стоях 10 дни ли колко, с лекарство. Със сигурност не е било арсен. После коронка и сега ти пиша (:

Охх, звучи ужасно. Ходих аз на преглед, предлагат уж с месна упойка, за да не е арсен. Това с пълна упойка ми е много страшно.

# 456
Благодаря ви за пожеланията! Simple Smile))
От днес дава целувка с ръчичка пред устните Simple Smile) много е сладка Simple Smile)

# 457

Охх, звучи ужасно. Ходих аз на преглед, предлагат уж с месна упойка, за да не е арсен. Това с пълна упойка ми е много страшно.
Страшно е, гадно беше. Подписва се документ, че давам съгласие, да отнемат съзнанието ми за времето на операцията. То това ме изплаши. Много, много гадна работа. Сложиха ми тръбички в носа, стартираха по странен начин апарата за кръвно, който щеше да следи налягането по време на операцията, защото излизаше аларма за високо кръвно. После вече не помня. Събудих в стационара и ми казаха, че съм спала няколко часа. Мъжът ми беше до мен и ми държеше ръката. Каза, че е видял зъба на части и бил сглобен и с ужасна форма. После бях замаяна и ме изкараха с инвалидна количка. Едва стъпах на степенката на автомобилът ни, за да седна. Това беше на 8 Юли 2020. Никога няма да забравя датата.  Ядях пюрирано няколко седмици. Д-р Едрев направи операцията и самият той каза "има лоши и лоши мъдреци, този беше от много лошите." Но аз бях предупредена от години от друг зъболекар, че този мъдрец, ще е касапница. Вероятно никоя от вас няма такова чудо в устата си. И Слава Богу! Аз почти винаги в торбата с "това", хващам "онова". 😁 вече даже не се самосъжалявам. Такъв ми бил късмета. После ми е ваден и друг мъзрец. НИЩО общо. 🙂

Таа, за онова с късмета 😁😁 да се посмеем на неизбежното. 🤪
Една случка от днес:
От училището на синът ми (знаете големият), днес оргинизираха спортен празник.
Записах се аз за игра - народна топка. Казвам си "ще им напукам шошоните! 😎"
Изтървала съм в тарапаната кога са играли, но на микрофона съобщиха ред имена за сляпа баба, сред които и моето 😁 ок, идвам..🫡
Нещеш ли, аз се паднах спяпата баба 😁 каква изненада!!?? 🤣 пък аз им казах "хич не бройте - онче бонче", не се хабете, аз ще съм. Не, вярваха. От над 30 човека, защо да не се падне наша Кременка 🤣😂😂🤣
Е, смяха се, много ясно, защото аз им казах, трябва ли ви карък, на среща съм! 🤷🏻‍♀️😂😂

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 20:11 от КремонаЛиза

# 458
Майките с повече опит може ли да препоръчат кои монтесори кули са по-окей - сгъваемите или тези който се преобразуват в маса? Хем искам да не заема място, хем май в един момент се ползва и кула и масичка ( около 2-3г)🧐

# 459
За никнене на зъби давали ли сте хамомила 15 ?

# 460
Аз нямам опит с кулите, преди 10 години нямаше такива неща, но поръчах такава която се регулира спрямо височината на детето, защото децата растат много бързо. Моделът е на hauck. Най-добра цена намерих в немския Амазон.

Някой има/имал ли е триъгълник на Пике. Полезен ли е, използва ли се? И от кога? Много харесвам дървени мебели и играчки, но не знам къде ще му намеря място на това чудо в момента.

# 461
Аз нямам опит с кулите, преди 10 години нямаше такива неща, но поръчах такава която се регулира спрямо височината на детето, защото децата растат много бързо. Моделът е на hauck. Най-добра цена намерих в немския Амазон.

Някой има/имал ли е триъгълник на Пике. Полезен ли е, използва ли се? И от кога? Много харесвам дървени мебели и играчки, но не знам къде ще му намеря място на това чудо в момента.

Аз на кулите не съм почитател, но Пиклера е супер покупка според мен, особено тези дето са три модула и стават на П и заедно с пързалката стават много развиваща играчка. В КиндиРу много упражнения се правят на него.

# 462
Според мен отделно кула, отделно масичка и столчета. Всички много се ползват. Пиклера ни е от Айко, обикновен е. Гледам че и много дърводелци продават в олх, цената дори е по-добра.
Масичката със столчета ни е от Икеа, много се ползва.
Пиклер мъжът ми направи, много горда бях. Никакъв интерес нямаше към него. Естествено не се сгъва, заема много място и го прибрах.
Сега ни подариха катерушката люлка, с голяма възглавнижа вътре. Бебето се изправя на нея, каката отдолу си приспива куклите. Все още има интерес.
Ние сме в Банско с цялото домочадие. Много е хубаво. Хотелът е точно до реката, има прекрасни градини. Децата са на един батут в двора с часове. Въздухът е чист, храната е хубава. Тъжно ми е че го виждат само на почивки това.

# 463
Каква слънцезащита използвате или ще използвате? От години ползваме биодерма за цялото семейство, сега тъкмо да поръчам и какво се зачетох в някаква статия, че трябвало да пише, че предпазва от UVA и UVB лъчи, пък на биодермата такова нещо не пише, само къси и дълги UVA, не знам дали е едно и също и се зачудих дали защитават кожата добре? До сега не сме имали проблем да изгаря големия, особено като бебе с крема им за 0+, но така сега като не виждам това  UVB на опаковката и се чудя дали да не сменя марката.

Редактирам се: в биодермата за възрастни, както и за деца над 1 г., пише че има защита UVA/UVB, само за детските 0+ е описано -  широкоспектърна защита, оптимизирана срещу къси и дълги UVA лъчи - може би включва и UVB .  Оставаме си на биодерма Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 20:02 от viksdreams

# 464
И аз ползвам bioderma за деца и за възрастни, нищо не чета, просто съм доволна. Изпробвала съм я по всякакви топли дестинации и определено предпазва добре от слънце.

Общи условия

Активация на акаунт