Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 29 115
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Dania, аз приемах циклогест (което отново е прогестерон като утрогестана, но го усвоявам по-добре) от положителния тест до 12 седмица и след това постепенно го намалявах до 13-та, когато окончателно го спрях. Приемах го заради доказан нисък прогестерон с кръвни изследвания, близо до критичната граница. А го изследвах тъй като в предишна бременност съм имала кървене от отлепяне на сака заради ниската стойност, така оригинално установихме проблема.

# 421
Dania18 , аз го приемам вече няколко седмици, заради прокървяване. По принцип трябваше да започнем намаляването му и след това да го спрем около 12-та седмица, но 12+6 прокървих много и си мисля, че може и така да откарам до края.

# 422
Лекар ми каза при първи симптоми на настинка да взема Биозин Мама, а за болки в гърлото мога да смуча Трахизан и да им пръскам Тантум Верде. Аз се разминах само с лукчета и чайове.

# 423
Dania18 , аз го приемам вече няколко седмици, заради прокървяване. По принцип трябваше да започнем намаляването му и след това да го спрем около 12-та седмица, но 12+6 прокървих много и си мисля, че може и така да откарам до края.
Доста ме успокояваш!! Аз го започнах поради същата причина , и след 4 седмици използване доктора реши да започна да го намалям докато го спра напълно, но вчера започнах за първи ден с намалена доза както и днес сутринта взех ниска доза, но след два часа отново имах тъмно-кафеникаво зацапване ( каквото беше и първият път). Веднага се чух с доктора и той каза да вдигна дозата отново.

Някак си имам чувството, че имам нужда от лекарството. Когато започнах да го пия първоначално след два дни прием някак си се чувствах много по-добре. И ето на, ден след като започнах да смъквам дозата отново не ми беше добре както в самото начало на бременноста.

# 424
Аз си слагам утрогестан вагинално всяка вечер от инсеминацията до ден днешен (вече съм 14 седмица). Първоначално трябваше да е до 12та седмица, но на скрининга в Марковсв 12та седмица, лекарката ми каза да продължавам докато плацентата не се вдигне, защото е ниско. Чак другата седмица съм при моята АГ и тя ще прецени дали постепенно да не започна да го спирам постепенно. Хем ми писна от него, хем свикнах и с него някак си се чувствам по-спокойна.

# 425
Dania18 , при мен се получи абсолютно същото нещо, само че от моята глупост. Всичко беше наред няколко седмици и като ми свърши последният блистер, реших, че мога да не слагам няколко дни, защото вече съм в перфектно състояние… 🤦♀ Да, ама не! Точно след тези няколко дни, направо без да ми зацапа шурна като за последно. Така че, недей да се притесняваш, определено помага и е за хубаво!

Thea10 Същата съм и аз. Хем ми писна, хем с него се чувствам по-спокойно, сякаш ми дава гаранция. 😃

# 426
Момичета, моля ви дайте ми някакви домашни илачи за гърло и настинка, усещам, че се разболявам и ме дърпа към леглото, а съм сама с детето до четвъртък, работя от вкъщи и ми се иска да не се разболея, защото ще ми е много трудно да се справя....пак да напомня в 15 г.с +3 д. съм, мерси предварително:))
На мен Аг-то ми изписа нео ангин

# 427
Някоя от вас приема ли утрогестан? И ако да ако може да каже поради каква причина и е изписан. 😏
Поставях вагинално утрогестан , защото имах леки зацапвания. Всъщност моя АГ ми беше изписал дуфастон и го пиех, но страшно много се почувах от него. На първата фетална споделих с лекарката и тя ми смени Дуфастона с Утрогестан. Последното ми зацапване беше в 12 г.с., около 15 г.с. спрях всякакъв прогестерон. Оттогава съм на магнерот и но шпа за всеки случай.

# 428
Мили мами, следите ли някои конкретни магазини или вериги, които ще пускат намаления за бебешки стоки покрай 01.06? Изобщо има ли такава практика покрай деня на детето? Нашата малка бебка се очаква началото на ноември и няма да дочакаме черния петък явно тогава. 😅

# 429
Мили мами, следите ли някои конкретни магазини или вериги, които ще пускат намаления за бебешки стоки покрай 01.06? Изобщо има ли такава практика покрай деня на детето? Нашата малка бебка се очаква началото на ноември и няма да дочакаме черния петък явно тогава. 😅
И аз съм със същите размисли 😄
Най-вече за количките следя, но към момента нищо... А хиполендската промоция беше супер, но ми се стори прекалено рано за купуване на каквото и да било 🤷‍♀️

# 430
Аз не слядя конкретно за бебешки стоки, но Озон пускат намаления по всякакви поводи и често пазарувам от там. Даже сега си взех помпа за кърма, въпреки че е много рано, но с баткото имах страшна драма с кърменето и цеденето и реших да се възползвам. Има Медела хендс фрее- двуфазна  с над 150 лв намаление. Предполагам има идруги добри намаления.

# 431
Аз не слядя конкретно за бебешки стоки, но Озон пускат намаления по всякакви поводи и често пазарувам от там. Даже сега си взех помпа за кърма, въпреки че е много рано, но с баткото имах страшна драма с кърменето и цеденето и реших да се възползвам. Има Медела хендс фрее- двуфазна  с над 150 лв намаление. Предполагам има идруги добри намаления.

Това е полезна информация, ще я имам предвид! Аз също искам да си купя помпа, но не съм правила проучване дали има някоя от която масово да са доволни. За количката също ми е голям филм дали няма да купя някоя, която да ми се окаже неудобна в последствие. Чудя се за тези които имат 3 коша включени - седалка за кола, кошничка и такава градска (не съм сигурна дали ползвам правилните термини). 😁

# 432
Включвам се с един въпрос относно феталните морфологии, има ли мами от София и къде ги правихте, тъй като моята беше в Щерев и парите за първата ми се сториха доста😅 в момента разглеждам за втората, та ако някоя от вас може да сподели мнения и цени за други, ще съм благодарна 🫶🏼

# 433
Аз си слагам утрогестан вагинално всяка вечер от инсеминацията до ден днешен (вече съм 14 седмица). Първоначално трябваше да е до 12та седмица, но на скрининга в Марковсв 12та седмица, лекарката ми каза да продължавам докато плацентата не се вдигне, защото е ниско. Чак другата седмица съм при моята АГ и тя ще прецени дали постепенно да не започна да го спирам постепенно. Хем ми писна от него, хем свикнах и с него някак си се чувствам по-спокойна.
Здравейте бъдещи мами ☺️, досега не съм писала, но днес вече разбрахме и пола - първа бременност, на 22г., термин -04.11(засега ) и ще си имаме момченце 💙. С две думи си е доста чакано и желано бебе, като се надявам всичко да е наред до края.
По повод утрогестана...наложи ми се още във втори месец(може би 6та седмица) да го започна заради отлепяне на плодния сак , огромен хематом, съответно и престой в болница за седмица. Едва днес на прегледа (17-та седмица) доктора каза, че мога след 2 дни да го спра. Мисля че е до организъм, понеже говорих с познати и те не са имали подобни проблеми. Надявам се нещата при теб да се оправят съвсем скоро. Може би ти трябва повече почивка + прием на утрогестан. Вярвай, че всичко ще се оправи. Пращам на всички прегръдки 🤍

# 434
Lady25 , благодаря за информацията. 😊

Leti07 , знам, че от momcozy има много доволни, също са hands free. Относно количката и аз съм в голяма чуденка. Хем искам да е красива, хем удобна, маневрена и в същото време да не струва няколко хиляди. 😂 Засега сме се спрели на Tutis Uno 5+ , има добри отзиви за марката и конкретно тази серия. За кошчето и аз се чудя, ако го вземеш с количката се оскъпява с 200-300 лева. Не съм запозната какви са цените на хубави кошчета, ако се купят отделно, но тези от 500 лева нагоре ми идват в повече. 😂

Общи условия

Активация на акаунт