Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 802
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
В началото бих определила движенията като еднократни, нежни вълнички. Усещах ги ниско отпред, в областта на таза. Сега са доста по-отчетливи побутвания. 😊

# 661
Аз усетих нещо като пърхане в 14г.с , вече съм сигурна, че е било бебето. Не знам как толкова рано, при условие, че ми е първа бременност. В края на 15г.с усетих отново на няколко пъти нещо като леко докосване, а в последните дни на 16г.с взех да го усещам доста по-осезаемо. Сега съм 17+1 и не се спира. Досега беше само вечер, но днес и сутринта няколко минути го усещах и все още ми е доста странно чувството. Щом мъжът ми успя да го усети с ръка снощи, явно ще си имаме многоо активно бебе. 😃 Докторката ми каза, че е, защото съм слаба, но определено вече не мога да се определя като такава 🥴 и не го приемам като реално обяснение това. 😂
Изтеглиха го 200 грама и засега върви точно с термина - 17.11. На фетална съм чак на 17 юли, вече нямам никакво търпение, а има повече от месец до тогава.

# 662
Fayona Супер новини, девойката добре изглежда да се развива, ти кога ще ходиш за втора фетална, че май и ти при Мирчева беше за първата. Аз се записах за 19.06, часът ми беше за 17.06, но вторниците са ми по-натоварени и преместих за четвъртък.
Тръгнах да пиша, че като си със задна плацента би трябвало по-рано да започнеш да усещаш, защото отпред нямаш още 1 стена, аз съм с предна и ми е много криво понякога, че още нищо не усещам, а даже ми е втора бременност.

Ние с казването с моя мъж сме много зле, но май вече почти всички знаят, поне от към роднини, откъм приятели има някои, които не знаят, но те не са ни в най-близкия кръг, та не го виждам като проблем.

На последния преглед ми взимаха микробиология и сега се оказа, че имам гъбички и ми е много тъпо, откакто доктора каза и сякаш всичко ме дразни, а до преди това си живеех добре, както и да е ще ги лекуваме и всичко ще е точно. Нямам търпение вече за четвъртък да разбираме пола и да се спира с драмите, че на първата фетална ни казаха 70% момче, на последния преглед моя доктор каза 90% момиче и малко натоварва това.

По въпроса за раждането си записахме час за разговор с Олга на 23ти и се записах за отворени врати в Майчин дом на 10.07, те имат всеки четвъртък и аз много наивно си мислех, че като звънна в понеделник и те ще ми дадат час още същата седмица, но не стана. Grinning Ще прозвъня и Зебрите и да, реално търся място където и татко да може да присъства.

Доколкото знам в Надежда и бащите присъстват на раждането, поне дълго време в метрото имаше такива реклами 😀

# 663
Аз съм със задна плацента,но бебчо е с гръбче към моя корем и реално с лице към плацентата, усещам как леко побутва някъде навътре в корема и нещо кухо все едно удря, имам чувството,че рита плацентата,но едвам-едвам се усеща... 😅

# 664
Ние на близките казахме след като чухме пусла ( родители и сестри) а на останалите като влязах в 4 месец.

Доплер нямам , но съм чувала доста кофти неща за тях и няма и да взема, същото е за стволови клетки.

На работа шефката разбра с първия кръвен положителен тест. ( Имам си фирма и си работя сама за себе си 🤣)

Другата седмица ни е контролният, вече нямам търпение 😇

Може ли да споделите, относно кофти нещата за доплера?

Toва което чух, освен паниката като не намерите пулса, е че вълните които облъчват бебето не са добри за самото бебе. Ако е лошо качество доплер ( някой евтин  или фалшив) дори можело да му навреди. Не твърдя че е вярно, но аз лично не бих рискувала.

Иначе съм с предна плацента, нищо не усещам за сега но ми е първа бременност ( стигнала до толкова напреднала седмица, вече съм 17 и 4. Надявам се скоро да усетя нещо Heart

# 665
В тази статия на Healthline има информация за домашните доплери.
https://www.healthline.com/health/pregnancy/at-home-fetal-doppler#safety-concerns

Преведено с Google Translate:
Няма изследвания, които да показват, че ултразвукът е вреден, но е най-добре да се внимава, когато става въпрос за здравето на вашето бебе. Както обяснява биомедицински инженер от FDA: „Ултразвукът може леко да нагрее тъканите, а в някои случаи може да създаде и много малки мехурчета (кавитация) в някои тъкани.“

Това е по-тревожно, когато става въпрос за домашни фетални доплери, защото някои родители може да искат да посягат към своите фетални доплери всеки ден. Използването му за няколко минути веднъж седмично не би трябвало да причини вреда на вашето бебе.

# 666
Аз от няколко дни вече усещам госпожицата да мърда страшно много (в 17 г.с. съм). Чувството на първото дживение беше невероятно. В началото мислих, че са червата, но като видях как ми се повдига коремът и разбрах, че не са те Grinning И между другото случайно в крак с темата аз вчера си поръчах домашен доплер, не издържах Grinning Но благодаря за инфото, ще се старая да го използвам минимално.

# 667
Здравейте момичета! Аз тъкмо се връщам от рутинен преглед. Провериха урината ми, но се оказа, че съм дехидратирана и ще трябва да си наблягам на водата, а аз се усещам, че не пия и на моменти си усещам устата доста суха, но ще го поправя това нещо. Иначе чухме пулса на малкото бебо - 151 в минута и малкия ми син също го чу, беше много приятно и успокояващо. Казвам успокояващо, защото онзи ден с мъжа ми усетихме нещо като пърхане и мислим, че е бебо, но оттогава не съм усещала. Също ми казаха и за секциото - най-вероятно ще съм пак със секцио, за което се радвам, защото съм и с ЧПВ, което казаха, че е няма влияние върху бебето. Но аз изрично попитах дали може да си направя пап теста през септември, но лекарката каза, че е по-добре да се изчака, защото все пак си е инвазивна процедура. Пак се увлякох, извинете, надявам се всички да сте добре Simple Smile)

# 668
Моя преглед вчера мина добре. Имаме второ предположение за момиче 🩷 125гр.
 Обаче имам сериозни проблеми със стомаха и забравих да попитам за някакъв позволен пробиотик. Може ли някой, който има такава пропоръка да сподели марка, защото вече в чудо съм се видяла 🤗

# 669
 Обаче имам сериозни проблеми със стомаха и забравих да попитам за някакъв позволен пробиотик. Може ли някой, който има такава пропоръка да сподели марка, защото вече в чудо съм се видяла 🤗

Аз си пия Пробиен Фемифлора, но той е по-скоро за женското здраве, така да се каже.
Иначе съм чувала някои майчета си пият омнибиотик панда и им действа добре.

# 670
Момичета, забелязвам от вчера, че ми се подуват глезените като днеска е вече доста по-осезаемо и единия е малко по-подут. Не е твърде голямо и се надявам сега през нощта да спадне, но яко някой има съвети за намаляване на подуването, моля да сподели 🙏

# 671
katse, срещу подуване на стъпалата и глезените се препоръчват компресионни чорапи и ортопедични стелки за обувки. Аз съм с компресионен чорапогащник и нямам никакъв проблем с подуване.

# 672
Мен ми изписа този, нямам още впечатления, тъй като го пия по-малко от седмица.

# 673
Katse, мери кръвното често. Ако тръгне да се вдига + подуването, бягай на лекар. Ако е само подуването, както са ти казали, компресионните чорапи + вдигай максимално краката нависоко, особено вечер.

# 674
Ох, и аз имам проблеми със стомаха. Пия Гавискон саше и смея да твърдя, че ми действат добре. На самта кутия даже си пише, че са позволени при бременост и кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт