Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 804
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
С нетърпение чакам прекия ми началник да се върне на работа идните дни и да му кажа първо на него, след това и на останалите (мисля, че така е правилно). Вече не знам какво да обличам и как да се крия от колегите в тези жеги. При мен няма опция хоум офис за съжаление.

# 646
Здравейте момичета,някоя от Вас приема ли биозин мама и магнерот,в какви дози са Ви изписани при вас ?От витамините за бременни на мен страшно много ми се гадеше и ги спрях напълно,ще разчитам на сезонните плодове ,от влизането ми тази седмица в 19 седмица ми се появиха и киселини, опитвам с ябълки,сода за пиене и по ранно вечеряне,просто като цяло явно е нужно да понамаля и храненето,че съм вече +8килограма
Здравей 😊
Аз пия магнерич (мисля че беше 400мг) 3х2 и биозин мама 2х1 понеже организма ми е доста слаб, а и с тези вируси няма как да се опазят иначе

# 647
И аз работя в ИТ фирма. Едвам изчаках да получа амбулаторен лист, на който пише бременност - потвърдена. Казах на прекия си ръководител и засилих листа към HR. Това го направих точно след като разбрах, че са съкратили човек от моя екип. Вярно - той беше в Щатите, ама все пак реших, че няма нужда и това да мисля. Пратих си официално амбулаторния лист и си свиркам. Поне за това да не мисля Simple Smile

# 648
Момичета,купих си втора ръка панталони за бременни,ама не уцелих размера - поръчах 46 и ХЛ, като чувал са ми.. Дадох 30лв за три панталона,ама ме е яд😀

# 649
18+2 седмица съм и на последния преглед, докторът ми каза, че плацентата ми била много ниско. Около 1.5см, а трябвало да е поне 3-4-5см. Заръча ми да подпирам леглото 1 месец до следващия преглед (24 юни). Та, исках да видя дали има някоя друг минал през "ниската плацента" и има ли някакви лайф-хакове за повдигане? Нямам проблеми като цяло, да чукна на дърво, но и не мога само да лежа.. 😟

П.п. от прена теста имах вече пола, но бях помолила доктора да не ми казва и ми го беше дал в един плик. Да ама на последния преглед се видя мъжкия атрибут и докито възкликна "я, ма то мъжко, бе, виж каква пи*ка" 🤣 тааа, момче ще е. Таткото още не знае, но ще е много щастлив 🤣

# 650
Ние на близките казахме след като чухме пусла ( родители и сестри) а на останалите като влязах в 4 месец.

Доплер нямам , но съм чувала доста кофти неща за тях и няма и да взема, същото е за стволови клетки.

На работа шефката разбра с първия кръвен положителен тест. ( Имам си фирма и си работя сама за себе си 🤣)

Другата седмица ни е контролният, вече нямам търпение 😇

# 651
Мамчета от 4 дена усещам вече  бебче
По календар съм 16г.3с но по ехограф съм 17г.3с -162гр 🍀💗Имам клипче как рита но не ми дава да качвам😕

# 652
Ние на близките казахме след като чухме пусла ( родители и сестри) а на останалите като влязах в 4 месец.

Доплер нямам , но съм чувала доста кофти неща за тях и няма и да взема, същото е за стволови клетки.

На работа шефката разбра с първия кръвен положителен тест. ( Имам си фирма и си работя сама за себе си 🤣)

Другата седмица ни е контролният, вече нямам търпение 😇

Може ли да споделите, относно кофти нещата за доплера?

# 653
Аз съм чувала,че невинаги може да намериш пулса на бебето и това естествено и мен би ме притеснило 😅

# 654
Аз за себе си смятам, че един такъв доплер би ми навредил психически и сигурно бих злоупотребявала с използването му. Недай си Боже да ми се стори нещо странно, необичайно, да се филмирам излишно още повече. 😀
Но, разбира се, това съм аз, за другите може да не е така. Simple Smile
А относно дрехи, аз си поръчах от Трендиол (не знам дали така се изговаря) турски марки са - супер леки летни панталони с ластик, шарени, направо топ! Не са за бременни, но са дълбоки и ластикът е удобен, та ги нося като за бременни. Поръчах и тениски, но не са 100% памук, та мисля да поръчам още неща, но този път внимателно да гледам за материята.

# 655
Днес сутринта и аз минах на преглед, по календар трябва да съм 19+1, но бебка вече отговаря на 20+6 и е 347 грама. Със задна плацента съм, което означава, че има да почакам преди да почна да усещам движенията й, но явно ще се заредя с повечко търпение.

# 656
Аз записах и втора фетална морфология току що. Пак при Иванов в Стара Загора.
За 3ти юни, когато ще съм точно в 20г.с.
как мина втората фетална морфология

# 657
Fayona Супер новини, девойката добре изглежда да се развива, ти кога ще ходиш за втора фетална, че май и ти при Мирчева беше за първата. Аз се записах за 19.06, часът ми беше за 17.06, но вторниците са ми по-натоварени и преместих за четвъртък.
Тръгнах да пиша, че като си със задна плацента би трябвало по-рано да започнеш да усещаш, защото отпред нямаш още 1 стена, аз съм с предна и ми е много криво понякога, че още нищо не усещам, а даже ми е втора бременност.

Ние с казването с моя мъж сме много зле, но май вече почти всички знаят, поне от към роднини, откъм приятели има някои, които не знаят, но те не са ни в най-близкия кръг, та не го виждам като проблем.

На последния преглед ми взимаха микробиология и сега се оказа, че имам гъбички и ми е много тъпо, откакто доктора каза и сякаш всичко ме дразни, а до преди това си живеех добре, както и да е ще ги лекуваме и всичко ще е точно. Нямам търпение вече за четвъртък да разбираме пола и да се спира с драмите, че на първата фетална ни казаха 70% момче, на последния преглед моя доктор каза 90% момиче и малко натоварва това.

По въпроса за раждането си записахме час за разговор с Олга на 23ти и се записах за отворени врати в Майчин дом на 10.07, те имат всеки четвъртък и аз много наивно си мислех, че като звънна в понеделник и те ще ми дадат час още същата седмица, но не стана. Grinning Ще прозвъня и Зебрите и да, реално търся място където и татко да може да присъства.

# 658
kinira, правилно си запомнила, че съм при Мирчева. Записала съм се чак за 1-ви юли, че с първата морфология много подраних от нетърпение и сега умишлено по към края на периода ще ходя. Иначе аз и сега нямам търпение за нея, че напоследък от прегледите при АГ не получавам никакви снимки, а от Мирчева ми е любимата, с която съобщихме на семейството. За плацентата поне това прочетох в интернет, на мен ми е първа бременост до такъв етап, та нямам личен опит. Дори не мога да преценя и как трябва да ги усещам движенията и вероятно трябва да станат доста очевидни, за да не ги бъркам с газовете, които си имам редовно.

# 659
за усещанията не се притеснявай, на мен ми е втора и пак не съм сигурна, все пак тези които помня са от 9тия месец и е доста различно да те подпубтва едно 2,5+кг човече, съвсем различно е някой 200-300гр, та ще си дойдат нещата на мястото. Аз си слагам ръка на корема и си лягам или седя в покой и така сякаш усещам нещо, че докато се движиш и детето си спи, защото си го клатушкаш и му е готино. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт