Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 894
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте на всички! За пръв път пиша тук, но се включвам в тази тема, защото много ми хареса отношението на подкрепа и ми се струва полезно да има човек с когото да сподели (който ще разбере и е на същото дередже кажи речи).

Не 31 години съм, с първа бременност с термин според развитието на плода 4 ноември (по първоначална дата излизаше 29 октомври, но това не изглежда особено вероятно). Още не знам пола и не мисля да правя пренатален, защото на морфологията всичко изглеждаше добре.

В момента ме мъчи настинка (внимавайте явно има вирусчета.. аз не знам тази как я хванах точно след 6 дена отпуск, в които нищо особено не съм правила..). Май отивам към оправяне, но още ме мъчи запушения нос и не мога да се наспя като човек.

Симптомите иначе от самата бременност май са били доста стандарти при мен - спи ми се много повече от преди, бързо се уморявам и имах гадене до преди няколко седмици, но винаги за кратко (не ме е мъчило по цял ден).
За сметка на това обаче силното ми главоболие (нещо като мигрена) се проявяваше много по-често последните три месеца, но оцелях, а вече мога да пия упсарин, което принципно ми помага.

Надявам се останалите да са здрави и да ви се размине грипа 🤞и искам да благодаря за хубавата тема ❤️

# 181
Момичета, след феталната веднъж месечно ли ще ходите на преглед?

# 182
Здравейте на всички! За пръв път пиша тук, но се включвам в тази тема, защото много ми хареса отношението на подкрепа и ми се струва полезно да има човек с когото да сподели (който ще разбере и е на същото дередже кажи речи).

Не 31 години съм, с първа бременност с термин според развитието на плода 4 ноември (по първоначална дата излизаше 29 октомври, но това не изглежда особено вероятно). Още не знам пола и не мисля да правя пренатален, защото на морфологията всичко изглеждаше добре.

В момента ме мъчи настинка (внимавайте явно има вирусчета.. аз не знам тази как я хванах точно след 6 дена отпуск, в които нищо особено не съм правила..). Май отивам към оправяне, но още ме мъчи запушения нос и не мога да се наспя като човек.

Симптомите иначе от самата бременност май са били доста стандарти при мен - спи ми се много повече от преди, бързо се уморявам и имах гадене до преди няколко седмици, но винаги за кратко (не ме е мъчило по цял ден).
За сметка на това обаче силното ми главоболие (нещо като мигрена) се проявяваше много по-често последните три месеца, но оцелях, а вече мога да пия упсарин, което принципно ми помага.

Надявам се останалите да са здрави и да ви се размине грипа 🤞и искам да благодаря за хубавата тема ❤️
Добре дошла😊
Сигурна ли си, че можеш да пиеш упсарин? Аз знам,че само парацетамолът е позволен, освен,ако аспиринът не ти е предписан де. Просто ми стана интересно, защото аз последно време имам проблем с главоболието - проявява се често последните седмици, явно ми пада кръвното и е ужасно и не минава от нищо, дори от парацетамол. Единственото, което майка ми ми каза и пробвах с надсмешка беше - изтискан лимон в кафето - веднага ми мина!
Ако някой има проблем - да знае.

Момичета, след феталната веднъж месечно ли ще ходите на преглед?
И мен този въпрос ме мъчи, струва ми се страшно дълго време на 1 месец...

# 183
Аз си продължавам по същия график като пред нея - веднъж на две седмици, но много зависи от това колко рискована се води бременността, график на следящия лекар и най-вече дали е на частно или по здравна каса.

# 184
Моя АГ,  при когото си ходех и преди бременността, е по здравна каса, но не изражда. Вика ме веднъж в месеца. Сега от края на май ще започна да ходя веднъж в месеца и при този лекар, който избрах да раждам при него, живот и здраве. ( няма да е при която първия път, имах доооста усложнения, едвам оцелях 😅 ) Та така ще ходя на две седмици на преглед. Иначе с първата бременност пак ходих веднъж в месеца.

# 185
Момичета, аз да се оплача, в неделя ме приеха с частично отлепване на плацентата. Много бързо се стопира кървенето и ме изписаха след няколко дни. Сега съм на легло, общо взето ходя само до тоалетна, малко повече да се размърдам и веднага ме започва дискомфорт или лека болка ниско долу. Терапията ми е 3х2 утрогестан, 3х1 но шпа, при нужда повече и магнерот 2х1. Уж с бебо всичко е наред, вторник имам пътуване заради феталната и много се притеснявам, а и като цяло ми е филм…

# 186
Lady, дано най-лошото вече е минало. Пази режима, приемай си лекарствата, това трябва да е достатъчно! Не би следвало само едното пътуване да влоши нещата. След него гледай да почиваш повече отново. Но не се притеснявай. Ще видиш бебчето и всичко ще бъде наред Hug

# 187
Всичко ще бъде наред, щом кървенето е стопирано, имаш лечение и го спазваш, заедно с мерките, нещата бързо ще си дойдат на мястото. Пътуването предполагам, ще го прекараш возейки се в кола, така че няма да е кой знае колко натоварването. Не се тревожи, стискаме палци и очакваме хубавите новини във вторник Simple Smile

# 188
Благодаря ви много, със сигурност имах нужда да го чуя! ❤🤗

# 189
Всичко ще е наред, вярвай го! Ние сме тук до теб❤❤❤

# 190
LadyK3, би ли споделила какви бяха симптомите ти по отношение на болките малко по-подробно освен кървенето и кое започна първо? Тази вечер усещам почти непрестанен дискомфорт и болки ниско долу към пубисната кост, които много ме притесняват и съм на път да тръгвам към спешното…

# 191
LadyK3, надявам се да се чувстваш по-добре и да си спокойна!

# 192
Благодаря за подкрепата, бях се отчаяла. ❤❤❤

orhidealover , около 22ч започнаха болки типични за менструални, една идея по-силни от тези, които имам по време на бременността. Същите такива получих и в 7г.с и отивайки до тоалетната прокървих, но тогава беше доста по-малко от сега. Общо взето ме заболя и след около 20-30 минути усетих, че нещо стана, проверих и имаше кръв. Направо започна да шурти… Веднага отидохме в спешното и ме приеха. Ако имаш съмнение за нещо, за твое успокоение отиди да те прегледат. Надявам се да е фалшива тревога и да няма проблем! ❤

# 193
LadyK3, минала си през нещо наистина травмиращо, радвам се, че сте успели да овладеете положението! Heart Почивай си повече вкъщи, а за пътувването за ФМ не се притеснявай, все пак няма да го вървиш пеша разстоянието.

# 194
LadyK3, не се притеснявай. Пази леглото, до вторник всичко ще е наред. При предишната бременност имах 2/3 отлепване и със същата терапия за 3 дни се беше възстановило напълно. 🙏😘

Общи условия

Активация на акаунт