Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 972
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте. И аз имам въпрос.
Първото ми раждане беше секцио (не беше по мое желание) наложи се.
Живи и здрави до второто раждане ще са се минали 6г и половина.
Въпроса ми е според вас дали може да е нормално?

# 256
ivkon4ety92 , има такива случаи, даже все по-често се случва, но не всеки лекар го прави. Трябва да разпиташ, може би има и някакво значение, не съм запозната.

# 257
Здравейте. И аз имам въпрос.
Първото ми раждане беше секцио (не беше по мое желание) наложи се.
Живи и здрави до второто раждане ще са се минали 6г и половина.
Въпроса ми е според вас дали може да е нормално?
То може и след 1 година, но трябва да се проследи как е зарастнал белегът на матката. Новата тъкан там не е толкова еластчна, чрез преглед ще се проследи колко е изтъняло мястото и дали ще издържи на контракции. Честно казано, сред моите близки решили да раждат естествено след секцио, няма някой с отказ от лекар.

# 258
Та случвало ли ви се е на преглед бебчето да си спи спокойно? 
Да, точно на феталната. Чак след средата на прегледа се размърда активно и лекарят каза "най-накрая го събудихме". Не виждам нещо притеснително в това.

# 259
На мен и АГ, и на феталната,изрично ми казаха,че не мога естествено, че е много изтъняло мястото, защото мен се наложи да ме оперират все едно ново секцио и втори път, заради лекарска грешка..

# 260
Здравейте, момичета! Излязоха ми резултатите от стерилната урина и излиза, че имам Ешерихия коли! Моля да кажете дали е нещо притеснително и някой сблъсквал ли се е с такава бактерия! Изпратих резултатите на гинеколога и уролога но все още нямам отговор! Нямам никакви оплаквания, нито болка нито парене, преди няколко дни само по-често и оскъдно уриниране, но след повече прием на вода се нормализираха нещата.

# 261
При първата бременност имах тази бактерия, изписаха ми антибиотик за 7 дни и всичко беше наред.

# 262
Та случвало ли ви се е на преглед бебчето да си спи спокойно? 
Да, точно на феталната. Чак след средата на прегледа се размърда активно и лекарят каза "най-накрая го събудихме". Не виждам нещо притеснително в това.
Благодаря, успокоих се 😊🌞

# 263
Бебчетата спят през по голямата част от времето в утробата, съвсем нормално е. 😊 Много често лекарите даже препоръчват преди преглед да сме пили кафе или да сме яли нещо сладко, за да се събуди бебето и да могат по-добре да го огледат.

Нормалното раждане след секцио, особено след толкова дълго време, е напълно възможно. Ако държите на това, просто трябва да намерите лекар, който е склонен да опитате, защото на много от тях не им се занимава или не им се поема риск, дори и той да е минимален (а то риск винаги има при всяко едно раждане) и е много лесно оправдание. В групата с първото ми дете даже имахме една мама, която роди нормално след две раждания със секцио.

# 264
Много интересно и мерси, че се подхвана тази тема за естествено след секцио. И аз родих със секцио сина ми преди 5 години и се учудвам, че на нито един от прегледите, които имах досега не ми споменаха, че пак ще е секцио. Тук в Англия като цяло насърчават естественото раждане и може би все още не искат да си правят заключения, но ще ги питам на следващия преглед:)

# 265
Привет от мен! Излезе пренаталният, всичко ни е наред, момиче чакаме. Вече съм спокойна 😅 Та чак твърде много 😁
Само тази хрема с носа не минава и на моменти е супер досадно, спя с лук до леглото, наблъсках аромадифузера с мента, лавандула и чаено дърво над нормалните капки, имам спрей с морска сол, но май повече кихам от него 🙈 Имате ли представа за някакви противоалергични билки или хомеопатия, че ще полудея от сърбеж в носа вече... и синусите болят вече по-често
Btw, като казахте бактерии, чудя се вече да не да имам и аз някаква бактерия в носа, като дете имах стафилококова инфекция и напоследък много често почнаха тези хреми.. Следя цвета на секретите и понякога ми се струва съмнително, но обективно в 90% от времето няма нищо притеснително, точно като хрема са си 🤷‍♀️

# 266
Да ви питам за съвет. Преди 2 дена ми тече обилно кръв от носа и доста ми се запушва. Прочетох, че "Хормоналните промени предизвикват подуване на лигавицата на носа, което може да доведе до запушен нос и да ви накара да хъркате през нощта. Тези промени може също да доведат до по–лесно кървене от носа. Преди да използвате деконгестант, се консултирайте с вашия лекар. Физиологичен разтвор и други природни методи могат да бъдат по–безопасни начини да изчистите запушванията по време на бременността. Можете също така да опитате да използвате овлажнител за въздух в дома ви. За да спрете кръвотечението от носа, си дръжте главата изправена и прилагайте натиск за ноздрата за няколко минути, докато кървенето спре.". Въпросът ми е дали някоя от вас има подобен проблем и бихте ли ми препоръчали подходящ овлажнител за въздуха.

# 267
Кога пусна пренатеста? За колко дни излязоха резултатите?
Аз пуснах в понеделник и се притеснявам дали всичко ще е наред Simple Smile

Привет от мен! Излезе пренаталният, всичко ни е наред, момиче чакаме. Вече съм спокойна 😅 Та чак твърде много 😁
Само тази хрема с носа не минава и на моменти е супер досадно, спя с лук до леглото, наблъсках аромадифузера с мента, лавандула и чаено дърво над нормалните капки, имам спрей с морска сол, но май повече кихам от него 🙈 Имате ли представа за някакви противоалергични билки или хомеопатия, че ще полудея от сърбеж в носа вече... и синусите болят вече по-често
Btw, като казахте бактерии, чудя се вече да не да имам и аз някаква бактерия в носа, като дете имах стафилококова инфекция и напоследък много често почнаха тези хреми.. Следя цвета на секретите и понякога ми се струва съмнително, но обективно в 90% от времето няма нищо притеснително, точно като хрема са си 🤷‍♀️

# 268
Момичета , пренатеста излезе, всичко е наред и при нас. Очакваме една малка принцеска ( за изненада на всички). 🌷

# 269
За колко дни беше готов резултата?
Момичета , пренатеста излезе, всичко е наред и при нас. Очакваме една малка принцеска ( за изненада на всички). 🌷

Общи условия

Активация на акаунт