Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 983
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Да ви питам за съвет. Преди 2 дена ми тече обилно кръв от носа и доста ми се запушва. Прочетох, че "Хормоналните промени предизвикват подуване на лигавицата на носа, което може да доведе до запушен нос и да ви накара да хъркате през нощта. Тези промени може също да доведат до по–лесно кървене от носа. Преди да използвате деконгестант, се консултирайте с вашия лекар. Физиологичен разтвор и други природни методи могат да бъдат по–безопасни начини да изчистите запушванията по време на бременността. Можете също така да опитате да използвате овлажнител за въздух в дома ви. За да спрете кръвотечението от носа, си дръжте главата изправена и прилагайте натиск за ноздрата за няколко минути, докато кървенето спре.". Въпросът ми е дали някоя от вас има подобен проблем и бихте ли ми препоръчали подходящ овлажнител за въздуха.
И моят нос е вечно сух и при най-малкото докосване има кръв, но съм предупредена и не се плаща поне от това 😄 Иначе и венците ми кървят последно време, но и това знам, че е в реда на нещата.
Аз използвам само Стеримар, а когато имам болка в синусите много ми помага нагрята морска сол в кърпичка/парцалче. И прилагам внимателно върху синусите. Като цяло си имам хроничен синузит и ми е слабо място, но не се беше проявявал доста време. След няколко дни нагревки с морска сол нещата се нормализираха. Simple Smile
За овлажняване може да си правите леки инхалации над тенджера отново с вода и малко морска сол вечер.
П.П. Ходих да търся в аптеката от онези вазелинчета с етерични масла - основно евкалипт, но фармацевтът ми каза, че етеричните масла са противопоказни при бременност и ми каза само морска сол.
Аз капки за нос с ксилометазолин избягвах преди бременността, защото ми причиняват сърцебиене, а сега изобщо не си и помислям за тях. Отделно, че още повече изсушават лигавицата и водят до куп проблеми от безразборно използване, включително и пристрастяване - имам доста примери около себе си.

# 271
Пуснах в понеделник кръв, но при мен беше втори опит защото в 11 + 1 бях с ниска фетална фракция. Може би има значение

# 272
Ясно, благодаря ❤️
Аз също в понеделник го направих, надявам се скоро да имам резултат и всичко да е наред ❤️ 🙏

Пуснах в понеделник кръв, но при мен беше втори опит защото в 11 + 1 бях с ниска фетална фракция. Може би има значение

# 273
За синузит (хроничен или не) много силно препоръчвам електрическа възглавничка. Има същия ефект като затоплената морска сол (топли), но доста по-дълго и лесно Blush пускам я да се сгрее и слагам на лицето, помага ми изключително много Blush

Надежда, при мен резултатът излезе на четвъртия работен ден след този, в който го пуснах. Пуснах го в петък (02.05) и излезе на следващия петък (09.05), като имаше един почивен тогава (06.05). Дано скоро излезе и твоят, за да не се притесняваш Hug

# 274
Але, Мери, радвам се, че всичко е наред при вас и честити момиченца! Sparkling Heart Gift Heart
Мери, знаеш ли си термина вече, че да те вмъкна където трябва в списъка?

Наде, стискам ти палци и при теб тези дни да излязат резултатите, всичко да е наред и да се успокоиш! Nature Star2

# 275
Даааа, за момента е 17.11 , ама в понеделник може да се промени.

# 276
Момичета, ние минахме морфология и БХС в Марков във вторник и резултатите излязоха много бързо, още вчера. Обаче не разбрах някой ще се свърже ли с мен за обяснение на резултата или е въпрос на свободна интерпретация 😅 В понеделник сме на преглед и пренатест та там мисля да питам. Също така, някой, пускал Панорама - за колко време ви излязоха резултатите?

# 277
При мен излезе на 4ти работен ден след вземането на кръв пренатестът. Стискам палци на всички за хубави новини!
Относно инхалациите, любимо ми е морска сол и малко лайка във вряла вода и после стоя на парата няколко минути. Днес обаче имам нов подход - с кърпа на челото и топлене със сешоар 😅 Много е приятно, шумът също успокоява.
Иначе за етерични и аз знам, че не трябва да се прекалява, но си имам арома дифузер от Тему с вода и няколко капки масла, примерно лавандула или чаено дърво, за хрема също мента става. То се разрежда вътре и е като ароматизатор по-скоро, не знам колко действа за овлажняване на въздуха, но пак е нещо.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 17:10 от ale12345

# 278
Момичета, пиша за да ми олекне малко. Имам притеснение относно прена теста. Правих вижън ( може би знаете) и се наложи да повторя след куп грешки и доста стрес. Вчера излезе резултата, всичко наред много се зарадвахме. И започна притеснението за мен. Феталната фракция е едва 4% ( Днес влизам в 14та седмица, доста е ниска спорем мен) , което доста лаборатории считат за граничен резултат и има голяма вероятност да не е засякло някой от синдромите за които изследват. Започнах да се зачитам из интернет ( голяма грешка, знам) и все повече се притеснявам, че нещо няма да е наред. За това бебе се борихме близо 3 години. Имам и няколко случая със спонтанна загуба в 6та,7ма,9та и 5та седмица. Не знам какво трябва да се случи, за да не ми е сърцето на топка и да не треперя преди всеки преглед. Дали някоя от вас има съвет?

# 279
Мери, не мисля, че феталната фракция трябва да те притеснява. Ако от Vision се притесняваха, щяха да поискат още веднъж да дадеш кръв. На задните страници на резултатите им пише с колко процента сигурност са резултатите и ще видиш, че са доста високи. Напълно те разбирам, тъй като ние също се борихме над 4 години за тази бременност и имаме 3 загуби зад гърба си в 6-7 седмица. Притеснението леко намалява с всеки преглед, но и при мен в 15+5 все още си присъства. Поне спрях всеки път да питам АГ-то вижда ли пулс, докато тя вече си е почнала да си прави стандартните замервания. За съжаление не мога да дам съвет, освен че времето лекува и се надявам с времето на всеки преглед да ти става по-леко! Heart

# 280
Мери, всички треперим. Аз нямам загуби и въпреки това треперя също Simple Smile въпросът е да не се фиксираш толкова върху това.
Имаш си 4-те процента, те са минимумът за теста, така че колко повече са от това няма особено значение. Тестът е готов и всичко в него е наред, повече няма какво да те успокои на този етап  Blush

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 11:00 от -Sunshine-

# 281
Уау до тук 12 момичета и само 5 момчета 🤭 Аз да кажа за моя последен преглед , че по ПРМ трябва да съм 12+2 а ехографа измери, че бебо отговаря на 13+2. Някой друг има ли по същия начин.  Иначе ме регистрираха и пуснах изследвания, като извън пакета пуснах вит.Д, Б12 и токсоплазма. Питах за витамини но каза да си пия само фолиевата, много странно.

# 282
NewWay73, и аз всеки път като обновявам списъка и се изненадвам все повече. В началото бяха 2:2 и после момичета рязко дръпнаха. Ще ми е интересно дали до края ще поизравним силите. При мен също девойката върви 6 дена напред (най-много дори 8 беше), та не мисля, че е нещо притеснително. Аз за момента като витамини пия метилирана фолиева, комплекс Б, С и Д и желязо.

# 283
Привет, момичета!Престашавам се да се запиша при вас😊 Чета ви откакто е създадена темата. Пета бременност ми е, първа успешна през 2016 с прекрасно почти девет годишно момче 💙. Последва декември 2022 спонтанен аборт, юни 2023 кухо яйце и февруари 2024 спряла сърдечна дейност-ембриона се оказа с тризомия 14...Сега съм 15+1 гестационна седмица.
След това, през което преминахме някак си притесненията са на всеки преглед, все на тръни дали всичко е наред. Направихме пренатален тест, ранна фетална морфология и БХС, очакваме отново момче на 7 ноември.Надявам се всички да гушнем живи и здрави своите бебчета и да имаме една спокойна бременност без притеснения 💙

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 18:04 от mimeto999

# 284
Момичета, пиша за да ми олекне малко. Имам притеснение относно прена теста. Правих вижън ( може би знаете) и се наложи да повторя след куп грешки и доста стрес. Вчера излезе резултата, всичко наред много се зарадвахме. И започна притеснението за мен. Феталната фракция е едва 4% ( Днес влизам в 14та седмица, доста е ниска спорем мен) , което доста лаборатории считат за граничен резултат и има голяма вероятност да не е засякло някой от синдромите за които изследват. Започнах да се зачитам из интернет ( голяма грешка, знам) и все повече се притеснявам, че нещо няма да е наред. За това бебе се борихме близо 3 години. Имам и няколко случая със спонтанна загуба в 6та,7ма,9та и 5та седмица. Не знам какво трябва да се случи, за да не ми е сърцето на топка и да не треперя преди всеки преглед. Дали някоя от вас има съвет?
Ако не се лъжа феталната фракция е част от днк-то на бебчето, която се намира в твоята кръв просто. И според мен няма логика да е притеснително, че е малко, щом в лабораторията им е стигнало количеството, за да я изследват. Щом са сложили името си под теста, значи са сигурни,че са успели да разберат, че всичко е наред. Simple Smile
И аз съм сигурна, че ако са имали съмнения за каквото и да било биха ти взели още един път кръв.
Важно е да се успокоиш и заради бебчето и заради себе си и ако това ще те накара да се почувстваш по-добре се обади в лабораторията и поискай да ти обяснят всичко. Аз така бих постъпила.
Успех на всички бъдещи мами е техните бебчета! 🌞

Общи условия

Активация на акаунт