Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 30 919
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
И аз съм на Премама Дуо и ги хрупам 😁
Имам проблем с приема на големи таблетки също, та това ми е единственият вариант 🤷‍♀️

# 481
От моя опит с кърменето ръчните помпи не вършат никаква работа. Ако не беше електрическата в началото изобщо нямаше да мога да кърмя.

Аз и с електрическата не се справих и само се измъчих. Може би от тази гледна точка, ми е споменала ръчната като по-щадящ вариант за моя случай. 😣
Да, вероятно, при нас бебето не беше при мен веднага след раждането и я кърмих за първи път на 10тия ден. В началото опитах с ръчната, но само си травмирах гърдите и не излизаше абсолютно нищо, а кърма имаше като за 3 бебета. С електрическата направо се родих, после вече я ползвах доста рядко, но в началото за мен си е от първа необходимост.

# 482
Минах да видя Точица. Всичко и е наред, нищо не съм успяла да и направя с моите подвизи на ексурзията с децата Blush отговаря си на размерите, матката сега е спокойна, няма никакви драми, щастлива съм Blush записах си следващия час за след цял месец Simple Smile ще има да си почакам, ако нещо не ме притесни по-рано разбира се.

И да се похваля с първата си покупка. Взех си най-накрая желаните дънки за бременни, страхотни са, адски удобни са ми. Ето тези взех, ако някой е любопитен: https://www.aboutyou.bg/p/vero-moda-maternity/danki-vmmsigi-25498176. И са на добра цена според мен Blush

# 483
Момичета в 15 г.с +5 дена съм на 04.06 съм на преглед някакви изледвания пуска ли Аг към този момент освен предишните кръв урина вагинален секрет

# 484
Момичета побърквам се .
В 6г.с. розово течение на прегледа в 8г.с. всичко на ред .В 9г.с. розово течение ,веднага преглед всичко наред .В 10г.с. кафяво течение в 10г.с. +4 дни преглед пак всичко наред ,спря и сега пак в 11г.с. +5 дни се появи  ,не издържам вече да го мисля .
Доктора ми е казал освен ако не стане кръв с болки нямало проблем ,прегледа ми е в понеделник и ако няма нещо друго няма да звъня за преглед ,обаче как да живея спокойно ,изморих се .
Причина не се открива ,един от прегледите беше при друг доктор ,така че две мнения че всичко е наред .
И пия само Дуфастон .
Стискам си палци до понеделник да спре или да остане така ,без промяна и болки .
Sad Sad

# 485
Момичета побърквам се .
В 6г.с. розово течение на прегледа в 8г.с. всичко на ред .В 9г.с. розово течение ,веднага преглед всичко наред .В 10г.с. кафяво течение в 10г.с. +4 дни преглед пак всичко наред ,спря и сега пак в 11г.с. +5 дни се появи  ,не издържам вече да го мисля .
Доктора ми е казал освен ако не стане кръв с болки нямало проблем ,прегледа ми е в понеделник и ако няма нещо друго няма да звъня за преглед ,обаче как да живея спокойно ,изморих се .
Причина не се открива ,един от прегледите беше при друг доктор ,така че две мнения че всичко е наред .
И пия само Дуфастон .
Стискам си палци до понеделник да спре или да остане така ,без промяна и болки .
Sad Sad
Не се притеснявай, пий каквото са ти казали и почивай повече! Щом е станало тъмно кафяво значи е стара кръв. Или поне така ми го обяснява моят доктор. Тоест каквото и да е станало е приключило. Аз от 5 седмици пия утрогестан. Не се знае до кога поради същата причина. Просто някои сме по-чувствителни и промените в организма ни се отразяват повече. И аз се побърквам понякога .. даже доста, но се успокоявам, че щом няма болка и някакви други неразположения няма проблем и го приемам за нормално. Само да вмъкна, че на мен до сега 2 пъти ми се е случвало да имам зацапване.
Отделно имам в миналото спонтанен аборт в 9гс , та смятам, че знам какво да очаквам ако се случи най-лошото и повярвай ми то не започва в тъмно кафяво зацапване..

# 486
Момичета колко килограма качихте до сега,аз се чувствам вече като малко слонче,плюс 8 кг от 60 съм 68,аз съм с височина 176,направо не ми се мисли до края....С първата бременост качих 25кг ,но тогава бях доста по слаба и млада,просто много ми се хапва тестено и сладко,нищо друго общо взето
И аз съм качила бая
62кг сега съм 68кг 15г.с и при двете ми бременности съм качвала 20кг,мисля че и тая ще ги стигна😬💗

# 487
Благодаря ти .Думите ти ми идват като нещо с което да се успокоя ,прегледа е скоро.Ще гледам да не откачам..
Момичета побърквам се .
И пия само Дуфастон .
Sad Sad
Не се притеснявай, пий каквото са ти казали и почивай повече! Щом е станало тъмно кафяво значи е стара кръв. Или поне така ми го обяснява моят доктор. Тоест каквото и да е станало е приключило. Аз от 5 седмици пия утрогестан. Не се знае до кога поради същата причина. Просто някои сме по-чувствителни и промените в организма ни се отразяват повече. И аз се побърквам понякога .. даже доста, но се успокоявам, че щом няма болка и някакви други неразположения няма проблем и го приемам за нормално. Само да вмъкна, че на мен до сега 2 пъти ми се е случвало да имам зацапване.
Отделно имам в миналото спонтанен аборт в 9гс , та смятам, че знам какво да очаквам ако се случи най-лошото и повярвай ми то не започва в тъмно кафяво зацапване..

# 488
Момичета, минавам да кажа здравейте и аз да споделя напоследък как се чувствам. Прочетох, че много от вас са по-скоро тревожни и тъжни, е и аз съм така. Имам страхове за секциото и въобще за цяла бременност.
В 16г.с. + 3дни и всеки ден е различен. Напоследък имам едно неприятно сърцебиене от време на време, както и задух, ниско кръвно, леко стягане в корема като в менгеме. Изследванията са ми добри. Пия магнезии, холин, желязо.  Исках да ви попитам при вас има ли сходни моменти и дни?
Отделно все още не мога да преценя дали отново искам да се доверя на Токуда за второто раждане. Вие вече решихте ли къде да се насочите за раждане и при кой специалист?
Благодаря ви предварително! Коментарите ще ми бъдат полезни!

# 489
Шуши, след като минат изследванията по здравна каса на прегледите вече само мерят кръвното налягане, освен ако нещо не ги осъмни или ти да имаш някакви специфични симптоми, които да изискват допълнителни изследвания.

Яница, аз съм се насочила към Софиямед, тъй като ми е най-удобна като локация и там изражда следящият ме АГ, на когото имам пълно доверие.

# 490
Благодаря ти .Думите ти ми идват като нещо с което да се успокоя ,прегледа е скоро.Ще гледам да не откачам..

Няма защо, в крайна сметка смятам, че всички сме тук за да си даваме взаимно подкрепа и да споделяме опит!

# 491
Да се опитам да ви разсмея малко.

Взех си компресионни чорапи, че имам restless leg syndrome (като изтръпване на краката вечер, постоянно трябва да ги мърдам, много дразнещо). Та след 2 дена носене нон-стоп, краката ми са добре, нямам изтръпвания. И се хваля на моя мъж тая сутрин Satisfied Той ме гледа, гледа:

"Абе в началото си спомням само жартиери, fishnet чорапи, Victoria's Secret бельо... Сега компресионни чорапи" Laughing

В тоя момент се сещам, че всъщност съм с едни бабешки Victoria's Secret бикини и викам ей сега го забих. Laughing Та скочих от стола да му показвам ама докато стигна до бикините, скрити под клин до гърдите и огромен корем, той вече беше умрял от смях с мен. Та така си останаха баш Secret Satisfied

# 492
Да се опитам да ви разсмея малко.

Взех си компресионни чорапи, че имам restless leg syndrome (като изтръпване на краката вечер, постоянно трябва да ги мърдам, много дразнещо). Та след 2 дена носене нон-стоп, краката ми са добре, нямам изтръпвания. И се хваля на моя мъж тая сутрин Satisfied Той ме гледа, гледа:

"Абе в началото си спомням само жартиери, fishnet чорапи, Victoria's Secret бельо... Сега компресионни чорапи" Laughing

В тоя момент се сещам, че всъщност съм с едни бабешки Victoria's Secret бикини и викам ей сега го забих. Laughing Та скочих от стола да му показвам ама докато стигна до бикините, скрити под клин до гърдите и огромен корем, той вече беше умрял от смях с мен. Та така си останаха баш Secret Satisfied
Пръскаш сексапил отсега 😄
Да ти кажа, сестро, не си сама!
Аз ходих до Sinsay и харесах една дълга рокля по тялото с тънки презрамки, цвят каки, но пък на едни релефни линии и си викам "Идеално, с тези релефи няма да си личи целулита ми", взех аз една ХL(в моя защита ще кажа,че бяха умалени) и влязох да меря ..😶
Облякох я, погледнах се в огледалото и за първи път искрено се забавлявах на свой гръб. Хора, то едни ц***, подмишнички, гръбче, то едно шкембенце, едно дупе, па едни бедра, ум да ти зайде 😄
Значи, онази представа за бременната мацка със сладко коремче в рокля по тялото рязко се изпари - не съм в тази категория. По-скоро приличах на Валя от Валя и Моро, само едни джапанки ми липсваха 😄
И си казах "Фокси, хубаво е, че имаш правилна самооценка, че да не се излагаш с тия тънки презрамки!" Иначе пък в клин и тениска изглеждам в пъти по-добре 😀 Но памучната бикина също ми е важна, с извинение ако ми се наложи да обуя прашки/бразилки ги търся да ги събуя един час между мръвките 😄 Не, мерси, плюс това грижата за флората и фауната са ми на първо място.

Момичета побърквам се .
И пия само Дуфастон .
Sad Sad
Спокойно, явно си по-чувствителна. Аз бях така, че и втори месец моя АГ ме взе под наблюдение за мое успокоение. Само дуфастон пиех, стигала съм и до 4 таблетки на ден в дните, в които ми е цапало, после стандартно по 3 таблетки. Последното ми зацапване беше в 12.г.с., тогава пътувахме 300км за прена тест, разходка и т.н. и явно съм понатоварила повече. Но имах розови, кафеникави зацапвания няколко пъти. Повече почивка, кратки разходки, без резки ставания и много положителни мисли. Успех ти желая и се постарай да останеш максимално спокойна 😊

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 00:52 от Foxy9

# 493
Момичета, някоя да приема ацетиз@л кардио? И за какво й беше предписан ?

# 494
Здравейте момичета!
Тая сутрин като карах дъщеря ми на ясла видях една белешка,че едно дете е било болно от варицела и е било под карантина.
И веднага изпаднах е паника сигурно и моето момиче ще се зарази или е заразена още няма симптоми и се притесних много за бебчо.
Аз съм го преболедувала ама все пак бях чела някъде,че е опасно за бременни.
Някой нещо знаели по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт