Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 30 888
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Много хубаво ,че са реагирали и всичко е наред сега ,желая да е така до финал Heart
Аз имам и тромбофилия на която никой не обръща внимание.
Само защото имам зацапване не съм помолила да ми пратят фраксипарин от България ,все още поддържам контакт с докторката от първата бременност в България и след понеделник ще се консултирам с нея ,ако трябва да пращат.
Отношението е "Живей си живота ".Обяснявам Абе хора всеки ден имам зацапване ,всякакво кафяво ,розово ,пак Живей си живота няма нужда от никакъв преглед .Отиваш на друг преглед гледат те лошо,защото според втори доктор това да имаш зацапване всеки ден  е Абсолютно нормално  и пак "Живей си живота ".Значи в Понеделник най-вероятно ще се разрева в кабинета .Нямам вече сили да чувам да си живея живота, а да ме е страх да отида до тоалетната ,защото не е веднъж или два пъти ,това зацапване .Отношението е безразлично ,първият преглед дори не мерят  ембриона само гледат къде е и "Чао,Живей си живота " .И предполагам знаете кога е първия преглед в някои страни ,късно късно .
Не съм искала да го изпитам на свой гръб това ,Юли се прибираме в България до тогава на Молитви явно ще го карам .
Много, много ми е странно да чета как третират бременността в чужбина до 3ти месец.

Моето ЧХГ растеше много бавно в първите седмици. Отидох на преглед в 5г.с+4 с надеждата да не е извънматочна бременност. Едвам намериха сака в матката, даже го нарекоха "псевдо сак" и така и не потвърдиха на 100 процента вътрематочна бременност.
Следващият преглед в 7г.с+5 потвърди ембрион със сърдечна дейност, изоставащ в развитието си с почти седмица.  Имаше недоразвит хорион - тъканта, от която се развива плацентата и храни бебето. Същата отделя и ЧХГ (човешкия хорион гонадотропин) в кръвта на майката, което обясняваше защо стойностите ми не бяха оптимални.
И ето че на същия този преглед веднага ми беше назначена терапия за да може да се развие хориона, да изхрани бебето и бременността да е успешна.
В 10 г.с, на нов преглед, се установи нормално бебе с нормална плацента за срока на бременността.
Без терапията щях да изгубя бебето, защото не се хранеше.
Недоумявам, наистина, отношението в чужбина!!

# 511
the_true_flower, стискам ти палци, всичко да е наред!
Аз също съм с тромбофилия, при зацапване са ми спирали само аспирина, но не и инжекциите клексан! Съветвам те да си поддържаш терапията от 0.4 до идването в България. Юли хич не е близо.

# 512
Благодаря .Само да мине прегледа и веднага ще помоля да ми пратят няколко кутии  и някой доктор да ми издаде рецепта .
the_true_flower, стискам ти палци, всичко да е наред!
Аз също съм с тромбофилия, при зацапване са ми спирали само аспирина, но не и инжекциите клексан! Съветвам те да си поддържаш терапията от 0.4 до идването в България. Юли хич не е близо.

# 513
Как сте момичета. Аз съм в 16 г.с и се чувствам мога да кажа добре. Чак се притеснявам дали с бебо всичко е добре тъй като от началово на бременноста бях много много зле. Та вие как сте как минава бременноста Simple Smile

# 514
И аз като цяло съм добре. И се притеснявам от известно време, защото съм на преглед на 6ти и вече почти мина един месец от последния преглед и много се чудя какво се случва😅 вече съм 17та седмица

# 515
И аз като цяло съм добре. И се притеснявам от известно време, защото съм на преглед на 6ти и вече почти мина един месец от последния преглед и много се чудя какво се случва😅 вече съм 17та седмица
и аз последно бях на 14.05 на фетална от тогава не знам как е бебо. Надявам се всичко да е наред

# 516
И аз не съм виждала бебко от 13.05 и вече хем ми домъчня, хем леко взех и аз да се притеснявам. На преглед съм чак на 09.06 и нямам никакво търпение. ❤ На няколко пъти късно вечерта, мисля, че го усетих като съвсем леко движение в корема. Не съм сигурна на 100% , но мисля, че си беше от бебето. Утре влизам в 16г.с. Ами вие долавяте ли някакви движения вече? 😊

# 517
Здравейте! ❤️
Някой попита къде се ориентираме за раждане. Аз много се замислям за болница Вита. Чух много добри отзиви от една колежка, раждала там а и чета в нета.
На 90% вече съм сигурна, че там ще раждам и ще се радвам ако някоя от вас е раждала там преди и/или планира да ражда там. Отзиви от познати, които сте чували за там също ще се радвам да чуя.

# 518
И аз не съм виждала бебко от 13.05 и вече хем ми домъчня, хем леко взех и аз да се притеснявам. На преглед съм чак на 09.06 и нямам никакво търпение. ❤ На няколко пъти късно вечерта, мисля, че го усетих като съвсем леко движение в корема. Не съм сигурна на 100% , но мисля, че си беше от бебето. Утре влизам в 16г.с. Ами вие долавяте ли някакви движения вече? 😊
аз все още не усещам движения на бебчо

# 519
Здравейте! ❤️
Някой попита къде се ориентираме за раждане. Аз много се замислям за болница Вита. Чух много добри отзиви от една колежка, раждала там а и чета в нета.
На 90% вече съм сигурна, че там ще раждам и ще се радвам ако някоя от вас е раждала там преди и/или планира да ражда там. Отзиви от познати, които сте чували за там също ще се радвам да чуя.

Аз раждах първото си дете във Вита и сега продължавам да се следя там, но както писах търся опция, в която да може и таткото да е с мен, сякаш ще ми е по-добре така. Иначе като цяло бях доволна от Вита за предното раждане, но примерно веднага ми пуснаха окситоцин, че контракциите не били достатъчни, отидох с изтичащи води, ако има значение и така. Ако имаш някакви въпроси насреща съм.

# 520
Аз в 16та седмица и вече няколко дни до 17та няколко пъти усещам някакво леко “побутване”, мисля, че е бебето, но и аз не съм на 100% сигурна, но определено е различно усещане от предходните седмици.

# 521
Аз някъде около 16г.с. започнах да усещам движенията на бебчето (скоро започвам 20г.с ), но ми е втора бременност и казват, че по-рано се усещало. С първата около 18г.с. От както започнах да й усещам движенията определено съм по-спокойна и не се притеснявам толкова между прегледите. От последния ми минаха три седмици, но утре вече ще си видя буболечката. 🥰

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 19:42 от zoya.

# 522
Аз също се чувствам добре. Започнах лека полека и да си връщам загубените килограми. Все още не съм усещала бебка, но четох, че при първа бременност и отделно ако плацентата е предна се усеща около 20та седмица, та не се притеснявам.
Ние също ще се видим отново с малката на 09.06 и нямам търпение да видя колко е пораснала. Вече съм 18 г.с и не мога да осмисля как почти стигнахме средата. 😅

# 523
Аз се чувствам откровено зле тези дни. Не знам дали се преуморих с екскурзията и сега ми се връща, дали се разболявам нещо, дали е от липсата на желязо и/или някой витамин/минерал.. или пък комбинация от всичките тези неща, но ми е безкрайно изморено и едвам ставам от леглото/дивана за малко и гледам максимално бързо да се върна там. Днес ми се наложи да пазарувам, че нямаше нищо за ядене вкъщи.. та от немай къде ходих, но бях мнооого бавна и това само по себе си също ме измори.

В 15та седмица съм. Уж трябваше повече енергия да имаме във втория триместър, а моята направо се срина, аз се чувствах по-добре в първия.. дано е нещо временно и мине, че ми е адски нетипично.

Бебето още не го усещам като ритници, но започвам да имам някакви по-интересни усещания там, така че има някакви наченки, но аз съм с предна плацента и предполагам по-късно ще го усетя ясно. От друга страна пък е поредна бременност и уж тогава пък по-рано се усеща, ще я видим таз работа Simple Smile

Пожелавам ви прекрасен ден Hug

# 524
Аз доста често имам разни болки. Търпят се, но като не знам на какво се дължат и много ме притесняват понякога. Всеки път са различни и не мога да преценя от разтягане на връзките ли са, от нарастването на матката ли, от болезнени черва и перисталтика ли? Някой път ме срязва за секунда посредата, друг път са тъпи и по-продължителни от ляво. Първа бременност ми е супер много се шашкам, имам чувството, че са по-често и една идея по-силни от нормалното ... Добре, че утре имам час за доктор...

Общи условия

Активация на акаунт