Обсъждане на имотни обяви - 38

• 48 275
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
А, ако вече е подписано и не е коригирано лично, че е само за ТОЗИ апартамент, означава ли, че за всички обяви от дадената агенция трябва задължително от тях да се се случи сделката, а не от личния брокер от друга агенция?

# 736
  • София
Ако "личния" Ви брокер  е позволил в негово присъствие да разпишете тази глупост - бъдете сигурти ,че въобще не е в час с нещата и по-добре така или иначе,да не се доверявате на него за процеса при покупка.

# 737
А, ако вече е подписано и не е коригирано лично, че е само за ТОЗИ апартамент, означава ли, че за всички обяви от дадената агенция трябва задължително от тях да се се случи сделката, а не от личния брокер от друга агенция?
Много са спорни тези споразумения. По принцип текстът е написан да се тълкува за всички, от друга страна, към този момент Вие не сте осъществявали други огледи и не сте ги наели, те не Ви представляват. Дали би минало в съд, по-скоро "не", също е много малко вероятно да се срещнете там. Въобще не го мислете и по-добре не разписвайте каквито и да било документи без да се консултирате ако не разбирате текста и последиците.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 11:18 от drago_2008

# 738
Имам случай с познати, които си изпатиха от такива брокери с такива ми ти споразумения. Задължително консултация с адвокат и без негово мнение нищо да не се подписва.

# 739
  • София
Реално какво може да се случи, сигурно може но какво реално става ми е любопитно. Ако да речем подпиша с агенция и намеря начин да я заобиколя на финала ... знам ли... чисто хипотетично,  водят ли дела срещу такива клиенти и с какви последствия се излиза от тези дела....ако някой има личен опит. Да кажа, че аз никога не съм подписала такъв договор. Не съм и купувач от доста време.. но и аз се чудя...

# 740
  • София
Чувала съм за осъдени по подобни договори, но не познавам лично нито един. Може и градска легенда да е.
Могат да те осъдят да платиш комисионна на фирмата.

# 741
  • София
Да, понеже са голяма тревога тези договори с агенция и се дъфкат като проблем, но не съм чула някой да обясни,  че е съден, търсен  и т.н. та ми стана любопитно какво следва...

# 742
втората обява, кухнята не е от този апартамент.

# 743
  • София
Предполагам втората обява дето аз съм пуснал? Да я разгледаме:

1. Щората и на двата прозореца е еднаква;
2. Столовете са един и същ модел;
3. Пердето над радиатора е с еднаква дължина и модел. Зад тях цветя;
4. Радиатора е един и същ, със стърчащата отляво термоглава;
5. Дългото перде зад вратата е еднакво;
6. Възглавничките на столовите са идентични;
7. Четвъртия стол от едната снимка е преместен пред скрина, който се вижда частично на другата;
8. От прозореца се вижда бензиностанция Шел на бул. П. Владигеров, която се вижда и от друга снимка.

Обикновено само 3 съвпадения ми трябват, за да направя заключение, този път обаче съм категоричен. Та кухнята си е точно от този апартамент, като снимките са правени по различно време, съдейки по съдържанието върху масата!

# 744
Екстер,

Разпределението на скицата на имота противоречи на това от снимките.
Вече го писах. Отговорът Ви беше, че не сте го виждал. Няма нужда от лично виждане, достатъчно е разумното сравнение.

# 745
  • София
Отговарях на друг пост за кухнята, не за скицата. Скици не купувам.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 01:16 от Exter

# 746
Да, понеже са голяма тревога тези договори с агенция и се дъфкат като проблем, но не съм чула някой да обясни,  че е съден, търсен  и т.н. та ми стана любопитно какво следва...
В договора, който е подписан,трябва да е описано какво следва. Обикновено е спомената същата комисиона, която се дължи нормално,но съм срещал, някои слагат по-висок процент при прескачане. Всяка читава агенция има юрист, адвокат и т.н., с подписан документ делата са формални.

Екстер,

Разпределението на скицата на имота противоречи на това от снимките.
Вече го писах. Отговорът Ви беше, че не сте го виждал. Няма нужда от лично виждане, достатъчно е разумното сравнение.
Напротив, скицата си е за точно този апартамент, просто чертежите не са Ви силна страна.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 04:15 от Huku23

# 747
Първоначално и аз не мислех, че не отговарят, но сега пак се загледах.
Не е преходен апартаментът, а е с 2 коридора. Единият минава зад кухнята. Така нещата излизат. Просто 2ят коридор по-трудно се забелязва.
Интересно решение, да се жертва толкова много ценна площ, силно намаляване на размера на стаята, само и само, за да не е преходен. А е малък апартамент, и без това не е за голямо семейство.
Ако 2я коридор се премахне, кухнята ще може да стане и хол.

# 748
  • София
Хайде Митко, ти си по едностайките. Тази сграда я коментирахме преди 2-3 страници и ти прояви интерес:

# 749
Да, за 120 евра купуваш 1 стая в някакъв измислен квартал, слагаш 1 маса в средата на стаята и я обикаляш.
47квм някой друг път.
Няма място за 1 легло.
И калкан на север.

Общи условия

Активация на акаунт