Не беше ок.
На първата спермограма диагнозата е тератосп..нещо си.
На мен ми излиза уреплазма на pcr тест в геника, дето е от пакет. На ММ му излиза гарденела. И двамата пием вибромицин за уреплазмата. АГ знае какво прави, чисти сме.
След това ММ на отива на андролог. От там се връща с две торби хранителни добавки и антибиотици timidazole и flagyl.
На контролата излиза отново положителен за гарднерела. Тогава андролога изписва Секнол и ни насочва към лекар, който може да ни го внесе. Две седмици и 700лв по късно имаме няколко прахчета Секнол.
И така гарднерелата най накрая е утрепана. Ама аз съм вече крайно недоверчива и пращам ММ за андрофлор от еякулат. Тия сперматозоиди трябва да ги оправиме!
Излиза "Силно изявена дисбактериоза със смесена етиология. Липсва нормална флора."

Macmiror 200 mg
Braunovidon ungvent
Prostasist
ОМНИ БИОТИК
За спермограмата вече казват, че и с такава се забременява. След това нищо не сме правили щото открихме че ММ има ИР. От която подвижността на сперматозоидите се повлиява негативно. И насочихме натам усилията.
На мен ми правят като фемифлор ама от тъкан в матката. И излиза гарденела там.

В Турция не правят микробиология преди цветни снимки и трансфер. А назначават azithromycin да пиеш всеки път.
В крайна сметка от първия трансфер на инвитрото имам дете. Ама беше филм заради пустата му неяснота. Така и не стана ясно какво ни е пречило.
В 6та седмица цъфнах със стрептококи група б и заради тях родих по спешност в 40та седмица.