Резултати от микробиология - тема 3

• 22 212
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Историята почва от там че АГ, каза че щом искаме дете трябва да сме сигурни, че всичко е ок.
Не беше ок. Expressionless
На първата спермограма диагнозата е тератосп..нещо си.
На мен ми излиза уреплазма на pcr тест в геника, дето е от пакет. На ММ му излиза гарденела. И двамата пием вибромицин за уреплазмата. АГ знае какво прави, чисти сме.
След това ММ на отива на андролог. От там се връща с две торби хранителни добавки и антибиотици timidazole и flagyl.

На контролата излиза отново положителен за гарднерела. Тогава андролога изписва Секнол и ни насочва към лекар, който може да ни го внесе. Две седмици и 700лв по късно имаме няколко прахчета Секнол.

И така гарднерелата най накрая е утрепана. Ама аз съм вече крайно недоверчива и пращам ММ за андрофлор от еякулат. Тия сперматозоиди трябва да ги оправиме!
Излиза "Силно изявена дисбактериоза със смесена етиология. Липсва нормална флора."
Скрит текст:
Сменяме андролога. Той изписва
Macmiror 200 mg
Braunovidon ungvent
Prostasist
ОМНИ БИОТИК

За спермограмата вече казват, че и с такава се забременява. След това нищо не сме правили щото открихме че ММ има ИР. От която подвижността на сперматозоидите се повлиява негативно. И насочихме натам усилията.

На мен ми правят като фемифлор ама от тъкан в матката. И излиза гарденела там.
Скрит текст:
Аз съм шаш и искам АБ. Репродуктивния след като изслуша цялата ни история ми назначава метронидазол.

В Турция не правят микробиология преди цветни снимки и трансфер. А назначават azithromycin да пиеш всеки път.

В крайна сметка от първия трансфер на инвитрото имам дете. Ама беше филм заради пустата му неяснота. Така и не стана  ясно какво ни е пречило.

В 6та седмица цъфнах със стрептококи група б и заради тях родих по спешност в 40та седмица.

# 406
  • Варна
Няма да вземам нистатин през устата, в аптеката ми казаха , че приготвят вагинални глобули само с  Нистатин.Писах на АГ-каза ми да съм си вземела Полижинакс и ни рецепта, ни нищо даде.  Аз за него знам, но защо ми е другата съставка на този Полижинакс -аз бактерии нямам, още някоя резистентност да придобия -мерси. Някоя от вас да има рецепта за приготвяне на тези глобули от своя лекар за да я представя в аптека?  Не се самолекувам, може да се информирате за историята ми предните страници.

# 407
Здравейте! Може ли мнение за тези резултати. Благодаря предварително.

# 408
Имаш дисбактериоза, т.е. полезните бактерии, лактобацилите са намалени. Почти липсват.
Трябва задължително да слагаш вагинални пробиотици.

Иначе - чудесно написана МБ.
Коя е лабораторията и в кой град?

# 409
Може ли препоръка за вагинални пробиотици? Трябва ли с гинеколога да ги съгласувам, защото е малко труден за намиране/запазване на час.
Лабораторията е в гр.Бургас, ДКЦ 2, СВДЛ Микролаб, д-р Димитрова.

# 410
Да ги похвалиш, значи Sunglasses
Така хубаво и обстоятелствено описан микроскопски материал рядко се среща.
Вагинален пробиотик - Гинофилус, Лактажин, а орален - ако искаш -  Биозин Фем, Криспакт, можеш да комбинираш.
Лекувала ли си нещо, за да.стигнеш до нарушена влагалищна флора?

# 411
Момичета, имам съмнение , че след 10 рецидива на Гарднерела и след спиране на АБ веднага до 3 дни щом се връща пак- без полов контакт, за мен лично имам или гарднерела в матката или + Микоплазма и там. Може само едното или и двете.
На такова мнение и съмнение съм вече.
В ендометриума лечението било по сложно може би и венозно.
Ще пусна сега и Фертили тест от менструална тъкан. Искам да помоля за съвет ако нещо се изолира и се окажа права в лаборатории от нашия бранш, за тези 2 гадости не се прави Антибиограма. Само пср изследване и стандартно лечение по протокол…..
Но, след 10 курса смятам че съм резистентна на всичко. Дали някъде в София има клиника в която ако имам нещо, може да се направи антибиограма поне да видя какво ще се пие да не е напразно, че се отрових …….
Или да звънна в геника да ги помоля.
Чакам съветите ви ❤🍀🍀

# 412
В Александровска болница има анаеробна лаборатория. Това е и единственото място, в което правят посявка за Хеликобактер с антибиограми. Може би ще ти свършат работа. Звънни и ги питай, работят до 14 ч. мисля.
Телефонът е:

02 917 2730

# 413
Аз ли бъркам - нали гарднерела е опортюнист, но е нормална флора, когато е до определени количества?

# 414
Съвсем нормална флора си е. В някакви нищожни количества.

# 415
Bella-dona при теб за масово количество ли става въпрос, със симптоми?

# 416
Bella-dona при теб за масово количество ли става въпрос, със симптоми?
Ами не точно масово, но е повече от необходимото.  Дразнещото е , че след 10 курса лечение и АБ постоянно в момента в който спра тя до 48-72 ч се връща пак.
Свързах се с д-р Боянова, която изпадна в ужас , като научи колко неща съм пила. АБ след АБ
Каза , че тя наистина си е наш обитател обаче като е смесена с нещо друго -ДА хубаво е антибиотик. Ама когато вече не става спираш малко за почивка , че ставаш резистентен.
Да ама как да спра , като то тече пари боли, мирише, дразни. По принцип каза само локално. Дори смесена да е слагаш там положинакс или според бактерията каквото трябва , но да не се пие. Защото след всеки АБ става износено и по износено и по изтощено и няма долу никаква лигавица никакъв гликоген. Нищо няма.
И така сега малко ще слагам цикатридина да оправя епитела стените защото съм изгорена …….. от слагане на цялата аптека в мен………
Слагам флораджин най- добре ми става от него. Хладно, свежо и спира да мирише и тече. После лактобор слагам + гинофилус късно вечер и така спя.
Кефир ще ям също пробиотични и гинофилус орален пия.
За сегаааааа- има промяна.
Идеята е долу да сЪЗдам почва за заселване
Защото сега съм сякаш след химиотерапия …
И вече като заселя нещо тя ще се отблъсне нацяло. Ще я послушам
И също така ще  отида на уролог и имунолог

# 417
Bella-donna аз ще завия сега в една странна посока. Знаеш ли дали имаш фимоза на клитора? Жените с такава имат оплаквания от повтарящи се бактериални вагинози.
В тази статия има снимки на нормалното състояние и различните фази на фимоза. 

Беше голяма изненада за мен, че изобщо нещо такова съществува.

# 418
Ще напиша и аз, напълно съм съгласна с мнението на д-р Боянова, която познавам лично и много уважавам като специалист.
Съгласна съм, защото и аз съм го играла този филм, за 1 година бях изпила 11 АБ примерно.
После - уау, защо ми се появи мултирезистентен Ентерокок. А да не казвам какво се случи нагоре. Започнаха бактериални инфекции в носоглътката и гърлото. Клебсиела, Мораксела, за капак златист Стафилокок. Явно си ми е бил в нормалната флора, но оттогава, вече над 14 г. постоянно се обажда, прави ми бронхити, синузити и ангини, за които вече искам - не искам - пия нови АБ.
Флората ми е тотално по дяволите от години и единственото, което ме спасява е, че почти нон-стоп съм на орални и вагинални пробиотици.
Тъй че, дами, за да не стигате дотук, внимателно с АБ. Вагинални инфекции, които са причинени от банални бактерии, които са си част от нормалната ни флора се лекуват и само локално. Да, бавно е, трябва да сме упорити, но става.
Вече, когато има ППБ, разбира се, идва тежка артилерия на АБ, но това е съвсем друго нещо.

# 419
Ще напиша и аз, напълно съм съгласна с мнението на д-р Боянова, която познавам лично и много уважавам като специалист.
Съгласна съм, защото и аз съм го играла този филм, за 1 година бях изпила 11 АБ примерно.
После - уау, защо ми се появи мултирезистентен Ентерокок. А да не казвам какво се случи нагоре. Започнаха бактериални инфекции в носоглътката и гърлото. Клебсиела, Мораксела, за капак златист Стафилокок. Явно си ми е бил в нормалната флора, но оттогава, вече над 14 г. постоянно се обажда, прави ми бронхити, синузити и ангини, за които вече искам - не искам - пия нови АБ.
Флората ми е тотално по дяволите от години и единственото, което ме спасява е, че почти нон-стоп съм на орални и вагинални пробиотици.
Тъй че, дами, за да не стигате дотук, внимателно с АБ. Вагинални инфекции, които са причинени от банални бактерии, които са си част от нормалната ни флора се лекуват и само локално. Да, бавно е, трябва да сме упорити, но става.
Вече, когато има ППБ, разбира се, идва тежка артилерия на АБ, но това е съвсем друго нещо.
Да , съгласих се.
Затова сега търся и аз дали нещо остатъчно имам като ППБ , че след толкова рецидиви вече във всичко се съмнявам. Ще повторя пак ППБ и биопсия ще направя ако се наложи. И ако всичко е отр. Ще си продължа и аз само с пробиотици. А за това състояние , което е описано по горе дори на съм чувала
Ще трябва да проследя нещата и да видя дали и аз нямам нещо такова………
То вече не водим нормален начин на живот, а живееем за да се лекуваме.

Общи условия

Активация на акаунт