🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #12: от вторник до четвъртък, 20:00

• 114 362
  • 2 320
  •   1
Отговори
# 1 485
А какво работи Силвия всъщност? Домакиня и майка?

# 1 486
Не :бохем е човек, свързан с изкуството,
Бащата на Д е по-скоро скитник, чергар, номад.
Прочети историята на бохемите.

“Бохемство (на френски: Bohème) и думата бохем се свързват с определен начин на живот, разпространен сред бедната интелигенция, обикновено актьори, художници и музиканти, които имат нестандартни идеи за своето време. Те доброволно приемат бедността, смятат за нормални извънбрачните сексуални връзки и издигат в култ свободата, особено на мисълта и изказа. В известен смисъл те са предшественици на хипитата от 20 век.”
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%85%D0%B5%D0%BC%D1% … 0%BE?wprov=sfti1#

# 1 487
Стига сте пробутвали твърдението за АМ и ум на едно място! Зло, проклето същество, нищо друго е тя.

# 1 488
Аз също знам, че бохем е богаташче, нечие синче купонджия. Какви номади, какви пет лева.

# 1 489
Еми баща и няма нищо общо и според твоето определение. То иначе всички по гетата такива ще се изкарват.

Не :бохем е човек, свързан с изкуството,
Бащата на Д е по-скоро скитник, чергар, номад.
Прочети историята на бохемите и ще видиш, че е така както казвам.

“Бохемство (на френски: Bohème) и думата бохем се свързват с определен начин на живот, разпространен сред бедната интелигенция, обикновено актьори, художници и музиканти, които имат нестандартни идеи за своето време. Те доброволно приемат бедността, смятат за нормални извънбрачните сексуални връзки и издигат в култ свободата, особено на мисълта и изказа. В известен смисъл те са предшественици на хипитата от 20 век.”
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%85%D0%B5%D0%BC%D1% … 0%BE?wprov=sfti1#

# 1 490
Еми баща и няма нищо общо и според твоето определение. То иначе всички по гетата такива ще се изкарват.
Защо да няма? То ние всъщност нищо не знаем за него, освен, че не е богат. Интелектуален капацитет, семейни отношения и работа не са публични.

# 1 491
Стига сте пробутвали твърдението за АМ и ум на едно място! Зло, проклето същество, нищо друго е тя.

Кое й е толкова "умното" на АМ?
Използваха я като парцал и я изхвърлиха.
Ако имаше малко ум в главата сама щеше да си тръгне още в момента, в който Мартин й загатна, че я ползва за "доносник". Ама тя се натискаше да стои.

# 1 492
А не се ли сещате, че има разлика в поведението на момичета основно заради монтажа, тъй като наближава финалът. Финалистките е хубаво да бъдат представени в хубава светлина и атмосферата да е по-позитивна. Винаги е така последните епизоди.

# 1 493
Е, все нещо поназнайваме за този баща. Не е човек на изкуството, не е образован с някакво продължение на средното образование, идва вероятно от дълъг род, обитавали същия ареал, изхранвали се с някаква форма ръчен труд.
Трудови хора, както се казва едно време, да не казвам каква класа.
Да се държиш като "свикнала на глезене" е голяма измислица, при тези обстоятелства.
И даже да ползваш тая измислица като изискване как мъжете да се държат с теб.
Ма довчера си чистила, мила, прала, готвила, сега някак - забравила тия работи.
Парвеню е точната дума за такива.

# 1 494
Нека да се съгласим, да не се съгласим да наричаме всеки лентяй-бохем и да си продължим кумбаят. Черпя със смучи 🥤🥤

# 1 495
Labubu8,  понеже  съм отраснала в онези соц. времена има припокриване на разбиранията за бохем. Тогава богати бяха само артистите и синчетата им бяха страшни лекета.

За мен Мартин е бохем. Ходи на работа когато си иска и работи, колкото иска. За сметка на  това винаги е  в центъра на купона.

Не е изключено и бащата на Даниела да е бил като Мартин, но едва ли е имал баща, който да му пълни банковата сметка.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 12:28 от LadyCharming

# 1 496
Говорим за бащата. Мартин , да можем да го причислим. Той поне идва от семейство на интелектуалци.

Labubu8,  понеже  съм отраснала в онези соц. времена има припокриване на разбиранията за бохем. Тогава богати бяха само артистите и синчетата им бяха страшни лекета.

За мен Мартин е бохем. Ходи на работа когато си иска и работи, колкото иска. За сметка на  това винаги е  в центъра на купона.

# 1 497
В снощния епизод Данка беше в роля, в която нямаше значение какви фасони пробутва, щото метлата я чакаше. И странното е, че когато не е с тъпите инфантилни плитчета в косата и няма нужда да "мъдрее" в женската си енергия, става симпатична - без грим и фасони и аз я намирам за симпатична.
Пфуууу! Даже не мога да повярвам какво написах!

п.п. Все повече си мисля, че може Мартин да е останал с нея за сега, но заради предаването да са "дистанцирани". За общо бъдеще изобщо не си ги представям. Няма как човек да си създава някаква легенда за себе си, лягайки под ножа, пишейки фантасмагории и да заблуждава всички, които не са били свидетели на другото му  "аз" , а после заради един мъж да стане пак себе си. Айде, моля!

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 12:30 от gerata

# 1 498
Какъв ви е проблема с това как някой нарича баща си Sweat Smile Ако иска и ескимос може да го нарича, нейно право е. Да не би да има изпит за бохем ?? Правилно го използва термина, както проксима обясни в предишната тема. 

Освен това, какво значение има въобще баща ѝ? Никой не си избира родителите си. Важното е всяко следващо поколение да надраства родителите си. Говорите така сякаш бабите ви са преподавали в Сорбоната. Нищо лошо няма в това човек да идва от скромно семейство. Важното е да са го възпитали да е добър човек.

Даниела ви е обсебила направило. Поне има речниковия запас и вкарва по-нестрандартни думи, масово другите участнички имат речник на петокласник.

# 1 499
Мисля, че хубавата българска думичка нехранимайко за таткото е много по-подходяща в случая.

Общи условия

Активация на акаунт