🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #12: от вторник до четвъртък, 20:00

• 114 590
  • 2 320
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Обран бостан ;)
Не знам какво е целяла Данка като нарече баща си бохем. Неин избор, да, но изборът е неадекватен като самата нея.
Скрит текст:
Защо тази думичка носи както положителни така и негативни конотации.

А позитивните, които са
- креативен човек на изкуството
- интелектуален тип
- мъж с класа и стил
ама изобщо не важат за него. Отрицателните да не ги изброявам. Оттам нататък това определение започва да виси като поредният претенциозен опит да се изкара такава, каквато не е. И почва да буди съжаление.

Какво значение има какъв е баща и ?
Ей я Даниела, жива, здрава, права жена.
От баща и ли зависи как ще си построи бъдещето ?
Не.

Баща ми (лека му пръст) на времето ми казваше: Глупости можеш да правиш след като умра.
За жалост доста късно осъзнах какво точно ми е казвал.

# 1 516
Даниела можеше да го опише като човек с чувство за хумор и свободен дух. Чак пък бохем!?!?

И за ексцентлична личност също се сещам, като определение за него. Но бохем точно не бих го нарекла. За мен бохем си е точно типаж, като Мартин.

# 1 517
  • София
Тя хубаво има по-богат речник Даниела и говори гладко, но някои думички и изрази не ги ползва баш в точния им смисъл, та плитката обща култура прозира. И английският ѝ - хем си приказва свободно, хем допуска и грешки... Изобщо не е на нивото на Мартин откъм образование и обща култура. Та не ги виждам дългосрочно заедно, даже си мисля, че той ще я зареже.
Не е изключено сега да са още заедно де, и да се крият като едно време Генчо и Валерия. Grinning

# 1 518
Да изключително много, зависи от гени, възпитание и личен пример как ще се дефинираш като зрял човек и какъв живот ще изградиш, как ще общуваш с хората около теб и още много други неща.
Не случайно, хората говорят за първите 7 години. Какви са родителите ни се отпечатва върху нас и определя какви сме в някаква степен, независимо дали го искаме или не.
Не знам какво е целяла Данка като нарече баща си бохем. Неин избор, да, но изборът е неадекватен като самата нея.
Скрит текст:
Защо тази думичка носи както положителни така и негативни конотации.

А позитивните, които са
- креативен човек на изкуството
- интелектуален тип
- мъж с класа и стил
ама изобщо не важат за него. Отрицателните да не ги изброявам. Оттам нататък това определение започва да виси като поредният претенциозен опит да се изкара такава, каквато не е. И почва да буди съжаление.

Какво значение има какъв е баща и ?
Ей я Даниела, жива, здрава, права жена.
От баща и ли зависи как ще си построи бъдещето ?
Не.

Баща ми (лека му пръст) на времето ми казваше: Глупости можеш да правиш след като умра.
За жалост доста късно осъзнах какво точно ми е казвал.

# 1 519
Грозно е да се правят догадки какъв е баща и . Всеки човек има свободна воля и е отговорен за себе си. Даниела си е взела живота по един или друг начин в ръце и не се жалва от родители и прочие. Предпочитам и намирам за нормално това поведение пред драмите на Виктор и Любомира.
Никой не си избира родителите.

# 1 520
Бохем си е било синоним на циганин, тъй като французите са считали, че всички скитосващи роми, които са идвали и живеели по-свободно на територията им, идват от областта Бохемия. Дори в "Кармен", Кармен описва любовта като дете на Бохемия, демек циганче, защото ходи, където си поиска и не се подчинява на закони. Доста по-късно се появява другото значение, което се коментира тук, и то пак включва разпуснатост и не вмества в себе си непременно качества като интелект и т.н. Новото възприемане на думата идва от там, че просто част от артистите, певците и актьорите (както и много други професии) се отдават на бохемски живот, т.е. пиене до зори, свирене на китара, песни и забавления без грижа за другия ден, но това, че част от тези хора притежават талант или знания. не означава непременно, че всеки бохем е такъв.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 13:24 от 7Vivi7

# 1 521
Според мен, по смолянските села живеят стотици бохеми. Ако приложим към тях новата дефиниция.

Даже, като минават преброители, могат да пишат: Евтим Османов - шофьор, бай Миле, бай Стоян, чичо Мехмед и стрина Данка - бохеми.

# 1 522
Не знам по една снимка как го преценихте какъв е и как живее. То не беше алкохолик, не беше с деменция и/или алцхаймер, не беше простак и нехранимайко… Въх. Чак се джиприсирах. Истината само те си я знаят.

# 1 523
  • Glasgow
Аз макар и да не разбирам какво все още правят Мартин и Даниела в шоу наречено Ергенът по харесвам последните им спектакли, отколкото преди. Даниела по нормално изглежда, ето че и метла държи. Гледам много я майтапят из фб страниците за шоуто по повод "имигрантския английски", навън всеки си плямпа както му дойде, само в България толкова се вторачваме в това. В неформална обстановка имам предвид.

# 1 524
Ето преди и след:
Скрит текст:
Не знам защо е пипала носа, беше нормален, поне за мен😁

И това е същата жена ?!

# 1 525
Хайде догледах и аз с превъртане.
Адриана продължава да се държи и говори като екзалтиран тийн с визия на попрезряла мома. Има не от мен по всички параграфи.
Роси си е все така скучна и предвидима.
Айгюл добре се справи в бара, но са ми тотално скучни с Мартин в етапа на "медения месец". И тъпото намилане дай това, погрижи се за онова. Ай сиктир! Да не говорим за коментарите за родата при госпожа психоложката.
Ноктаците на Люба са ми адски гнусни.
За другите ми е все едно.
Най-хубавото в епизода беше малкото маймунче от сафарито.Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

# 1 526
  • Sofia
Пуснали са надкаст-ите с Бранимира, Синтия и Жоро бармана - който има време и желание да гледа и разкаже Laughing

Английският на Дана е с много грешки, но за туризъм става, но повече ме учуди този на Марто - също с грешки и без никакъв опит за сносно произношение, след като май се говореше, че е учил в Лондон.

Защо Люба каза на Роси, че вече няма да се връща в къщата? Някъде ги отделят накрая ли?

# 1 527
Пуснах си Надкаст с бармана, засега Туджаров и той много се мазнят на НН, Неделчо държи ниво. Ако не беше той, сигурно нямаше да гледам, но той е природно интелигентен. За мен лично, Радо Тушев е по-добрият в това шоу. Епизодите тази седмица почти не съм гледала.

# 1 528
Пуснали са надкаст-ите с Бранимира, Синтия и Жоро бармана - който има време и желание да гледа и разкаже Laughing

Английският на Дана е с много грешки, но за туризъм става, но повече ме учуди този на Марто - също с грешки и без никакъв опит за сносно произношение, след като май се говореше, че е учил в Лондон.

Защо Люба каза на Роси, че вече няма да се връща в къщата? Някъде ги отделят накрая ли?
Аз обърнах внимание на дървеното произношение на Васил, но тук ми казаха, че в чужбина никой не се втелясва и говори както му дойде, макар Васил от тийн да е живял там.
Любка сигурно се готви да отплава към залеза с Виктор тъпото.

# 1 529
Фирето искало да види гепард и леопард в Шри Ланка, майкоуууу! От 10 сутринта го мъча този епизод. 8 часа по-късно още не мога да го изгледам.

Общи условия

Активация на акаунт