🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #12: от вторник до четвъртък, 20:00

• 114 340
  • 2 320
  •   1
Отговори
# 555
Ако въпросната Нордел иска да пише в темата, да заповяда. Иначе не знам защо ни заливате с нейните 5 стотинки по темата - не съм чела, но 5 страници се обсъжа вече.

# 556
Ако въпросната Нордел иска да пише в темата, да заповяда. Иначе не знам защо ни заливате с нейните 5 стотинки по темата - не съм чела, но 5 страници се обсъжа вече.
И аз не прочетох поста. Само като видя името ѝ, ми става ясно, че се задава есе с обиди и проповядване на фалшив морал.

# 557
Една съфорумка, ме просветли коя е, успях да прочета 10 реда от нейна статия, и вече всичките ни ергенки ми се виждат бели и добри. Някакво зло бабе , точна карикатура, на недо..тената стара мома

# 558
  • Обран бостан ;)

Реших да потърся снимка, че не я знам тая.

Мааааааайккооооооууууууу. Astonished

Тия Хангличани кьорави ли са ? Flushed

Тя Диди направо мис-ка в сравнение с тая.

Женска завист, ясноооо. Trollface

# 559
Ако всички Станиславки, Мариелки и тн така активно се включваха да разследват истински важни неща, които хич не липсват... направо нямаше да живеем в такава престъпност и корупция по целия свят... Ама явно запорите на Даниела и фалиралата фирма на приятеля на сестра й са по-критично важни за тях...

# 560
Мен лично Даниела не ме дразни вече и дори ме забавлява на моменти. Защото идея си няма колко различно ще стане всичко, когато се появят 1 - 2 деца, особено, ако са породени. Как точно ще нищоправи по цял ден, как ще пръска женска енергия, каква хармония точно ще е в дома им и как ще протичат почивките им Grinning И какво ще бъде ежедневието й с мъж, като Мартин, който вечер ще е по баровете, докато тя дондурка дете/деца с течащ нос вкъщи. Но за момента тя няма как да знае това и затова си представя как до старини ще лежи по цял ден и ще пише книги, докато мъжа й носи пари

Тя ще има детегледачка. Wink
Аз наистина не разбирам на какво се чудят жените от средната класа - богатите баровци си имат и домашни помощници, и детегледачки, и градинари, и шофьори, и охрана. Дори и нашето семейство има градинар за двора на къщата - като нямаме време да косим треви и храсти, викаме фирма за поддръжка. Идват два пъти месечно, имаме абонамент.
Даниела, обаче мисля, че може да срещне отпор на родителите на Мартин. Там ще са яките дрязги и си мисля, че той избра нея пак да им прави напук. Не са отминали нещата му с неговите. Той цял живот ще си остане бунтар спрямо тях, въпреки, че за моменти може да омеква. Интересно ми е дали още са заедно?

# 561
Това с жената за домакинстване изобщо не е чудо невиждано. Едва ли я е наела на пълен работен ден, сигурно ходи един път в седмицата да изчисти и Данчето веднага се сложи от голямото добрутро. Аз също съм обмисляла този вариант, ама, съм много скръндзава, пък и в момента съм в мъжката си енергия, та сама се грижа за финансите си и лично изкарани пари много по-трудно се дават.

# 562
  • Варна
Откакто прочетох, че Злюба е участвала в Съдби на кръстопът, не мога да спра да си мисля, че тя продължава да си мисли, че е в същата боза и да си упражнява актьорските заложби.

Данка, също като мен е почитателка на турските сериали. Аууу, там богатите съпруги наистина само красят обстановката и разпореждат на домашните помощници - какво да се сготви, кой сервиз да се сложи за вечеря, коя покривка ще му подхожда на сервиза, ама едно към едно с наша Дана-калпазана

# 563
Разбирам послянията на Даниела, но защо го прави толкова хиперболизирано ,дали за да предизвика скандал и така да и се обърне повече внимание, имам чувството, че и тя съвсем не си вярва , сякаш изпълнява задачи поставени от някой друг , който я спонсорира да прокарва някаква линия.
Може би сега не ни се вярва, но съвсем скоро , ще бъде нещо съвсем нормално хората да си имат помощници , да разчитат на храната отвън или от помощник, и да готвят само когато имат настроение . Както преди време примерно една съдомиялна машина беше лукс и глезотия, вече почти никой не се бори сам с досадните "задължения"
Аз пък не ги разбирам и според мен тази жена има нужда от психологическа помощ, да не кажа психиатрична. Определено някоя сачма трябва да се центрова.
Ако нещата с AI и разни други... световни и евро обстоятелства вървят толкова стремглаво, толкова народ ще остане без работа, че като нищо ще стане масова професията "домашна помощница", за да има поне къде да спят и какво да ядат...

# 564
Това с жената за домакинстване изобщо не е чудо невиждано. Едва ли я е наела на пълен работен ден, сигурно ходи един път в седмицата да изчисти и Данчето веднага се сложи от голямото добрутро. Аз също съм обмисляла този вариант, ама, съм много скръндзава, пък и в момента съм в мъжката си енергия, та сама се грижа за финансите си и лично изкарани пари много по-трудно се дават.
Преди години като имах и доста freelance работа в чужбина и аз го правих. По-изгодно ми беше да си викна домашна помощница 2 пъти седмично и да ѝ плащам по £10 на час, докато аз самата работя през това време и изкарвам £30 на час. Та да, не е кой знае какво. За мен буквално си беше начин да пестя пари. 😁

# 565
Страшна фикс идея ѝ е на Даниела да я гледат, да я обгрижват,  чак на Мартин му писна, щом каза... добре, де, разбрах, ще те гледам, колко пъти ми го повтори тая вечер...а то пък проблемът на Мартин е, че донякъде и него все още го гледат...или поне стандартът му вероятно ще се влоши, ако си развали отношенията с родителите.

# 566
Преди години като имах и доста freelance работа в чужбина и аз го правих. По-изгодно ми беше да си викна домашна помощница 2 пъти седмично и да ѝ плащам по £10 на час, докато аз самата работя през това време и изкарвам £30 на час. Та да, не е кой знае какво. За мен буквално си беше начин да пестя пари. 😁

Даниела се прави интересна на т.н. "масова публика". Хората с пари ама хич не й се връзват на приказките.
А в днешно време все повече хора имат пари и почти всеки може да си позволи жена да идва да почиства веднъж седмично. Друг е въпросът, че българите сме скръндзи и предпочитаме ние да свършим работата ако можем, вместо да плащаме на други да я вършат. Но аз познавам много средностатистически семейства, които имат детегледачки, защото като не са успели да запишат децата на ясла или градина и няма баби наблизо (които, между другото не са длъжни да го правят, но това е друга тема), трябва да наемат жена за детето/децата.

П.С. Но като цяло се вихри експлоатация на бабешки труд.

# 567
Не само пари, пестиш си време и усилия.
Аз съм съгласна с мненията, че Даниела хиперболизира всичко. На моменти много личи, че предварително се е подготвила и играе. Може и изобщо да няма домашна помощница. Знае, че дразни и нарочно ги говори тези глупости.

# 568
Тънкия момент с възмущението и учудването  е, че вие участвате в изкарването на пари и плащането на помощница.

# 569
На церемонията на розата Марто и булката му на дивана са с енергията на Ал и Пеги Бънди.

Общи условия

Активация на акаунт