🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #12: от вторник до четвъртък, 20:00

• 114 380
  • 2 320
  •   1
Отговори
# 630
Едно от момичетата от предишните сезони е работило с Даниела (явно и двете са били в мъжките си енергии😆)и каза точно това за нея, че е абсолютен използвач, егоист и и липсва емпатия. То , не ни трябва някой да ни го каже вече го виждаме и ние.

quote author=Lilly_85 link=topic=1770917.msg49664662#msg49664662 date=1746020698]
Това не се ли нарича егоизъм? Joy
Даниела вместо да подарява книгата си, да подарява тълковни речници на последователките си.
Първо - не съм ѝ последователка, изобщо не я искам никъде покрай мен. Просто съм обективна. Хората не са роботи и имат чувства, колкото и да са меркантилни.

Второ - не, не е егоизъм. Меркантилността цели изгода от другите, а егоизмът е безразличие към другите.
Пример за меркантилност: “Ще ти помогна, ако ме вкараш в еди-кой-си клуб”.
Пример за егоизъм: “Няма да ти помогна, защото ме мързи и не ми се излиза”.

Тънка разлика.
[/quote]

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 16:54 от Labubu8

# 631
Предаването било пълно с дизайнерки/продавачки на китайски парцали - Даниела, Косара, Мартина, Ива, американките, Ивет, Елвира.
Вярно. Пък миналата година бяха всякакви собственички на салони. Барбара, Габриела, Памела, Надежда, Горджъса. Догодина каква ли ще е модата? 😁

Labubu, коя е работила с Даниела?

# 632
Това не се ли нарича егоизъм? Joy
Даниела вместо да подарява книгата си, да подарява тълковни речници на последователките си.
Първо - не съм ѝ последователка, изобщо не я искам никъде покрай мен. Просто съм обективна. Хората не са роботи и имат чувства, колкото и да са меркантилни.

Второ - не, не е егоизъм. Меркантилността цели изгода от другите, а егоизмът е безразличие към другите.
Пример за меркантилност: “Ще ти помогна, ако ме вкараш в еди-кой-си клуб”.
Пример за егоизъм: “Няма да ти помогна, защото ме мързи и не ми се излиза”.

Тънка разлика.
Примерите не са особено добри, защото не се изключват. Не става ясно дали при възможност за вкарване в еди-кой-си-клуб мързелът няма да се изпари или пък дали ще се появи, ако няма опция за вкарване.

Принципно и при меркантилността, и при егоизма движещата сила е собственият интерес и собственото облагодетелстване.

# 633
Разбира се, че не се изключват, но поне в предаването Даниела не е демонстрирала егоизъм. Даже напротив - купуваше подаръци за Ферай и т.н. А какво прави като няма камери, вече е друга работа. 😁

# 634
Алекса или нещо такова. (Не тази която влезе). С черна къдрава коса и голяма челюст. Още в началото на шоуто в някакъв подкаст тя го каза.

# 635
Едно от момичетата от предишните сезони е работило с Даниела…

Стана ми интересно- какво са работили?

# 636
Тъкмо Даниела да ми опротивее от снощи с досадното си дуднене и повтаряне на едни и същи простотии и в темата пак ме завърнахте към инстинкта да я защитя - оливате се, че не ѝ било мъчно за приспиването на кученцето, една пък заяви, че и за починалия ѝ баща не ѝ било мъчно. Може да е меркантилна, но вие я изкарвате психопат без никакви основания за подобно нещо. Ами озаптете се малко.

# 637
Да си меркантилен означава да поставяш собствената си изгода над всичко друго - това не се ограничава само до пари.
Разбира се, че не се изключват, но поне в предаването Даниела не е демонстрирала егоизъм. Даже напротив - купуваше подаръци за Ферай и т.н. А какво прави като няма камери, вече е друга работа. 😁
Значи според теб нито е меркантилна, нито егоист. Още малко ще завалят на Роси лозунгите - 'Доброто винаги побеждава'. Joy

# 638
Алекса или нещо такова. (Не тази която влезе). С черна къдрава коса и голяма челюст. Още в началото на шоуто в някакъв подкаст тя го каза.
Александра от сезон 1? Тази е луда за връзване, да не кажа, че е буквално опасна.
Скрит текст:
Или Алекса от този сезон?
Скрит текст:

Anonymiss, чети с разбиране. Казах, че е меркантилна, но не до степен да търпи всичко за едната издръжка. Ако някой мъж я нарани (като историята с кучето), ще си намери нов и ще го зареже.

# 639
Въпросното момиче е промотирала дрехите , които Даниела е продавала, нещо от този род.

@Lilly_85 не е от този сезон. Първата снимка дето си я сложила в скрит текст , не се отваря
Едно от момичетата от предишните сезони е работило с Даниела…

Стана ми интересно- какво са работили?

# 640
Лили,извинявай но не може наистина да вярваш,че Даниела би заразяла по собствено желание спонсор Joy колко богати балами си мислиш,че са готови да й плащат на тази смешна жена за нищото, което предлага та чак ще ги зарязва и ще отива при нов

# 641
Лили,извинявай но не може наистина да вярваш,че Даниела би заразяла по собствено желание спонсор Joy
Ама вие наистина ли си мислите, че в България има един-единствен спонсор, че да не смее да си тръгне от него? 😁 Отидете в Джанъм в сряда вечер и ще намерите поне 10 чичковци, които се оглеждат за силикон. 😁

# 642
Точно това е - че отношението ѝ към Ферай, която не смята за конкуренция, нищо не значи.

Че те съседите на серийни убийци са ги мислили за добри, грижовни и праведни хора, тук ние за някаква Данка от Чепеларе, която скача за едни парцалки, спорим каква е Sunglasses

# 643
Лили,извинявай но не може наистина да вярваш,че Даниела би заразяла по собствено желание спонсор Joy
Ама вие наистина ли си мислите, че в България има един-единствен спонсор, че да не смее да си тръгне от него? 😁
Спонсори под път и над път, но идиотите които ще си хвърлят парите по обезобразена от корекции и проста жена като Даниела са нищожно малка цифра.

# 644
Не е един, но спонсорите са ви кът гледам. Яко драпане е,  чак $и$и, носове, джуки и някои пак не могат да се вредят. Голямо набутване даже преди да си намерят.😆
Ама вие наистина ли си мислите, че в България има един-единствен спонсор, че да не смее да си тръгне от него? 😁

Общи условия

Активация на акаунт