На море в Гърция 2025 - I

• 50 212
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Сега, сигурно на всяко място по света може да се нашиеш със сандвич за 20 евро. Но практиката в Гърция не е такава /освен всеизвестни свръхтуристически места/. В Созопол трябва много да търсиш нормално място, за Тасос е обратното.

# 451
  • София
Може ли да ми препоръчате таверна в Калитеа? Благодаря!

# 452
  • Варна
Като се сетя какви комари има тотално сме го отписали още повече че далеч по прекрасния Тасос се вижда отсреща

# 453
Чета ви отдавна и по една препоръка за SeaBird apartments в Неа Потамия/Тасос резервирахме за края на септември. По-рано не посмях, бебето ни тогава ще стане на 6 месеца и не искам да го излагаме на слънце.
И оттук въпросът ми - изобщо да се надявам ли на слънце 20-25ти септември на Тасос или е вече студено... и заведенията работят ли

# 454
Всичко е до късмет. Аз през октомври съм влизала в морето край Варна, така че Тасос е къде-къде по на юг.

# 455
  • Там където
Леле, не ме плашете- букнала съм Самотраки от 2 до 12 септември. Дано има поне 1 таверна и някое магазинче😁

# 456
Има в столицата със сигурност поне една🤣
Хранителните магазини на пристанището си работят. Там си има и ресторантчета. Даже в края има страхотен рибен ресторант – в посока Пахия Амос. На някои плажовете също си имаше работещи бийч барове. не е  толкова страшно. Просто много затварят и изборът намалява. Все пак на острова има и постоянни жители.
П.п. ние всъщност бяхме до 12 или 13, не помня точно нашите гърци си тръгнаха на 10, преди началото на учебната година, а ние останахме сами още два-три дни. Не сме имали проблем с изхранването. Единствено ми се искаше да накупувам едно специфично местно сирене и оставих за последен ден за пристанищното градче. За съжаление там имаше ограничени бройки. Обаче предишния ден бяхме до Терма и там в магазина имаше колкото душа ти иска, ама един акъл и за лято, и за зиме не е достатъчен.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 20:24 от gigi-gagi

# 457
  • Пловдив
Gigi-gagi, кое е сиренето?

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 21:12 от jul

# 458
Ами не помня как се казваше – козе, кръгло като салам, на нас много ни хареса.
Ние още първите дни си купихме няколко различни сирена и вечер с вино и узо ги опитвахме, така се ориентирах кое ми харесва.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 21:15 от gigi-gagi

# 459
Ами не помня как се казваше – козе, кръгло като салам, на нас много ни хареса.
Това?
https://www.trofelia.gr/en/product/xirotyri-samothrace/

# 460
Не, продълговато и мисля, че имаше някакви подправки и е бяло със синкави точки, но не е синьо. Като уважаващ заплес се почувствах неудобно, че не помня. Изобщо не съм обърнала внимание на етика. Жената в магазина ми показа хладилна витрина и каза, че там са традиционните сирена. Просто взех няколко и запомних формата, после така ги и купих. Мъжът ми също бе помни, каза Ами козе🤣
Съжалявам, търсих в интернет, но не намерих такова с тази форма. Съжалявам.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 21:58 от gigi-gagi

# 461
Belronika, ходили сме на Тасос около 22 септември и през деня си беше като лято, водата беше топла. Но както е писала gigi-gagi, времето е на късмет. Имало е години, в които началото на септември е било по-студено от края.

Помня, че някои плажни барове и малки магазинчета в Скала Потамия вече се приготвяха да закриват сезона. За заведенията не мога да помогна, защото ние спахме в Лименас и там всичко си работеше, вечер беше пълно с хора. За ваше спокойствие, може да пишете на собствениците на апартаментите и да ги питате какво да очаквате в Скала Потамия по това време на годината.

# 462
  • В полите на Пирин планина
Две години подред ходим за по 3 нощувки в региона на Северна Гърция около 22 септември и през деня след 10 до 16 часа си е супер за плаж. Даже повече ми хареса, отколкото през юни (миналата година изгоряхме от жегата на Закинтос - но островът е по-южен все пак).

# 463
Wild*Orchid,
Скала Потамия - Тасос. Вижте и отделната тема за острова, но не е много активна, може и в тая да поровите, писано е. Хотел не знам дали има смисъл да се препоръчва, то за това лято ще е където намерите.
Благодаря много! Веднага започвам да гледам места за настаняване, но бих ги изнудила да слезем и малко по-надолу.
Съпругът ми беше този уикенд в Неа Ираклица. Всичко е наблизо до плажа, вкусна храна, нормални сени, хубав пясък. И не е далеко от границата.

# 464
следя следя... че ми е първа гърция, да не вярваш, сигурно съм единствена Simple Smile избрахме тасос, ще си правя план тепърва, четейки, може и да питам, набелязала съм няколко места, уж мисля предиобед да сме си на нашия плаж и следобед да обикаляме на различни места по острова с щот годе нормални пътища за начинаещ шофьор Simple Smile

в тасос заведенията с карта ли се плаща? че дори и в хотела предпочитат кеш, много се нервят на данъците разбирам.
правилно ли се ориентирах, че към 35 евро е за двама вечеря в таверна?

ние в хотелчето ще имаме кухня и ще ми се иска и да си приготвяме нещо, сирена да купуваме някакви интересни гръцки - кой маркет препоръчвате там? в горната част на голдън бийч е хотелът, но и по-надалеч да е маркетчето, ми се иска да е готино заредено маркетче.

разбирам, че чадър трябва да носим явно - да спестим едни сериозни пари Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт