Хитринки за всякакъв случай - 41

• 46 661
  • 683
  •   2
Отговори
# 120
Синът ми има подобни тениски, които се свиват.
Когато ги извадя от пералнята, ги раздърпвам равномерно - прегъвам на две и разтягам на дължина и ширина. Просто трябва да се внимава да е наистина равномерно и без рязко раздърпваме, а с повече по-внимателни движения. После закачам на простира.

Благодаря ви за съветите! Ще пробвам да гладя и да сменя препрата.. Мина ми да ходя да се пробвам да ги върна, но не са с махнати етикети и вече изпрани... не е много опция. А не бях съвсем от евтините, една тениска около 60 лв..
Etо примерно тази е едната:
https://www.zara.com/bg/en/textured-knit-polo-shirt-p03332405.ht … 596167&v2=2432049
Тази материя, пише че е 100% памук и се пере на 30градуса, ръчно....

# 121
Синът ми има подобни тениски, които се свиват.
Когато ги извадя от пералнята, ги раздърпвам равномерно - прегъвам на две и разтягам на дължина и ширина. Просто трябва да се внимава да е наистина равномерно и без рязко раздърпваме, а с повече по-внимателни движения. После закачам на простира.

Скрит текст:
Благодаря ви за съветите! Ще пробвам да гладя и да сменя препрата.. Мина ми да ходя да се пробвам да ги върна, но не са с махнати етикети и вече изпрани... не е много опция. А не бях съвсем от евтините, една тениска около 60 лв..
Etо примерно тази е едната:
https://www.zara.com/bg/en/textured-knit-polo-shirt-p03332405.ht … 596167&v2=2432049
Тази материя, пише че е 100% памук и се пере на 30градуса, ръчно....
[/quote]
Ще пера пак да пробвам.. Имам програма за ръчно на пералнята, не ползвам сушилня. Благодаря ви Simple Smile

# 122
Сега се сещам, бях си купила бяла памучна хавлия от релефен плат, едно време го наричаме "на вафлички". Както му е реда си я изпрах, с бялото пране на 60°С. Сви се поне с един размер, добре че си я бях взела по-голяма. Може би релефните памучни платове си се свиват така, не знам. После като и погледнах етикета, и там пишеше пране до 40°С. Хавлия за баня! Старите кърпи вафлички се перяха на общо основание, никой не ги е пазил специално.

# 123
Зара определено са занижили качеството, аз пък имам обратния проблем, купих скоро от там един панталон - дънки XS размер (иначе съм M-ка), който след 10 минути носене става на торба и много широк…явно липсва достатъчно еластан…четох, че няма оправия.

# 124
  • Mediterraneo
Не се свиват така релефните памучни платове по принцип. Имам кърпи от бабата на ММ, вече са в употреба 25 г, пера ги на 60 градуса, бели са. Толкова качествено нещо! Вафлен плат, сигурна съм че ги знаете. За толкова години не съм хвърлила нито една, няма деформирано, закъсано, като нови са. Но не са от новите материали, вече всичко е боклук, не носи на пране. Как няма да дам 60 лв за тениска и да й слугувам бясно...

# 125
Старите вафлени материи действително не се свиват - точно като на Тарталета кърпите ползвам от години, но имам и нови - те се свиват при пране и сушене в сушилня (не съм пробвала да ги суша на простор и не мога да кажа дали свиването е още при прането или едва след сушенето), обаче при гладене или навлажняване се отпускат до първоначалния размер. Не се затормозявам да ги мисля, тъй като все пак са кухненски кърпи.   

# 126
С какво да почистя светлобежова чанта от естествена кожа, зацапана в синьо от дънки. С мицеларна вода и мокра кърпичка не успях. Виждам че има препарати за почистване на кожа, някой пробвал ли е?

# 127
Мисля че имаше някакъв препарат за почистване на петна /други следи/ от химикалка. Не помня името му и беше отдавна, но ако тогава го е имало, сега би трябвало още повече. Препаратът за кожа помага, но не винаги.

# 128
   Пробвай с тоалетно мляко за лице или крем и памук/тампон за грим. Има и едни препарати Казабланка за кожи, хубави са. Имаше ги и по супермаркетите. Бели кожи се почистват добре като се натъркат с брашно, за светлобежово не знам, може да се пробва.

# 129
  • FRANCE
Уф аз имам и бели маратонки зацапани от дънки и една червена чанта Disappointed ще пробвам вашите идеи.

# 130
Има ли някаква хитрина с тези ненормални, цапащи дънки? Обикновено си купувам от магазин и търкам с кърпичка да видя дали пускат? Но последните ги поръчах от сайт, заедно с елече. Те пък ми заспаха. Обух ги веднъж и стана белята и върху маратонките, и върху хубавата ми чанта. Сега така стоят и съм бясна. Мога ли някак да ги оправя да не пускат?

# 131
Переш до откат. Или престават да пускат или ги пенсионираш.

Отделно естествено, да не си направиш беля. Сред това в пералнята не бива да пускаш бяло пране, че ще стане сиво в най-лекия случай.

# 132
А да ги накисна в нещо?
Много тъпа история.
Аз ги взех точно за маратонките ми, да вея крачоли 😀. Сега нося едни по- къси да си пазя маратонките.

# 133
Имам любими дънки, чийто цвят подновявам с боя. След боядисване ги изплаквам в пералнята, като в отделението за омекотител слагам доволно количество оцет. Пробвайте. Може това да реши проблема.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 22:13 от mariat

# 134
Аз бях питала тук за подобен трик преди седмица две. Накиснах въпросните дънки в оцет и изпрах после, но ето че пак ми изцапаха чантата. Не знам дали има някакво решение.

Общи условия

Активация на акаунт