Домът на мечтите

• 65 390
  • 933
  •   1
Отговори
# 735
И ние правихме своя нов дом на мечтите скоро. Отне ни близо година и си мислех, че става много бавно. Казвах си - хората хотели построят за това време, ние 200 кв. не можем да обзаведем. На тях отнело почти две години - та явно проблеми има, независимо, че си ВИП, та дори по ТВ те излъчват. Успокоих се😆
Моят стил е много различен от техния, затова явно, че не ми допадна домът им - паети по стената са голям кич, направо се ококорих, стълби с подобно осветление и врачански камък преди 15 г. правихме:
Скрит текст:
Новото стълбище ми е класическо и го намирам за много по-топло и уютно:
Скрит текст:
Кухнята им много ми хареса! ❤️
Коланът,  който би трябвало да свети - не! Голяма грозотия, висяща над теб в леглото!
И, за да не ставам досадна, накрая ще им пожелая здраве, усмивки и любов и разбирателство в новия дом! Най-хубавото е, че не трябва да очакват одобрение от всички - трябва да са уверени и на самите тях да им харесва. 🍀

# 736
.

Предаването беше основно реклама на  balenciaga.
Излезе, че тази реклама беше сполучлива, защото в края на вечерта и аз напоръчах от бранда.😂
Впечатляващо
Първо, че досега не сте чували за бранда, ами ви е трябвало нискорейтингово предаване, за да разгледате какво предлага

И второ, че човек с бюджет за тая марка, директно отива да купува, без да е огледал алтернативите. Хората с големи бюджети рядко действат така

# 737
Ъъъъъ....не мисля ,че Алекс е завършил УАСГ ....май е някаква реклама и дизайн в НБ и то след като се занимава много години с дизайн....но не съм сигурна  баш точно какъв му е случая ...

Алекс Ковачев НЕ Е АРХИТЕКТ. 
Завършил  е Нов Български ... , който бълва некадърни и ненаучени на нищо "дизайнери".
В този проект се издъни жестоко
 -  детска стая с размери на килер и падащо легло, което да се сваля и вдига всеки ден , при положение , че къщата е 600 кв м ?!

- дневната също е с малък размер , спрямо общата квадратура, съответно зоната с меката мебел е малка - един диван , който събира трима души и при това като седнеш на него на два метра пред очите ти стои огромен затворен шкаф ?!

- имало детски хол - за две деца с колко години разлика във възрастта ? с коя възраст от двете  е съобразено обзавеждането ?

Има и други груби функционални грешки, но е дълго за писане ....

Така е като с проекта не се занимава архитект , а дизайнер , за който е важно да наложи  присъствието на златното и бежовото, да продаде колкото се може по-скъпи мебели и лампи и за него това е гаранция за постигнат успешен, луксозен интериор.

Трагичен подход!

Абсолютно точно.
И аз го нахвърлях много кратко, но твоето е абсолютно точно.

# 738
Може и да не е архитект ,но човекът си има супер успешен бизнес и за него работи огромен екип ,част от които и архитекти.Нали не мислите ,че той ще седне да чертае разпределения като калинка хаха.Одобрява ги, прави корекции, обсъжда ги с  клиентите и това никак не е айляк задача.
Плюс това целият дизайн не е чисто негова приумица ,клиента прави много корекции в процеса на работа ,освен първоначалното задание и  референции ,което при Николета беше супер изчистено и светло.Една къща изглежда стерилна само в началото ,влезат ли децата нищо стерилно не остава ,колкото и персонал да имаш.И последно къщата Е малка.Холът беше конструктивно предопределен ,ако не се лъжа.Иска ли са голяма маса ,като 90 %от българите -ако се събират често приятели ,роднини  това им е много важно.Да ,тясно е ,но няма как да махнат остров ,маса ,диван...

# 739
Фасадата едва ли е решение на Алекс. Той все пак е интириорен дизайнер, а не екстериорен. И дворът не е негово дело, а обичайно се проектира и изпълнява от ланшафтни архитекти и специализирани фирми по озеленявяне. Обичайно видът и материалите по фасадата са заложени още в проекта. И да в Бистрица има много такива къщи, изглеждащи еднакво точно с този вид фасада. Както се видя още от епизод 1 къщата е по готов, не проектаран от тях вариант, чието вътрешно пространснво се наложи да преправят, което показва, че е една от многобройните комплекси с еднакви редови къщи. Със сигурност помещенията са били доста по-функционално проектирани, но за да се угодят прищевките на Николета най-вече и да се отдели ненужно огромно пространство за дрешник и абсолютно излишна височина в неуютната им спалня, новото разпределение беше неудачно. Точно бившят хол беше превърнат в спалня, а очевидно някоя от спалните в холо-трапезария-кухня и затова пространството беше малко. Забелязах, че разстоянието между трапезните столове и давана е много малко. Като се издърпа столът, ще се бутне в гърба на дивана. Между огромният телевизор и диванът също нямаше достатъчно проство. Очевидно обаче Алексчо трябваше да е наложи и намеси дори и при определяне на пространствата и на чаршафите, което със сигрурност нито му е силната страна, нито му е работа. Важното е да СКЪПО, а дали е красиво, функционално и дали им харесва не е от значение.

# 740
Хайде да не се пенявиме толкова. Брадът нашумя с извратената си реклама с детски играчки със садо-мазо елементи. От тогава е  кенсъл в бг мама.

# 741
АААА не само в бг.мама ,а в целият свят ...само Ню мани-тата  и платените имфлуенсъри го носят .Олд мани хората НИКОГА няма да се покажат с балансиага ,дори и преди скандала.

# 742
Те навярно никога не са чували за скандала.

# 743
АААА не само в бг.мама ,а в целият свят ...само Ню мани-тата  и платените имфлуенсъри го носят .Олд мани хората НИКОГА няма да се покажат с балансиага ,дори и преди скандала.

Ню-мъни, олд-мъни… Аз съм но-мъни😂. Не знам, според мен човек понякога може да съчетава различни стилове, не говоря конкретно за тоя бранд, ами един ден може да е олд мъни, друг ден - по-спортно облечен.

# 744
Завършил  е Нов Български ... , който бълва некадърни и ненаучени на нищо "дизайнери".
НБУ бълва некадърни и ненаучени на нищо... не само "дизайнери", а и "музиканти", "тонрежисьори", "журналисти", "кинорежисьори" и т.н.

# 745
  • София
Както и да въртят камерата, къщата хич не е голяма. Най-вече не ми хареса спалнята и разните стъпала насам-натам, които явно са останали след реконструкцията. Най-много ми хареса тийн стаята.
Също така не показаха външно пространство, което е задължително при къща. Поне нещо веранда, столчета, масичка.

# 746

Ню-мъни, олд-мъни… Аз съм но-мъни😂. Не знам, според мен човек понякога може да съчетава различни стилове, не говоря конкретно за тоя бранд, ами един ден може да е олд мъни, друг ден - по-спортно облечен.
Old money  хората ходят много често спортно и скъпо  облечени ,но никога с надписи които крещят -дадох триста лева за тая тениска.Бягат от бранда като дявол от тамян.Като пример като контраст от нашите на пръв поглед ми идва old money  стилa на Сибина Григорова ,Лена Бориславова, Цветелина Бориславова,Гала,когато не е на работа, Надежда Михайлова vs Николета ,Мара и там всички фолкаджийки ...

# 747
Аз съм разглеждала обяви на 300 -400 квадрата къщи и ми се сториха огромни, тази хем е 600, хем малките стаи на децата ме объркват. Вероятно спалня, гардеробна са повече от огромни, за да не остане място за другите.
Долу да нагъчкано стана, но явно толкова си може дизайнера. Като цяло написах, че ми харесва, защото хората са се опитали да изберат възможно най-доброто от което той е могъл да им предложи. Гледката от кухненския прозорец не ми допадна - някаква сиво-синкава стена, дано си насадят някакви туи или нещо зелено, което да създава свежест, защото иначе е като безистен. Детския хол е чудесна идея, но така се създава предпоставка децата да си седят сами от родителите си, но пък от друга страна общия хол ще им е винаги чист и подреден, където няма да има разхвърляни играчки. Стаята на бебето е много, много малка, тя дори Николета нали се чудеше дали ще да не й пренесат кошарката до прозореца, то реално нямаше къде. Тази стаичка на мен ми прилича на малък дрешник, толкова е неуютна, та ако ще и само за сън да влиза човек в нея.

Аз мисля, че Алекс не им усвои практично квадратурата и им набута скъпи неща, но малко с дизайна ги прецака, нито хола им е просторен, тук прегради, там прегради, нито горе разпределението им е функционално, но важното е че на тях им харесва. Като цяло хубава къща, който живее в нея да си я мисли дали е удобна.

В този ред на мисли Нели Сано, дето е любител дизайнер беше направила много по-просторен техния хол, разстоянието от дивана до телевизора/киното беше добро.

# 748
Лена Бориславова и стил ?

# 749
Лена Бориславова и стил ?
Мдам....стилът и е абсолютно олд мани...

Общи условия

Активация на акаунт