Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 90 (хипотетично-еврово издание)

• 43 768
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Подстригване... 200лева.

Аз ходя в доста скъп салон и ми вземат 35лв... Наблизо има и за 15лв...

Та не пресоляваме ли малко манджата?
Съществуват и жени на този свят. А те си имат не само подстригване, ами и боядисване, къдрене, прически и не знам още какво.
Освен това, не си ходил на берберите в студентски град.
Има и подстригване и на брада, че и боя може да слагат, не знам. 100лв ги нямат за нищо и е най-често над това. 120+.
Изобщо, хвана се за 1 от 100 неща, ама и за него хич не си подготвен.

# 241
Тинтина мисля имаше предвид определени жилища, не като цяло. Защото има имоти, дето не вървят по добър път така да се каже, дали заради конструкция, дали заради локация. Нещо като не става за живеене, не става. Просто последните няколко години и такива се купуваха, сакън да не се изпусне момента.

# 242
Кеша си е кеш, без значение дали е под дюшека или банката. Много хора имат законен кеш под дюшека и никой нищо не може да им каже. Не приравнявай физическия кеш с мръсни пари. Под 10к ти го обменят в евро където пожелаеш, no questions asked.
Явно Перко е още един заблуден, който търси отговори вместо да чете. След 1 януари парите нито ще станат по-малко, нито повече. Просто ще се конвертират в евро.
Бизнесдамата ако управлява кешов бизнес е нормално да има физически кеш, но на нейн риск. Ще я думнат и никога няма да ги намерят. Иначе мръсните пари отдавна са изпрани или обърнати в кешови евра. Те ако чакаха последния момент, щяха да са балъци. А ти, Петко, ако имаш някой друг сив лев, просто тръмбовай няколко пъти до различни пощи и ги обмени в евро и си готов.

Присъединявам се към мнението на Фрау К.

Аз участвам във форум за дискусии. Иначе съм чел и чета, по мое скромно изчисление, на ниво, което е над средното за форума Simple Smile

Моите скромни наблюдения са, че очевидо има много свободен кеш у хората, който се опитва да циркулира и да си "намери мястото". А дали има много балъци - общо взето, броят им е пряко пропорционален на броя на тарикатите Simple Smile Аз въобще не се изненадвам, че може да има доста балъци с буркани и дюшеци с пари...

# 243
Парите никога не могат да си намерят място. Ако се стигне до момент, при който всеки гледа да се оттърве от тях, то сме го загазили сериозно. Но както виждаме, има много спящи пари в банките и народа това го устройва. Има 10% от хората, които търсят да ги “наместват” и то доста често имат мижави пари, но имат мераци да наместват, и затова ги наместват с ипотека. При 30к сделки на година и 2м души в София, сам си направи сметка какъв % от хората “намества”.

# 244
Цените са се качили навсякъде, какво да кажем за Варна, Пловдив, Бургас. Тази дискусия тръгна оттам какво да очакваме след 1 януари 2026, а за да правим прогнози, трябва да си дадем ясна сметка какво става сега и на какво се дължи това.

Какво е обяснението за надутите цени на недвижимите имоти в България в последните 3 години? Инфлация (пак повече пари в обращение) и...? Има едни 20-30% от цените на имотите, които не почиват на друга логика, освен на наличието на много свободен кеш при търсенето.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 17:21 от Petko09699

# 245
  • София
Вчера протестираха медицинските сестри със ЗАПЛАТИ ОТ 1300 ДО 1800 ЛЕВА
Днес протестират библиотекарите, със ЗАПЛАТИ ОТ 1400 ЛВ

Голям брой от тези професии заемат жени /да не кажа 100%/, които харчат по... 200лв. за прическа поне веднъж месечно!

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 13:45 от Exter

# 246
Мда и при рушветите цените се вдигат от 7 на 15%, но качеството си е все така ниско. Ще продължаваме да плащаме и ще продължават да ни доят докато накрая няма да има кой Simple Smile Но нищо, важното е че ударихме 1 трилион. Все пак, маркировката е важна по пътя към шенген, за да ни намерят инвеститорите, не дай си боже завили към Македония заради липса на маркировка Grinning
https://www.youtube.com/watch?v=dxNCMyyhvcg

# 247
Подстригване... 200лева.

Аз ходя в доста скъп салон и ми вземат 35лв... Наблизо има и за 15лв...

Та не пресоляваме ли малко манджата?
Съществуват и жени на този свят. А те си имат не само подстригване, ами и боядисване, къдрене, прически и не знам още какво.

Писа подстригване, а не боядисване и балеаж и не знам си какво си.

Сравнявай подстригване преди с подстригване сега.
Както и балеаж преди с балеж сега.

А не да правиш изводи, че всичко поскъпнало, защото преди подстригването е било 20лв, а сега балеажа е 200лв...

# 248
Оф, моля ви, боя с подстригване в центъра на София при добър фризьор ми е 85 лв. - вярно, че ходя при него от десет години, но едва ли ми прави кой знае каква отстъпка. Има и салони с по над 400 лв. за същата услуга със същите продукти, защо изобщо го коментираме това - пазар. Няма общо с имотите.

# 249
Единственото общо е, че всичко хвръкна яко нагоре....
С една дума - инфлация...
Или обезценка на парите...

# 250

Може ли данни и източник. Например с колко % са поскъпнали хранителните продукти, продуктите от първа необходимост и прочие за последните 5 години?

Защото официалната статистика показва, че ръста на имотите е много по-стръмен от ръста на всичко останало.

# 251
..... и на фонът на това хвръкване, колко да паднат имотите, като един от най-дълготрайните инструменти за съхраняване стойността на парите?

# 252

Може ли данни и източник. Например с колко % са поскъпнали хранителните продукти, продуктите от първа необходимост и прочие за последните 5 години?

Защото официалната статистика показва, че ръста на имотите е много по-стръмен от ръста на всичко останало.
Няма нужда да се повтаряме...
Всеки пазарува, вижда кое колко струва....И преди нещо което е купувал за да речем 50 лв. общо, колко му трябват сега....
А официалната стъКмистика какво казва е съвсем друга тема....

# 253
Здравейте, харесах жилище, което е с перфектното разпределение за нас, на локация, на която търся от месеци, етаж, изложение,  изобщо всичко е топ и тук идва голямото НО! Входът…. Входът е нямам думи да го опиша, неподдържан, на етажа има общо помещение, точно до въпросния апартамент, заключено и пълно с какви ли не боклуци! И неостъклено, в което кацат гълъби и си вършат работата… всякакви боклуци по етажите, а дори и входната врата на самия вход е счупена от месеци и не се затваря…толкова ме е яд, точно жилището, локацията, разпределението, изложението, което търсех от месеци и този вход:(( за справка кварталът е Мусагеница, престижен квартал, супер зелено, птички пеят, поддържано, метро близо, с уж интелигентни хора и тн и този вход …знам, че човек все с нещо трябва да направи компромис, но вие бихте ли направили компромис с такъв вход? Явно нещата са от години така и надали ще се оправят:(
Не разбирам? Давам пример - със съпругата ми се нанесохме в текущото си жилище преди две години. Апартамента е в центъра на София. Проблем като при Вас, във входя нямаме, НО - непосредствено през задния вход на кооперацията имаше боклук, трупан с години - миризма, една картинка - прелест! Никой не го бъркаше - първо, повечето собственици или са в чужбина, или са на 85+ години и второ - аргумента беше, че никой не ползва този вход, а се ползва само основния. Е ок, ама аз като собственик не бях и не съм ок с това - моята позиция е, входа е част от сградата, аз като собственик притежавам някаква идеална част от него и, респективно, е моя работа/отговорност. Отделно от това, че е грозно, в хипотеза в която главната входна врата се развали или стане по някаква причина неизползваема, какво правим? Решението - по моя инициатива, се свика събрание и проблема се реши - боклука се изчисти! Гонете си домоуправителя и не отсъпвайте! Да не говорим, че по закон, по стълбищата/общите части, не трябва да е така затрупано с предмети/боклуци! Във вашия случай е даже много по-важно да се оправи проблема - тези боклуци са в общите части, освен нелицеприятни, крият рискове от зарази.

# 254
Причиняваш ми стресове с тези коментари Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт