Как тренирам - 30

• 23 516
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Аз вчера правих упражнения основно за дупе, между които и някакви изчанчени комбинации на машината за аддуктор Laughing Днес рамене и ръце.

Нона, от това, което съм чела, хормоните на щитовидната жлеза трябва да са в горните референтни стойности. Кортизол ли имаш предвид под хормон на стреса? За него не съм срещала съвет за спокойствие преди вземането на кръв, виж за пролактина да. Всъщност, кортизол не се ли изследваше от слюнка?

# 706
  • Бургас/Пз
Нона, може ли да ми изпратиш на ЛС какви изследвания на кои хормони си пуснала.  На мен също ми предстои и искам да видя дали не пропускам нещо.

# 707
Здравейте и от мен 🌷 Аз си действам по плана, който си направих преди седмица-две. Намалих обема за горната част, както и храната 😀 за сметка на увеличено кардио, та сутринта оставих малкия на ясла и врътнах едни 200 етажа на стълбите в залата 😀

Сега изпитвам волята си, печейки сладкиш за домочадието!! 😀 Няма да го близнааа!!

# 708
И на мен климатиците са ми голям проблем – става ми ужасно топло и ми е по-трудно да вдигам по-тежко. Вчера направих тренировка за крака, а във вторник бях на стречинг. Утре ми предстои тренировка за ръце. Последните дни въглехидратите ми идват в повече, а и с жегата ми е трудно да си правя крачките, защото не ми се обикаля навън. Надявам се да се стегна и да си ги правя.😣

За първи път поръчах от Peach Pump. Не са лоши продуктите, особено на намалена цена. Миришат приятно, а панталонът е дълъг – точно както харесвам, защото мразя да са ми къси долнищата. И за потене са добри – трябва доста да си се изпотил, за да личи.

https://peach-pump.com/en/products/flare-leggings-beige-seamless
https://peach-pump.com/en/products/pink-sports-shirt-with-zip-for-fitness

От Sinsay си взех няколко бюстиета, за да имам за смяна. Качеството е добро, само презрамките са малко по-дълги, но не е голям проблем. Подплънките смених с едни от Temu.

https://www.sinsay.com/bg/bg/sporten-top-180ge-66x
https://www.sinsay.com/bg/bg/sporten-top-172ge-99x
https://www.sinsay.com/bg/bg/sporten-top-174ge-07x

# 709
Аз вчера правих упражнения основно за дупе, между които и някакви изчанчени комбинации на машината за аддуктор Laughing Днес рамене и ръце.

Нона, от това, което съм чела, хормоните на щитовидната жлеза трябва да са в горните референтни стойности. Кортизол ли имаш предвид под хормон на стреса? За него не съм срещала съвет за спокойствие преди вземането на кръв, виж за пролактина да. Всъщност, кортизол не се ли изследваше от слюнка?

Да, точно пролактин е.
На щитовидната са ми в средата на референтните.

# 710
  • Бургас
Нона, изпуснала съм май повода за изследванията ти, но това съм си запазила като информация за стойностите, дано да те ориентира донякъде
Скрит текст:

# 711
За пролактина ако е малко над референтните стойности е възможно да е нищо, той много играе (ако си тренирала предния ден, изобщо тежка физическа активност, стрес, секс, какво ли не и ще ти е завишен). По принцип се препоръчва след известно време, примерно месец, да пуснеш контрола. Ако пак е високо можеш да се консултираш с лекар. Общо взето за контрол на пролактина предписват достинекс, с или без ЯМР за микроаденом. Моят пролактин беше няколко пъти около 700 при референтни граници горна до около 500, лекарите не бяха впечатлени, предписаха ми достинекс. Това е. Не ми създаваше някакъв проблем в ежедневието, при други обстоятелства не знам дали и лечение щеше да има при тези стойности.

# 712
  • София
Нонче, а какви са ти оплакванията? Пропуснала съм. Аз така започнах ходене по мъките с идеята да намеря корена на проблема за пъпчиците по лицето, за които съм се оплаквала и стартирах с гинеколог да изключим вариант за кисти, оттам изследвания - перфектни, каквото се сетиш това са ми изследвали, оттам дерматолози, не един или двама, заключението им беше, че кожата ми е свръх чувствителна към нормални нива на тестостерон в тялото 😆 Бях се отказала вече и пробвала всичко - от агресивна козметика до минималистична и сега смея да твърдя, след като установихме, че съм здрава и права, че намерих “рутината за мен”. Започнах да си почивам повече, да се наспивам, няма повече 5 часови дрямки за мен, спрях да се ядосвам за всичко, малко повече зелени храни, хубав пробиотик и нещата се получават.

Аз също съм в цикъл и някакси успях да заобиколя неудобствата този път и вървя по график с тренировките. А пък колко бях подута този път, малеее! Ако не ме познаваш, ще кажеш, че съм бременна. Но! Започнах да тренирам в супер серии и се чувствам много добре.

# 713
Скрит текст:
За пролактина ако е малко над референтните стойности е възможно да е нищо, той много играе (ако си тренирала предния ден, изобщо тежка физическа активност, стрес, секс, какво ли не и ще ти е завишен). По принцип се препоръчва след известно време, примерно месец, да пуснеш контрола. Ако пак е високо можеш да се консултираш с лекар.
Общо взето за контрол на пролактина предписват достинекс, с или без ЯМР за микроаденом. Моят пролактин беше няколко пъти около 700 при референтни граници горна до около 500, лекарите не бяха впечатлени, предписаха ми достинекс. Това е. Не ми създаваше някакъв проблем в ежедневието, при други обстоятелства не знам дали и лечение щеше да има при тези стойности.
Разпознах се в този цитат  Simple Smile
Пролактина ми винаги излиза висок в изследвания, но вероятно защото не ми пречи, не съм се консултирала. Грешка, доктор е виждал стойността му, наред с други хормони, ала нищо не каза Rolling Eyes Имам ли повод за тревога?

# 714
Пете косми и пъпки по брадичката, които не минават, а дори и да завехнат остават петна след себе си, целулита, също задържане на вода, раздразнителност, сега друго не се сещам.

Аз спя по 7-8 часа, при мен по скоро е стреса, много съм изнервена а като чета почти всичко произлиза от там.

Firebird26 Малко е, всичко спазих, но от турникета и исглаат ме заболя и най- вероятно е от това.
Скрит текст:
При референтни 102-496, е 519 mU/L

И за да не спамя, мисля тази седмица да пробвам новия фитнес, може би в неделя. Последните 2-3 седмици тренирах по 3 пъти седмично, но моето момче пак заминава и ще ходя по-често. Възобновявам 4- тирите тренировки седмично.

СКоро искам и да направя един стречинг, че имам нужда. Ходихме на масаж с мъжа ми, но масажистката определено не я биваше, голямо натискане беше, едвам издържах. След това гърба ме болеше, вместо да релаксирам.

# 715
Нона, при тази стойност дори не бих се занимавала да пускам контрола.

Ели Аз говорих с няколко лекари, за моите стойности бяха крайно невпечатлени. Аз нямам оплаквания. По принцип възможни оплаквания от микроаденом биха били главоболия, проблеми с очите, но това се случва чак като стане по-голям. Бях чела някакви данни, че доста голям процент (примерно 15%, дали не повече) всъщност имат малки микроаденомчета, които водят до завишени стойности на пролактин, но са реално безобидни и не растат. Ако са по-малки е възможно дори и да не се видят на ЯМР, често висок пролактин при липса на оплаквания се установява случайно.

В моя случай ми предписаха достинекс тъй като се препоръчва да поддържам по-ниски стойности, но съдейки по реакцията на лекарите ако беше друга ситуацията сигурно нищо нямаше да ми предпишат. За високи стойности явно считат 1000 и нагоре, и то повече от веднъж!

Според мен нямаш повод за притеснение Simple Smile

# 716
  • София
Нона, същата съм и аз. Космите не ги коментирам, така съм от дете. Намерих си аз най-сетне читава медицинска козметичка и ми обясни, че в даден момент е възможно да е било хормонално, но със стискането да съм заразила нова кожа и да се е пренесло нагоре. При мен от челюстта се разнесе до скулите. От няколко месеца нямам. Имам по 1-2 преди цикъл и чакам зимата да започнем с някакви леки пилинги.

Освен това не забравяй, че хормоните са много относително нещо и голяма част от лекарите в световен мащаб, дори не ги гледат, защото всеки един хормон може да е с различна стойност всеки един ден и не се знае в кой момент ще го “уцелиш”. Например, така съм чела, че при нас жените един от най-големите убийци, е естрогена, който не можеш да хванеш дори с кръвен тест, защото се съдържа до огроомна степен в тъканите. Като матката например. И точно той предизвиква и всякакви миоми и такива женски гадости. Даже по едно време се зачудих за какво изобщо съм тръгнала да ровя при условие, че каквото и да ми изпишат като някакъв вид лечение, аз не го приемам и не го купувам, защото не искам да се тровя. По-скоро исках да разбера какво не е наред, за да подобря още хранене, възстановяване. Но така и не разбрах. Поуспокоих се, промених това онова и сякаш дава резултат. Не си го обяснявам иначе.

Развиваха ми теории как с интензивния спорт си прецаквам хормоните и водело до повишена мастна секреция, себум и не знам си какво още. Козметичката пък ми каза, че напротив, препоръчва се потене, спорт, сауни, защото с потта изкарваш всичко.

Общо взето всеки ти казва нещо различно, ти в даден момент ставаш все по-объркана, дават се сума ти пари за това и онова, защото един ти каже едно, друг друго и така.

# 717
Аз вчера правих крака. Тази седмица ми е по-спорна от предните две. Влизам във форма, което много ме радва. Вече няма мускулни трески, наваксвам с креатина и вече имам повече желание за тренировка. Предните две седмици с мъка ходех, да си призная честно.

Според Chat GPT не съм поднормена на мускулна маса. Изкарва ме 41% skeletal muscle mass, а според кантара във фитнеса пък съм поднормена с моите 23,9 кг от 56,6кг общо тегло. Кой лъже не знам.
Иска ми се да стигна 28кг мускулна маса, обаче дали е реалистично, също не знам.

Нонче, дай насам изследванията, ако искаш да ги погледна. В референтни, за съжаление не винаги значи оптимални. Особено ако има симптоми.

# 718
Firebird, благодаря Hug

# 719
Аз цял живот съм с атопична кожа и съм обиколила десетки дерматолози. И никой не е установил причината. Та съм си намерила и аз формула, с която крепя положението.

Иначе да, потенето и претоплянето по време на тренировка, могат да окажат негативно въздействие, ако има кожен проблем. Затова веднага след спорт, попиване на потта с чиста тъкан, никакво пипане на лице, шия и т.н с длани, ако не са хубаво измити с препарат.

Нонче, масажистката просто е приложила по-голям натист, трябвало е директно да й кажеш. Понеже това е едно от стоте неща, с които се занимавам, винаги казвам на хората, че на другия ден могат да имат мускулна треска и да ги понаболява - минава до ден-два и не препоръчва спорт същия или на другия ден. Но определено от този масаж има повече полза от само релаксиращ. Направи малко стреч и си готова.

И аз бях в МЦ тези дни - явно сме се синхронизирали в групата, та единият ден пропуснах, но какво да се прави.
Планирам да пусна изследвания до края на месеца и аз, но най-вече искам да видя липиден профил и хемоглобин.

Общи условия

Активация на акаунт