Как тренирам - 30

• 23 516
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • в пералнята
И аз тук с МЦ Grinning Но този месец някакси доста по-леко от обикновено и тренирах съвсем нормално. Започнах да си следя крачките малко по-сериозно, защото искам да смъкна поне още 3 кг. За 2 седмици съм смъкнала 2, но един кг е винаги нагоре-надолу.. Много се тормозя, защото знам, че не става за ден, два, но с толкова усилия, които полагам, очаквам малко по-добри резултати.
Много се дразня на ММ, защото той е супер непостоянен, обаче когато отиде 2 седмици подред в залата и директно се вижда.. А аз вече няколко години редовно се бъхтя и дръжки.

# 721
Аз пън имам чувството, че от няколко месеца, аха да се върна напълно към тренировките и става нещо и правя пауза.
От снощи започна да ми дразни гърлото и днес няма да тренирам.

Май настинах, от топло на студено, изпотена.
Започнах да се дразня на фитнеса, в залата жега потя се като прасе, влизам в съблекалнята студено.

Силно се надявам, утре да съм по- добре.

# 722
И аз тук с МЦ Grinning Но този месец някакси доста по-леко от обикновено и тренирах съвсем нормално. Започнах да си следя крачките малко по-сериозно, защото искам да смъкна поне още 3 кг. За 2 седмици съм смъкнала 2, но един кг е винаги нагоре-надолу.. Много се тормозя, защото знам, че не става за ден, два, но с толкова усилия, които полагам, очаквам малко по-добри резултати.
Много се дразня на ММ, защото той е супер непостоянен, обаче когато отиде 2 седмици подред в залата и директно се вижда.. А аз вече няколко години редовно се бъхтя и дръжки.
То не само мускулите повече и по- лесни за правене ми и сланините по-малко. Не е честно ама така е с нас и с мъжете - реалности какво да правиш.
Аз определено за 1 година виждам доста сериозна разлика, но реално като ме погледнеш, не си личи особено че съм се бъхтила цяла година. Надявам се идната вече с просто око да си личи егати. Triumph

Нона, бързо оздравяване. Най-неприятно е болен лятото.

# 723
Здравейте, аз докато тренирам не мога да отслабна забелязах, първо че ям много повече и второ сякаш се напомпвам не знам..Имах голяма пауза откъм тренировки миналия месец и отслабнах около 3 кг. без да искам.

# 724
Нали установихме, че с тренировки не се отслабва, отслабва се в кухнята. Simple Smile Тренировките рекомпозират. Моят корем доста се прибра за тази 1 година. Най-вече си личи когато седя. Няма я топката отпред и паласките се стопиха.
Важна е композицията на тялото, не колко кг показва кантара. И аз отслабнах през ваканцията, но загубих и сила - е ми мерси. Естествено има значение има ли изобщо нужда да се отслабва и най-вече отслабването да е за сметка на сланинките, не на мускулите, така че бъдете по-благосклонни към себе си. 

Днес правих горна част, ама с голямо нежелание отидох. Естествено, в залата си изпълних всичко чинно. Доволна съм, защото като отидох на място ми мина нежеланието.
Вчера лег пресата беше счупена и вместо хоризонталната правих вертикална. Млако ме беше страх, че последния път когато я пробвах си докарах болки в таза, та сега правих само платформата, която е около 60кг и беше добре. Даже следващия път може да сложа едни 10кг. Може би ще мина на нея за известно време. Освен всичко е и по-малко ползвана, че за другата често трябва да чакам.
Още малко и ще мога да направя едно набиране на дръжките в залата. Те са доста високо и трябва да съм на пръсти, че да ги стигна, но вече успявам да се набера с лек подскок с пръстите от земята. Още малко ми остана до пълно набиране от висене. Отне ми около година мъки Sweat Smile

# 725
Мен вертикалната преса направо ме плаши. Simple Smile Както и щанга на лежанка. Като бях на 16-17 ме е затискала щанга и имам детска травма. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 726
Аз мога да се измъкна от вертикалната дори платформата да слезе до макс долу - изпробвано Satisfied така че не ме плаши че ще ме смачка, просто ме е страх да не се контузя та ще вдигам тежестите бавно. Въпросът е, че ако падне до долу, после не мога да я вдигна и ще трябва да викам помощ от персонала хаха.

# 727
Невърче, и аз някой път отивам с нежелание в залта - нормално, хора сме и не всеки ден сме на 100%, но пък се е случвало баш в такива дни да пръсна с тренировката Grinning
Според мен като навъртиш още малко стаж в залата, вече няма да ти пада силата след 2 седмици почивка.
Днес се разписах с кардио, че съм с главоболие, утре ще е горна част.

# 728
  • Бургас
Я кажете коя лег преса каква е, че неко ми се губят наименованията май. Тази при която лежиш и избутваш тежестта с краката, би трябвало да е хоризонтална. А другата, на която тежестта ти е на раменете и все едно си клекнал и се изправяш, но под наклон, е вертикална? Така ли е или съм в голямо заблуждение?

# 729
Дали е паднала силата наистина или просто е моментно състояние на тялото, в което имаш по-малко енергия?

Давам скорошен пример със себе си, след почивката се върнах и се чувствах много разплута и сякаш всичко съм занулила. И в огледалото се виждах надебеляла, а явно не е било така. Правих там една седмица някакви тренировки, от втората вече всичко беше супер, имах много енергия и определено повече сила отколкото мислех.

В миналото като съм правила паузи докъм 2 седмици също винаги след това не съм била по-слаба, всъщност често дори съм била по-силна. Да речем, че тогава бях по-млада, де.

Виж, когато вече виждам определено разлика в негативна посока е, когато месец и повече не съм правила нищо освен ходене и пилатес примерно. Тогава със сигурност тонусът ми значително спада. Налагало ми се е по здравословни причини от време на време, няма да си кривя душата - има разлика.

# 730
sunny-n, при лег пресата при всички положения си в седнало/легнало положение (тоест торса ти е неподвижен) и избутваш тежестта с долна част. Има такава, при която избутваш по диагонал с ъгъл 45°, има хоризонтална, както и изцяло вертикална, при която лежиш под платформата за избутване.
Скрит текст:

От последния вид не съм виждала на живо, само на рийлове в Инстаграм. Виждала съм в залата обаче да правят вариация на вертикалната лег преса, но на смит машина и лежанка под нея.
Скрит текст:
А втория уред, който ти описваш е за хакен клек.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 20:04 от zoya.

# 731
  • Бургас
Най-вероятно е така, за втория уред. До сега гледах картинки в нета Simple Smile))
В момента нямам достъп до такъв уред, но при първата ми среща с него ми се видя много трудно, дори без допълнителна тежест. А се оказва доста полезен уред, ненатоварващ гръбначния стълб, което ми е важно. Благодаря, zoya.

# 732
В залата, в която тренирам има изцяло вертикална, ползвам я редовно. Но и Смит машината е опция, даже дирекно лягам на земята върху постелка, не се занимавам да местя лежанки. Пак на нея правя и бутащи движения с един крак - ръцете като за нисък план, колянна опора и бутам нагоре рязко, задържам и пускам контролирано. Много хубаво натоварва задни бедра и главно глутеуса.

# 733
  • София
От последните съм пробвала, Зойче, и чувството е все едно машината ще те смаже 😆 Тя е изцяло за задно бедро.

# 734
Добро утро 🙂
Днес се чувствам по- добре и смятам да отида след малко на фитнес. Ще направя нещо леко, малко корем и пътека и след това ще се разтегна малко.

За закуска си направих гофретки и си хапнах много добре 🧇
Хубав ден да имате 😎

Една интересна снимка. Аз съм fit, но в малко по- слаб вариант 😀

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 09:11 от Nona M.

Общи условия

Активация на акаунт