Живот на кантар - тема 6

• 33 176
  • 714
  •   1
Отговори
# 465
  • ПАЗАРДЖИК
Калориен дефицит. Нямам хормонални проблеми. Храня се 4-5 пъти дневно гледам да е около 1200ккал, но не го следвам сляпо. Позволявала съм си тутманик, сладолед, пуканки, даже чаша вино при повод. Придържам се към ниско въглехидратно хранене. Мързелива съм и не харесвам фитнес. Когато мога ходя дълго- 5-13км, правя клекове по- скоро рядко.

# 466
Не всички хора, които ядат пица са дебели. Никой не говори да ядеш по една пица на ден. А и в пица с хубави съставки не виждам нищо боклучливо, освен това, че е с много калории. Разбира се за хора със специфични заболявания няма да е ОК.

# 467
Поздравления!
Моя приятелка точно с броене на калории свали над 30 кг за 1 година,аз като започвах много се колебаех между това и зоната, но ми се видя стресиращо това постоянно броене.
Не че в зоната няма броене и смятане ,но реших,че тя е по-добрият вариант за мен.

# 468
IriS, ами явно съм преценила, че имам право на избор и имам право да изразя мнение дали една храна е полезна за мен или е боклук.

Елорче, аз те разбрах какво имаш предвид, но просто предходните ти постове звучаха, сякаш смяташ пицата с брашно за боклучава храна по принцип, а не конкретно за теб. Това е, което ми се струва, че озадачи някои съфорумки. Аз например, също не разбирам защо така по принцип се заклеймяват овесените ядки, тъй като за мен те са основна храна (поради редица причини в продължение на цяла година можех да ям само овесени ядки, кисело мляко и банани (по един на ден)). Ако човек няма ИР, диабет или друга непоносимост, не би следвало да има проблем с консумацията им. Но разбира се, че ако е налице по-специфично състояние, трябва да се спазва режим и някои храни не са препоръчителни. Flowers Rose

По повод предаването, много готино ми стана снощи, когато Вили (Христова) бягаше и хората от пейката я окуражиха и й пожелаха успех - тя милата така се зарадва Heart Много слънчев човек Heart Абсолютна любимка ми е!

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 19:52 от Vi Euross 693427

# 469
  • София
Няма дебели хора в Италия, както и в Турция така масово. Всичко това се дължи на качествената храна и между другото попаднах в ресторант, където ходят местни хора (не туристически) и почнаха вечерята с чаша вода на всички маси.
Качеството на храната е в основата. Моето тяло лесно реагира на боклуци и лесно правя алергични реакции на изкуствени съставки. Ит колко прехвалено пицарии съм се сдодивала с алергична реакция,в Италия ни веднъж не ми се случи и то в обикновенни,не някакви супер заведения.
Според мен тайната са качеството на храната и количеството. Италианците масово си пийват алкохол и то като предиобедно кафенце,но не са пухкави дебелаци,просто не се прекалява с него.

# 470
Ясно, светът се върти около теб и твоето възприятие.

И по-добре. Че ако седна да се съобразявам с чуждите ще лудна Joy

Та тъй. Хората са различни. Аз са опрасвам, освинвам, бухвам от тестени неща и това е.
Да не го почвам и глутена, че страшно ще стане.
И за мен това е боклук. Предпочитам други варианти, които даже се оказаха по-вкусни.

Наскоро ми попадна реклама на пицария в София. Нова с уж уникално брашно по уникална рецепта, която не се отразявала на фигура.
Някой ден като реша да мърсувам може и да я пробвам.

Vi Euross 693427, и овесените ядки мога да оплюя Stuck Out Tongue Winking Eye Те са за конете принципно.
Силно въглехидратна храна, нищо диетично няма.
Е, понякога ги включвам чат пат в някоя рецепта, ама  е рядкост. Е, няма да ме съборят, но е много рядко.
Та тъй, всеки си гледа себе си.

# 471
  • Наблизо
Тоест от една пица или две на месец бухваш с 30 килограма? Доста кофти.
Повечето хора не са така,дори и онези 400 килограмовите по ТЛС.Те там ядяха по 6 пици на ядене…и после три-четири американски менюта от МКДоналдс и затова са такива.
Честно казано ето твоите цигари са си чиста отрова.Буквално.Не са храна по никакви параграфи и няма как да ги направиш “здравословни”.Надявам се да си ги спряла вече защото всичкото месо и кето няма да помогне срещи вредата от цигарите.

За мен това,което Дерйя се опитваше да им каже и те май възприеха,е че дяволът в в количеството и не трябва да има самобичуване.Спомням си навремето в кето темата имаше хора,които се самобичуваха защото било яли домати?! праз,моркови..сирене.Имаше една кака(тя май е с БАН),която пък обясняваше как ядяла само месо и яйца и нищо друго и в това било истинатаТова е истински вредното според мен..Крайностите без мярка.

# 472
  • у дома

Искам да благодаря специално на една съфорумка, която препоръча смарт кантар, купих го и съм безкрайно доволна. ❤

Може ли линк към кантара?Благодаря предварително!

# 473
То и "кето" пиците са толкова кето, че не може и да бъде. Laughing
Безглутенови - да, диетични - да, но не са кето, освен ако не са само от яйца и кайма.

# 474
Тоест от една пица или две на месец бухваш с 30 килограма? Доста кофти.
Повечето хора не са така,дори и онези 400 килограмовите по ТЛС.Те там ядяха по 6 пици на ядене…и после три-четири американски менюта от МКДоналдс и затова са такива.
Честно казано ето твоите цигари са си чиста отрова.Буквално.Не са храна по никакви параграфи и няма как да ги направиш “здравословни”.Надявам се да си ги спряла вече защото всичкото месо и кето няма да помогне срещи вредата от цигарите.

За мен това,което Дерйя се опитваше да им каже и те май възприеха,е че дяволът в в количеството и не трябва да има самобичуване.Спомням си навремето в кето темата имаше хора,които се самобичуваха защото било яли домати?! праз,моркови..сирене.Имаше една кака(тя май е с БАН),която пък обясняваше как ядяла само месо и яйца и нищо друго и в това било истинатаТова е истински вредното според мен..Крайностите без мярка.

Вече се излагате и много преекспонирате.
Кой може да качи от една пица 30 кила?
Къде съм казвала това?
Пак да повторя, щото има нужда.
Аз съм тази, която решава какво ще яде.
Аз съм тази която решава кое е боклук и кое не.
Трябва да си ми живяла в обувките. Тогава друга песен ще пееш.
Тъжно е, че трябва да го повтарям.

Кои са моите цигари?
Щото не пуша.
Пак на уцели Joy

# 475
Вече става банално.

# 476
  • Наблизо
"Разстройва" ме единствено това, че не четеш какво съм написала, а именно, че имаш право и избор, но изказването и генерализацията са крайни. Дано втори път стане ясно какво имам предвид.

Тоест имам право на избор, ама да си мълча и да не го пиша Rolling Eyes
Трудна работа  е това, няма начин.

Динчо, може и така да е.
Аз и с цигарите се боря и имам страстна и нездравословна връзка с тях Joy
Тук си го написала.Радвам се,че си ги спряла.
Ти си тази ,която решава за теб си,ти си се намираш за прасе ,ако ядеш друго различно от кето,но моля не обобщавай,че всички други са прасета и ядат боклуци.Обобщение,защото чак сега почна да използваш “за мен”.Досега бяха генерализации и никъде не споменаваше само теб.Обидно е към хората и към храната,защото не говорим за трансформирани пластмасови изделия,а за истинска храна.
А ти можеш да ядеш каквото си искаш и с каквото се чувстваш добре.

# 477
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Аз качам да напишете за смарт кантара, че ми стана много интересно.

# 478
Има смислова разлика между "За мен пицата е боклук" и "Пицата е боклук".

Нямаше да се хвана изобщо за това изказване, ако беше персонално. Когато е генерализация, това е проблем, защото е предпоставка за нездраво отношение с храната, което има ефект на снежната топка. Няма по-лошо от това участниците да подхождат с вина към "прегрешения", защото е много лесно след това да си кажат, че щом са "сгрешили" с едно, ще се натъпчат с още, за да се накажат.

Храната не е проблемът, отношението към нея обаче може да е.

# 479
"Разстройва" ме единствено това, че не четеш какво съм написала, а именно, че имаш право и избор, но изказването и генерализацията са крайни. Дано втори път стане ясно какво имам предвид.

Тоест имам право на избор, ама да си мълча и да не го пиша Rolling Eyes
Трудна работа  е това, няма начин.

Динчо, може и така да е.
Аз и с цигарите се боря и имам страстна и нездравословна връзка с тях Joy
Тук си го написала.Радвам се,че си ги спряла.
Ти си тази ,която решава за теб си,ти си се намираш за прасе ,ако ядеш друго различно от кето,но моля не обобщавай,че всички други са прасета и ядат боклуци.Обобщение,защото чак сега почна да използваш “за мен”.Досега бяха генерализации и никъде не споменаваше само теб.Обидно е към хората и към храната,защото не говорим за трансформирани пластмасови изделия,а за истинска храна.
А ти можеш да ядеш каквото си искаш и с каквото се чувстваш добре.

Не съм написала, че пуша. А че имам нездравословна връзка с тях.
Сега не пуша, утре - кой знае Joy След пет месеца също не мога да кажа.
Наясно съм с вредата от цигарите. Изчела съм бая литература и за самите цигари и за самото отказване. Нямам нужда някой да ми казва, че са вредни.
Хайде сега аз да те помоля да започнеш да четеш много бавно и внимателно.
Аз никога, ама никога предвид това, че съм била дебела от дете не бих обиждала хората.
Никъде тук не съм наричала някой прасе.
Така че много моля без малко се успокой и стига преекспониране, че верно стана банално и мега досадно.
Не знаех, че трябва във всеки пост да слагам вметка за мен, за мен.
Ама моля ви се....

Хайде сега пък смисъл другата ще ми търси и ще ми цепи думички и буквички.

Пицата е боклук, пицата е боклук. Това мисля. А и баклавата, и толумбичката също са боклуци. Бейкролса също.
Кой както ще да го разбира. Може като изразяване на мнение да го приеме и не е нужно да се издребнява и изпростява.

И за последно.
Пицата е боклук. Wink

Общи условия

Активация на акаунт