Живот на кантар - тема 6

• 33 180
  • 714
  •   1
Отговори
# 450
Италианците май доста ходят пеш, и по едни стръмни улички, стълби, много често и асансьор нямат.
Отделно техните порции са много по-малки от това, което ние си слагаме като паста примерно.

# 451
  • Варна
Няма дебели хора в Италия, както и в Турция така масово. Всичко това се дължи на качествената храна и между другото попаднах в ресторант, където ходят местни хора (не туристически) и почнаха вечерята с чаша вода на всички маси.

# 452
Аз съм на мнение, че ако човек си спазва режима на хранене (НВВМ, Зона и тн) в едно 80-90%, не е никакъв проблем ако в оставащите 10-20% "съгреши".
Ако ми се прияде торта, предпочитам да е истинска такава, а не със заместители и знайни и незнайни посладители.
Същото и с пиците.

Както казваше баба ми, мир на праха й, "Прекален светец и богу не е драг".
Напълно съгласна с този пост!
Според мен точно това имаше предвид Дери като им обясняваше ,че няма нужда да се демонизират някои храни,стига да имат мярка.
Аз вече над половин година съм на режим и не съм консумирала пица,дюнер или друг  джънк, но това е защото не ми се е прияло . Ако дойде такъв момент, ще си хапна нормална пица,а не някаква измишльотина точно защото ми се е приискало стандартна пица - не имитация. Със сигурност не съм си мечтала за блат от тиквички например с някакви добавки отгоре. Както и сега идва сезона на сладоледите, с малко дете ми е ясно ,че всекидневно ще ме изкушава, но съм решила че вместо да ям някакви замразени измислени кремчета и да си внушавам колко ми е вкусно, предпочитам 1-2 пъти в месеца да си хапна един сладолед какъвто обичам и да се "начеша крастата" вместо да го мисля 1 месец и накрая да се нахвърля с 3 сладоледа Joy

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 18:08 от Leona_

# 453
Италианците май доста ходят пеш, и по едни стръмни улички, стълби, много често и асансьор нямат.
Отделно техните порции са много по-малки от това, което ние си слагаме като паста примерно.
Което е доказателство, че не тестото е виновно, а големината на порциите, качеството на продуктите и липсата на движение.

# 454
Аз отдавна съм ходила, никак не бяха малки пиците, но не бяха претрупани.

Моето мнение вероятно не е обосновано, но аз мисля че и в България няма чак толкова дебели хора. Веднъж по случайност се загледах в youtube в една сватба в Малта, там един слаб нямаше. Дори леко закръглен нямаше, всички много дебели.
В България като тези от Кантара са изключение, не се срещат под път и над път. Иначе дебели в широкия смисъл на думата има, да.

# 455
Ще ме прощаваш IriS , но имам пълното право да решавам за себе си кое е боклук и кое не.
Аз не карам теб или който и да е било друг да яде кето или каквото  и да е било друго.
Аз решавам за себе си да си готвя храната, не знам защо това е такава драма.
И баклава като видя ми се драйфа, и  тя ми  е боклук. Много неща са ми боклуци. Съжалявам, ако това ви разстройва Joy
И в ресторант няма начин да избера пица. Има много от менюто,  което бих си докарала да ми е режимно.
Единствено на пица лаб бих им хапнала от пиците, но с картофено тесто.
Плюс вкъщи като са ми яли от пиците, не искат да си купуват сега отвън.

Никой не говори за ежедневно ядене на пица. Дискусията тръгна от инцидентно такова.

Между другото и от личен опит, и от опит на приятели, никой не си тръгва с килограми в плюс от Италия, въпреки безобразното нагъване на пица, паста и сладолед. Но и досега не съм имала ден с под 15км. пеша там. Обикновено се въртят около 20.

Явно от храната в Италия не се пълнее грам.
Или там моето тяло ще работи по-друг начин ако отида Grinning

Една позната беше в Италия. Има си ир, свали доста кила, но си внимава в режима.
Там си опита много неща. Човешко е, нормално е.
Ха познай дали не се върна напълняла. Е, не е качила 10 кила. Но понабухтя както тя си каза.
Ама вика такива чудесиии - олелее Joy

# 456
"Разстройва" ме единствено това, че не четеш какво съм написала, а именно, че имаш право и избор, но изказването и генерализацията са крайни. Дано втори път стане ясно какво имам предвид.

# 457
Това с поделяне на храната на мен ми се струва много разумно, може би защото редовно го практикуваме.

Елора, ти като бившите пушачи. Няма по-големи врагове от тях на пушенето. 😀

# 458
"Разстройва" ме единствено това, че не четеш какво съм написала, а именно, че имаш право и избор, но изказването и генерализацията са крайни. Дано втори път стане ясно какво имам предвид.

Тоест имам право на избор, ама да си мълча и да не го пиша Rolling Eyes
Трудна работа  е това, няма начин.

Динчо, може и така да е.
Аз и с цигарите се боря и имам страстна и нездравословна връзка с тях Joy

# 459
  • Наблизо
Скрит текст:
Дерия им казва, какво може и не може да  си поръчат/ядът, като са навън 🤣🤣🤣
Ако им се ядяло пица - да поръчат и да си я разделят с тези, с които са на масата. 😅

Еее, пада ми в очите.
Ако им се яде пица да си направят кето пица.

Абсолютно на противоположно мнение съм. Ако ми се яде пица, по-добре да изям едно парче качествена пица и да ми мине гъделът, от колкото да ям някакъв гаден манджорляк с помпозното име "кето пица". И цяла кето "пица" да изям с всичките ѝ калории, утре пак ще ми се яде истинска пица, а ако си изям парчето - може и две седмици да не ми се прииска.

Няма вредни храни, вредни са само количествата.

Пица с брашно е качествена пица!!!!
Жива да не бях. Joy
Предпочитам кето пица. Предпочитам аз да си направя и блат и плънка и всичко.
Това е качество.
Другото не струва.
На мен не ми се ядят обикновени пици. Не ми се ядат дюнери, мекици, бургери.
Ама аз съм си сменила отношението към себе си отношението към храната.
И за мен пица с бяло брашно е за кофата и няма нищо качествено в нея.
Храна  която прави човек прасе, няма как да го поддържа слаб.
Елора,имаш право на мнение,но не и с обиди,че хората,ядящи пица,били прасета..
И брашното за пицата не е “бяло” тип 500 ли беше.Всъщност е много твърда смеска,както каза Попи.Пастата им също.В Италия ходя много често и наистина дебели хора като че ли дори не съм виждала или толкова малко,че не са ми правили впечатление.Във Франция,Белгия,Германия ,Испания и скандинавските страни също.А хляб там се яде.Само че не хляб тип американски и Симид.
Не са надебелели участниците от една пица на седмица-месец.А системно тъпчене и пиене на захарни напитки.Глюкозната кралица,въпреки че малко ми падна в очите напоследък,има много добри съвети Как да се храним.Например да се започва със салата преди основното (което всъщност е начина на хранене на средиземноморските държави и тези около тях) и да ядеш кисело мляко със захарна храна.
В България голям проблем е ,че има твърд е много некачествена храна,имитиращи продукти,трябва да четеш и да търсиш дали е истинска храна…което на Запад е немислимо.Кофти и съответно по-евтина храна е обозначена така и взимаш информиран избор дали да я вземеш.Това да си купя фалшиво сирене е…немислимо.

Малтийците са си като езика им доста араби семити и те се хранят с много храни със захарен сироп,движат се малко,не се ядат традиционно свежи зеленчуци и там точно това е проблема-тъпчат се по традиция.

# 460
Тоест имам право на избор, ама да си мълча и да не го пиша Rolling Eyes
Трудна работа  е това, няма начин.

Скрит текст:
Динчо, може и така да е.
Аз и с цигарите се боря и имам страстна и нездравословна връзка с тях Joy
Тоест имаш право на избор, както и възможността да прецениш дали е удачно да обобщаваш на база на твоите избори и схващания за всички хора.

# 461

Елора,имаш право на мнение,но не и с обиди,че хората,ядящи пица,били прасета..
И брашното за пицата не е “бяло” тип 500 ли беше.Всъщност е много твърда смеска,както каза Попи.Пастата им също.В Италия ходя много често и наистина дебели хора като че ли дори не съм виждала или толкова малко,че не са ми правили впечатление.Във Франция,Белгия,Германия ,Испания и скандинавските страни също.А хляб там се яде.Само че не хляб тип американски и Симид.
Не са надебелели участниците от една пица на седмица-месец.А системно тъпчене и пиене на захарни напитки.Глюкозната кралица,въпреки че малко ми падна в очите напоследък,има много добри съвети Как да се храним.Например да се започва със салата преди основното (което всъщност е начина на хранене на средиземноморските държави и тези около тях) и да ядеш кисело мляко със захарна храна.
В България голям проблем е ,че има твърд е много некачествена храна,имитиращи продукти,трябва да четеш и да търсиш дали е истинска храна…което на Запад е немислимо.Кофти и съответно по-евтина храна е обозначена така и взимаш информиран избор дали да я вземеш.Това да си купя фалшиво сирене е…немислимо.

Малтийците са си като езика им доста араби семити и те се хранят с много храни със захарен сироп,движат се малко,не се ядат традиционно свежи зеленчуци и там точно това е проблема-тъпчат се по традиция.

Айде сега пък съм обиждала.
Ми като напълнее човек и качи 50 кила и повече да не би на балерина или модел да прилича Joy
Прасенце съм била и аз. Какво толкова.
Ама добре като сте такива чувствителни. Заместете думата с дебел, затлъстял, свръх омазнен или там каквото ви импонира.

IriS, ами явно съм преценила, че имам право на избор и имам право да изразя мнение дали една храна е полезна за мен или е боклук.

# 462
Ясно, светът се върти около теб и твоето възприятие.

# 463
  • ПАЗАРДЖИК
Брашното за тесто за пица се нарича Семола. Продава се и в Бг. Работех в италиански магазин, купувала съм и съм правила у дома. Много ни харесва, ние всички обичаме пица (не сме прасета). Обичам да експериментирам със опитване и готвене на всякакви храни и винаги когато пътуваме това е част от пътешествието.
По повод предаването и кантара тази вечер, да се отчета и аз. Стартово тегло на старта на предаването 77.3 до днес свалени 10.2кг и сега съм 67.1кг на 169см височина.
Искам да благодаря специално на една съфорумка, която препоръча смарт кантар, купих го и съм безкрайно доволна. ❤
Благодаря и на всички, които не нарушиха добрия тон и не написаха нито една обидна дума, не си натрапваха мнението непрекъснато и не се изживяваха като зрящи сред множество от слепци.

# 464
Петя,чудесен резултат, браво!
Може да си споделила, но не съм отразила, с какъв режим постигна този резултат?

Общи условия

Активация на акаунт