Живот на кантар - тема 6

• 33 251
  • 714
  •   1
Отговори
# 270
Дали защото ми прави впечатление, но по улиците срещам доста дебели хора и то с доста над нужните им килограми.
И при тийновете ми прави впечатление, особени при някои момичета. Поне при тях повечето са фит, но има и такива с бая кг.

# 271
Името Барби в шоуто от другите и беше даден ако не се лъжа.
Аз нали превъртам и не съм видяла защо и как, но явно не е било с цел обида. А защото  е русичка, миловидно лице и на куклата са я оприличили.

Светкавица, самото затлъстяване си води до хормонални проблеми. Не че не е вярно и обратното в някои случаи.И често и едни 7-10 кила правят драми.
Има пълнички хора, които нямат проблем. Уж са тествани. И те решават, че просто са си такива и може да ядат всичко. Качват още 20-30 и се появяват драмите. И се почва - ама що така.
Е що, щото тялото не е вечно, не може така да го експлоатираш.
Познавам изключително слаба жена с изваяно тяло, плосък корем и с предиабетно състояние. Но вътрешно има много омазняване. Ама не се вижда отвън. Както при Тодор. На крака не трупа грам, а на корем.
Иначе е вегетарианец. Животински протеини са и изключително малко количество. Ядеше по почти килограм плодове. Кило грозде на ден примерно. 7-8 банана. Сметнала, че са полезни.

# 272
Именно...
И то затлъстяването е от гадния тип, където се събира около кръста, има цялото изкривяване на стойката, начина на походка, изобщо цялостно занемаряване на хората около нас, не просто сланина под кожата Simple Smile

# 273
  • София
Къде ще трупа организма не зависи от това какво ще ядеш. Не обичам плодове от дете, ям, но рядко. Отпусна ли се обаче да се храня с готвени манджички, тестени неща и т.н. веднага тръгвам нагоре и винаги трупам в корема, кръста, ръцете и гърба, винаги съм била висока със слаби крака. Качването си е до ген и структура на тялото. За това и цял живот се съобразявам какво ям и в един момент здравословното хранене става начин на живот. С моята структура всеки излишен кг е в областта на торса и е опасно като се понатрупат. Но всеки сам преценява ще се погрижи ли за здравето си и как, трудно е свалянето, особено с диагноза, но често зависи от навиците ни.

# 274
Къде ще трупа организма не зависи от това какво ще ядеш.
...

Изобщо не съм съгласен с това Simple Smile Но не смятам да влизам в диспут...

П.П.
Дори ИИ знае Wink Има и допълнителна обширна информация за разпределение на мазнините по фактори, но не ми се търси сега...

Скрит текст:
видът и начинът на хранене имат пряка връзка с натрупването на мазнини в определени части на тялото, но това зависи и от:

Хормоналния ти профил
Генетиката
Нивото на стрес
Физическата активност
Качеството на съня
🧭 Как храненето влияе върху натрупването на мазнини по зони:
🔹 Корем (висцерална мазнина)

Свързва се с:

Излишък от въглехидрати, особено захари и бяло брашно
Честа консумация на алкохол (особено бира)
Хроничен стрес → кортизол
Нередовни хранения или твърде често хапване (инсулинови пикове)
🔹 Ханш и бедра (по-често при жени)

Свързва се с:

Естрогенен дисбаланс
Прекомерна консумация на рафинирани растителни мазнини (напр. соево олио)
Слаба детоксикация (черен дроб)
Седен начин на живот
🔹 Гръб и ръце

Свързва се с инсулинова резистентност и лоша чувствителност към инсулин
Също при дефицит на магнезий и лошо усвояване на белтъци
🔹 Лице и врат

Свързано с прекаляване с натрий, задържане на вода, възпаление
Може да е и сигнал за надбъбречен стрес

# 275

Отпусна ли се обаче да се храня с готвени манджички, тестени неща и т.н. веднага тръгвам нагоре

Малко си противоречиш
Grinning

Май има значение храната.

# 276
  • Наблизо
Има значение най-вече калориите.Като се отпуснеш с готвени манджички,баничка и т.н. и неусетно си на 2000+ калории.

Аз по зоната днес съм още 500г минус.А си ям кажи-речи всички групи храни и имам и ''чийт дни'' дори.

# 277
  • Някъде там
...

Изобщо не съм съгласен с това Simple Smile Но не смятам да влизам в диспут...

П.П.
Дори ИИ знае Wink Има и допълнителна обширна информация за разпределение на мазнините по фактори, но не ми се търси сега...

Скрит текст:
видът и начинът на хранене имат пряка връзка с натрупването на мазнини в определени части на тялото, но това зависи и от:

Хормоналния ти профил
Генетиката
Нивото на стрес
Физическата активност
Качеството на съня
🧭 Как храненето влияе върху натрупването на мазнини по зони:
🔹 Корем (висцерална мазнина)

Свързва се с:

Излишък от въглехидрати, особено захари и бяло брашно
Честа консумация на алкохол (особено бира)
Хроничен стрес → кортизол
Нередовни хранения или твърде често хапване (инсулинови пикове)
🔹 Ханш и бедра (по-често при жени)

Свързва се с:

Естрогенен дисбаланс
Прекомерна консумация на рафинирани растителни мазнини (напр. соево олио)
Слаба детоксикация (черен дроб)
Седен начин на живот
🔹 Гръб и ръце

Свързва се с инсулинова резистентност и лоша чувствителност към инсулин
Също при дефицит на магнезий и лошо усвояване на белтъци
🔹 Лице и врат

Свързано с прекаляване с натрий, задържане на вода, възпаление
Може да е и сигнал за надбъбречен стрес
А ако трупа навсякъде равномерно ? 
Имам такива познати, имам чувството че са равни от главата до петите..

# 278
....
Иначе е вегетарианец. Животински протеини са и изключително малко количество. Ядеше по почти килограм плодове. Кило грозде на ден примерно. 7-8 банана. Сметнала, че са полезни.
То и слоновете са вегетарианци.

# 279
  • София

Отпусна ли се обаче да се храня с готвени манджички, тестени неща и т.н. веднага тръгвам нагоре

Малко си противоречиш
Grinning

Май има значение храната.
Храната има значение дали ще качваш килограми, а не къде ще ги качваш. Това имах предвид.
По-нагоре някой беше писал за ядене на много плодове, което е довело да трупане на мазнини между органите, дадох пример, че и без да ям много плодове съм предразположена да качвам в горната част на тялото, а не в дупе и бедра.

# 280
Преди време изказах мнение, че подаръка на Мартин към Ани сякаш изглежда, като знак на нещо повече и , че вън момичето с което се харесват може да си помисли нещо, като гледа. Много контра коментари имаше..
Ами  ето, че с течение на времето и предаването все повече такива моменти които показват, че май и в двамата се пораждат нещо повече от приятелски чувства виждам, а й май не само аз.

Като чета коментарите тук, имам чувството че гледаме различни предавания. Smile В сценката в кухнята Ани ми изглеждаше издразнена от непрестанните, детски питанки за всяко нещо на Мартин и му отговаряш с половин изречение. Последното нещо, което бих си помислила, е флирт.

# 281
  • Някъде там
Преди време изказах мнение, че подаръка на Мартин към Ани сякаш изглежда, като знак на нещо повече и , че вън момичето с което се харесват може да си помисли нещо, като гледа. Много контра коментари имаше..
Ами  ето, че с течение на времето и предаването все повече такива моменти които показват, че май и в двамата се пораждат нещо повече от приятелски чувства виждам, а й май не само аз.

Като чета коментарите тук, имам чувството че гледаме различни предавания. Smile В сценката в кухнята Ани ми изглеждаше издразнена от непрестанните, детски питанки за всяко нещо на Мартин и му отговаряш с половин изречение. Последното нещо, което бих си помислила, е флирт.
А аз пък видях тук и други коментари, че много си отиват, добре се разбират и ще е хубаво да са двойка...
Явно всеки вижда нещата различно...
А и не е нужно да сме на еднакво мнение все пак.

# 282
  • София
не мога да разбера защо тук "готвени манджички" се приема за равносилно на джънк фуд, от който се дебелее?
ако визирате картофена яхния с половин литър сос за отопяване с 2 филии хляб - ок. но нима само това е готвената "манджичка"?

храненето само с печено месо и салата в никакъв случай не е добро за стомаха.

# 283
А аз пък видях тук и други коментари, че много си отиват, добре се разбират и ще е хубаво да са двойка...
Явно всеки вижда нещата различно...
А и не е нужно да сме на еднакво мнение все пак.

Точно това имах предвид - всеки вижда различно, от там усещането, че все едно гледаме различни предавания. Не твърдя, че аз съм права, a само че така го интерпретирам. Винаги съм харесвала, когато става дискусия, защото има разнообразни мнения.

# 284

Тя едвам му изтрайваше въпросите, какъв флирт! 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт