Абитуриентски страсти 2025

• 65 693
  • 805
  •   5
Отговори
# 15
Ако костюмът може да се носи с черни обувки - сменете ги и вземете черен колан и подходяща вратовръзка.
Аз се съмнявам, че моят син ще си носи някога обувките (класически кафяви). Според мен след снимките на бала, всички ще обуят маратонките.
Големият ми син беше с бели кецове на бала си преди 2 години, но оттогава му се случиха няколко повода, за които му е трябвало по-формално облекло, така че си купи класически обувки в черно и други в тъмно бордо. Животът им тепърва започва, ще ходят по интервюта, сватби на приятели, семейни събития, ще имат поводи да се обличат по-официално.
Аз бих купила и черни обувки на детето, а кафявите бих оставила, щом пасват на костюма и аксесоарите за бала.
Средният, който е тазгодишния абитуриент, вече приватизира едни черни класически  обувки от баща си и ги носи, вече имаше няколко повода за тях. Тези за бала му са лоуфъри, много модерни тук в момента. Също ще се носят, конте е.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 14:11 от Mößbauer-Effekt

# 16
За подаряването на букети и подаръци - в деня на изпращането / последния учебен ден/ на класната подариха общ букет.
На 24 май през деня има церемония за сбогуване с училището, учителите, предаване на училищното знаме и т.н.   В този момент синът ми подари по цвете на учителите и медальон с 20 ст. на класната/ те си знаеха закачката/.
Вечерта беше бала и класната си беше сложила медальона.

# 17
В процес на умуване съм за менюто.Ще се радвам да споделите идеи по темата .Също така се чудя дали да поръчам торта тематична или да караме на индивидуални  десерти
И преди съм писала, извинявам се на когото досаждам, но менюто най - много го мислих, а излезе много сполучливо.
Пак с вметката, че си бяхме на наш терен.
Първо мислех кетъринг, Тип "хапки" +бургер за деца/тийн. Обаче, аз самата като съм била на фуршет(много ми харесва тази дума за коктейлно меню, от руските филми я научих, а мисля че е френска) или съм гладна, или след три хапки ме заболява коремът. Защото колкото и да е изискано и прясно, свежда се до хляб/тесто, намазана с нещо.
Затова основно избрах скара, салати и няколко домашни "закуски".
салати
Зелена салата риба тон и раци, без много лук, не всеки обича. За хора на диета е идеална и за основно. Другата беше чери домати+сирене на кубчета маслини и мащерка. Избрах чери домати, защото са по-стегнати и не се "разпльокват" като другите, защото и ресторант да е, не може да ти направи всички салати едновременно. Освен това, получава се добре и без лук(исках да избегна неприятни миризми). Мащерка та расте на двора, една близка се сети да  украси салатата с клончета, през май още не цъфти и е свежа, зелена.Може да се намери по пазарите.
скара поръчах от заведение, донесоха ми я в много добре украсени плата. Предварително нарязани и след това изпечени вратни пържоли, (по-симпатични са като по-малки), наденички и шишчета.
закуски От предния ден направих маслинови паста със сметана и хайвер с крема. В хладилник се запазват за няколко часа, вкл и на вкус. С тях напълних кошнички на Лагард, много вкусно и ефектно стана-за който не обича месо, идеално се допълват със салати те.
малки банички от бутер тесто с пуешко филе, царевица, яйца, пак аз ги правих, бързо, непретенциозно, вкусно.
мезета Преди 25г на сватбата ни, в ресторанта ни предложиха да има след храната филе Елена+сирене. Идеално съчетание е, това предложих и на бала.
десертПисала съм и преди, аз съм много против тортите. Красиво е, ефектно е, ама като вземе всеки да пъшка "ох, надух се", "ох, къде да го слагам" и става леко неприятно. Аз предложих плодови тарталети от проверена сладкарница, много се харесаха.
Една близка ми каза предварително, че иска да направи питка-подарък. Друга ми донесе питка и без да ме пита, така че и питки имахме.

Разбира се, всеки си прави меню по свой вкус. Аз гледах да има храна подходяща за деца, тийн, възрастни, месоядни, не обичащи месо(чак вегани нямаме). Да е подходящо за обед, да не се налага изчакване(един пие и си човърка салатата, друг седи гладен), затова първо закуски те и салати те и много малко след това месото(да не изстине за пишещите) и абсолютно всичко на плата.
Освен това, гледах абитуриент да се нахрани добре, тъй като бях чула отзиви за храната по балове те, като цяло е трагедия. (според споделеното).

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 15:27 от Светкавица

# 18
  • София
Много благодаря за полезния пост и споделените съвети. Храната в ресторанта при нашите със сигурно ще бъде трагедия. Менюто е безумно почти колкото цената на куверта а досега не съм чула някой да е похвалил храната в Милениум.
И друго питане имам. Търся място за корекция на бижу което е от някаква предполагам медицинска стомана или друга сплав неблагона. Златарското ателие до нас отказаха и не зная къде да търся подобна услуга

# 19
Украсите с балони какви цени вървят?
Трябва ми нещо скромно, даже не съм сигурна дали ми трябва при цените, които чух от 400+.

# 20
В Джъмбо са 15-20 лв стотици балони за арка.

# 21
  • София
То самите балони са евтини, но  надуването , подредбата и организацията по  самата украса  отнема време. Иначе с фирми за украса има и по 150 лв от стандартните украси тип арка/пано с надпис и балони

# 22
Дано се извали до баловете, каквото се иска от нас уж сме го предвидили

# 23
  • София
Абе не е лошо и на изпращането да е сухо Wink

# 24
  • София
Много благодаря за полезния пост и споделените съвети. Храната в ресторанта при нашите със сигурно ще бъде трагедия. Менюто е безумно почти колкото цената на куверта а досега не съм чула някой да е похвалил храната в Милениум.
И друго питане имам. Търся място за корекция на бижу което е от някаква предполагам медицинска стомана или друга сплав неблагона. Златарското ателие до нас отказаха и не зная къде да търся подобна услуга

Малко оф топик: И моята дъщеря ще е в Милениум и в тази връзка разбрах, че храната там е толкова зле, че миналата година на приятелка дъщеря и е яла само хляб цяла вечер.....А верно цената на куверта е Rolling Eyes

За украсата, вчера купих балони от китайския и мисля да украсим ние ресторанта. Без арка, че ми идва ту мъч.

# 25
  • София
Хайде сега сподели как я виждаш самостоятелната украса- вид, технология...Аз някак не мога да си представя кога и как  мога да я сътворя.Иначе имам и помпа и балони....Освен да търся клипчета и идеи , че да се надъхам....Приемам идеи и съвети

# 26
Това е за много сръчни хора, не си слагайте таралеж в гащите. Иначе клипчета има, колкото щеш.
За 18-тия РД правих и видях, че не е за мен.
Най-хубавите фолиеви балони, които бях надула вкъщи, като излязохме от блока да ги носим към залата се спукаха от разликата в температурата, още ме е яд! Също така частта от лентата, която бях приготвила у дома се спихна и имаше разлика с тези, надувани на място 😀
За мой късмет имаше една ниша пред огледало, където заврях останалите неподредени на лентата купища балони и се получи добре.

# 27
  • София
Нямам някаква конкретна идея. Мисля да закачим балони по стената и масите в ресторанта.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 12:19 от Silver_Mist

# 28
  • Някъде там
Интересно ми е какво ново ще има в абитуриентската мода тази година.
Бал с 80 гости ме остави без думи....
От личен опит пиша. Огромна рода и от моя и от негова страна + нашите приятели.
Техните приятели също много. Имат няколко компании. Една от училище, една от ансамбъла в който тренираха и една от децата с които са израстнали.
Имаме се и се разбираме с всички роднини. На всички тях, сме ходили на празниците и бяхме сигурни цялото семейство, че искаме да присъстват всички те.
Направихме тържеството след бала. Тогава точно се излизаше от ковид пандемията и нищо сигурно нямаше.
Затова изчакахме и направихме тържество след бала , който им беше на 24-ти. На 30-ти го правихме, 65 човека бяхме. Не съжалявам, нито за миг. Бяхме в заведение с голяма лятна градина и много място за танци.Голям купон си спретнахме и всички бяха доволни.
И сега да е, пак така бих направила.
Не беше за показност.
Имах два избора или никой, или всички.
Не исках да правя избори, кой да дойде и кой не. От хората които обичат големите весели компании сме и това беше водещо при решението.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 16:22 от daviz

# 29
Момичета, канена съм на изпращане на дете на колега, с която сме близки, познавам и детето. Няма да е ресторант, нито нещо супер ангажиращо. Букет за майката, а за детето? Всички ми казват дай пари.Банкнота/и
в картичка добре ли е?

Общи условия

Активация на акаунт